Hozzászólások

 • István 22053 számú kérdése
 • 2007-12-11

Ingatlan értékbecsléssel kapcsolatos igazságügyi szakértői vélemény (vélemények)felülvizsgálatát jelenleg melyik igazságügyi szakértői testület jogosult végezni a bíróság ilyen értelmű kirendelése esetén?

Tisztelt István!

Az ingatlanok szakértése eltér többi (müszaki,orvosi)szakvéleménytől,mert itt másik szakértő kirendelésével van lehetőség felülvizygáltatni a szakvéleményt. Bírósági eljárásban is az egymásnak ellentmondó szakvéleményeket a Bíróság tisztázza a szakértők együttes meghallgatásával. Amennyiben a Szakértő Intézethez fordul az emberfia akkor is másik szakvéleményt készítenek,és ebben is az ismertetett eljárás zajlik tovább.

Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


 • Klára 21483 számú kérdése
 • 2007-11-16

Tisztelt Ügyvéd úr!

Sajnos kb. másfél hete feltett kérdésemre még nem kaptam választ, így újra elküldöm a levelet, a válasz reményében.
A tegnapi nap folyamán megnéztünk egy házat amit maga a tulajdonos mutatott meg nekünk. Viszont Ő megbízást adott egy ingatlan irodának, akik szintén megmutatták nekünk a mai nap folyamán ezt a házat. Én - a tulajdonos beleegyezésével - szóltam a közvetítőnek, hogy a tegnapi napon láttuk az ingatlant. Viszont amikor a többi házat is megnéztük ami még érdekelt, aláírtam a papírt hogy láttam a házakat amin sajnos ez a bizonyos ingatlan is rajta volt. Csak utólag jutott eszembe, hogy nem kellett volna aláírnom, mert ebből még bajom lehet. Ráadásul az ingatlan iroda egy millióval többért árulja mint maga a tulajdonos. A kérdésem az lenne, hogy megtehetem-e, hogy ennek ellenére a tulajdonostól veszem meg a házat? És ha igen akkor az iroda követelhet-e díjat az eladótól illetve beperelhet-e minket, hogy ők ugyan megmutatták, de mégsem tőlük vettük meg? Nagyon fontos lenne a válasza, mert ettől tesszük függővé, hogy tervezzünk-e a ház megvételével vagy ne?
Köszönettel: Tóth Klára

Tisztelt Klára!
Ebben a helyzetben a közvetítő akár bírósági úton is követelheti a megbízási díját az eladótól, de csak az eladótól, Önökre ez nem háríthat kötelezettséget. A bírósági út kimeneteléről és esélyeiről nem lehet állást foglalni, az Önök korábbi lakásnézése és annak bizonyítási körülményei lesznek kiemelet jelentőségű körülmények, annál is inkább, mert a közvetítőnek aláírt nyilatkozata van arról, hogy Önöknek "kiközvetítette" a házat.
Önök egyébként mindenképpen a tulajdonostól fogják megvenni, és nem kötelezi Önöket semmi arra, hogy a közvetítő közreműködésével tegyék meg ezt.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Klára 21159 számú kérdése
 • 2007-11-03

Tisztelt Ügyvéd úr!

A tegnapi nap folyamán megnéztünk egy házat amit maga a tulajdonos mutatott meg nekünk.
Viszont Ő megbízást adott egy ingatlan irodának, akik szintén megmutatták nekünk a mai nap folyamán ezt a házat. Én - a tulajdonos beleegyezésével - szóltam a közvetítőnek, hogy a tegnapi napon láttuk az ingatlant.
Viszont amikor a többi házat is megnéztük ami még érdekelt, aláírtam a papírt hogy láttam a házakat amin sajnos ez a bizonyos ingatlan is rajta volt. Csak utólag jutott eszembe, hogy nem kellett volna aláírnom, mert ebből még bajom lehet. Ráadásul az ingatlan iroda egy millióval többért árulja mint maga a tulajdonos.
A kérdésem az lenne, hogy megtehetem-e, hogy ennek ellenére a tulajdonostól veszem meg a házat? És ha igen akkor az iroda követelhet-e díjat az eladótól illetve beperelhet-e minket, hogy ők ugyan megmutatták, de mégsem tőlük vettük meg?
Nagyon fontos lenne a válasza, mert ettől tesszük függővé, hogy tervezzünk-e a ház megvételével vagy ne?

Köszönettel:

Tóth Klára

Tisztelt Klára!
Ugye, jól emlékszem, hogy ezt a kérdést e-mailben megválaszoltam? Ha mégsem, akkor kérem, hogy jelezze!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Andrea 21007 számú kérdése
 • 2007-10-25

Tisztelt Ügyvéd ur!
Családi házunkat eladnánk. Szinte egy időben jelentkezett két vevő, aki megvenné a házunkat. Az egyik vevővel annyiban maradtunk, ha szerdáig ügyvédhez tudunk menni, akkor megvehetik a házat. Időközben ők elutaztak külföldre 4 napra, nem tudtunk velük értekezni. A másik vevő is szándékozna megvenni, másik ingatlanközvetitő által, és végül velük megegyeztünk a hétvégén, hogy csütörtökön ügyvédhez megyünk. Szerdán jelentkezett az előbbi vevő, közöltük vele, hogy ugyan még nincs adásvételi szerződés, de már ügyvédi időpontunk van. Ezt közöltük telefonon az ingatlanközvetitővel is. Látszólag tudomásul vették, aztán ezek után a hátunk mögött, utólag gyorsan irtak az irodában egy vételi szándéknyilatkozatot, és ezután közölték telefonon, hogy fizetnünk kell bizonyos jutalékot, mert ők teljesitették a közvetitést. Szeretném megkérdezni, mi a teendőm, ugyanis a szándéknyilatkozatot nem láttam, alá nem irtam, át nem vettem semmilyen pénzt, mert állitólag ezt is helyezett el a vevő az irodában. Ugy gondolom, annak az irodának kell fizetni, aki az eladásban közremüködik. Ilyen alapon, csak hogy pénzüknél legyenek, bárkit megkérhetnek az adatbázisukból, hogy irjon egy ilyen nyilatkozatot. A jogi oldalát nem tudom a dolognak, ezért kérem a segitségét.
Köszönettel: Andrea

Tisztelt Andrea!
Az aláírt (közvetítői) megbízási szerződés ismerete nélkül nem lehet korrekt választ adni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Judit 20866 számú kérdése
 • 2007-10-18

Tisztelt Ügyvéd úr!

A következőkben szeretném a segítségét kérni: egy családi ház eladásáról van szó, melynek 4 tulajdonosa van. Az ingatlant eladását több helyen hirdettük, többek között ingatlanirodán keresztül, de az ingatlanon is kint volt az elérhetőségünk. Az ingatlanra van vevő, akivel megtörtént az adás-vételi szerződés aláírása és foglaló kifizetése. Vevőnk a megkötött szerződés után tájékoztatott minket, hogy járt az ingatlanirodában (regisztrálták), ahol megkapta a címünket, de a továbbiakban nem tudtak vele foglalkozni és a vevőnk az ingatlannál talált elérhetőségen ért el minket.
a kérdésem lenne, hogy mivel nem kizárólagos megbízási szerződést kötöttünk az ingatlanirodával jár-e nekik a közvetítői díj, illetve, hogy mit jelent a sikeres közvetítés? a vevő bankjának az értékbecslése is megtörtént, de valószínű, hogy a kért hitelt sem fogja megkapni a ingatlanra, azaz talán vissza is mondhatja az ingatlan megvásárlását.

Segítségét megköszönve,
tisztelettel: E.Judit

Tisztelt Judit!
Érdemi választ a közvetítővel kötött szerződés alapján lehetne mondani, így csak tájékoztató jelleggel tudom mondani, hogy elképzelhetőa közvetítő jogo díjigénye.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Betembuk Zsuzsa 20675 számú kérdése
 • 2007-10-08

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szocpol és közvetítői díj kapcsán szeretném kérni a segítségét.
Dunakeszin vásárolunk/vásároltunk egy új lakás, melynek felét a párom lakását eladva nyáron kifizettük. Időközben sikerült eladni az én lakásomat is, de közvetítő segítségével. A lakás vételára így a közvetítői jutalékot is tartalmazza. Mindent körbejártunk, hogy megkaphassuk a szocpolt, vagyis mivel a párom már elmúlt 40, és gyereket szeretnénk hamarosan, az új lakáshoz felvett hitel öszegét szeretnénk majd a szocpol összegével csökkenteni. Tehát elméletileg ezzel nincs probléma. A lakásom árából levonhatjuk a korábbi lakáshitelt, de a közvetítői jutalékra nem találtam semmiféle jogszabályt. Csökkenthető ezzel a lakásértékesítésből származó jövedelem? Természetesen számlát kapok a közvetítő cégtől, aki úgy tájékoztatott, hogy igen, csökkenthető. A kormányzati információs vonalon, azt az infót (már amennyiben ez információnak tekinthető) kaptam, hogy erre nincs jogszabály, az elbírálás a bank hatáskörében van (szó szerint: a bankké a végső szó). A kiszemelt bankban az ügyintéző nem tudta megmondani, hogy csökkenthető-e a jutalékkal a jövedelem.
Mivel minden gesztenyét magunknak kapartunk ki, elég jók vagyunk már a témában, de elég furcsának találom, hogy 1. a banki ügyintéző nem tudja (bár sokmindent nem tudnak néha...), 2. jogszabály híján a bankok saját határköre az erről való döntés.
Mivel ~450.000 Ft-ról van szó, egyáltalán nem mindegy, hogy kaphatunk-e ennyivel több hitelt, vagy szabadfelhasználású hitelt kell felvennünk, hogy ki tudjuk fizetni az új lakást.
Sajnos hiába bogarásztam a honlapot, nem találtam ilyen jellegű kérdést.

Válaszát megköszönve,
üdvözlettel:
B.Zsuzsa

Tisztelt Zsuzsa!
Természetesen a közvetítői díj is levonható a jövedelem számításánál. A banknak ehhez nincs köze, de a szocpolnál a teljes vételárat kell figyelembevenni, tehát ott nem vonható le!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Temesvári Zoltán 20666 számú kérdése
 • 2007-10-08

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy ingatlaközvető irodán keresztül megtekintettem (aláírásommal igazoltan) egy házat, ami meg is felelne nekem. A későbbiek során ugyanezen házra találtam egy másik ingatlanközvetítőtől származó hirdetést, amelyben az alapterület 30 m2-rel kevesebb és az ára is 3,5 millió Ft-tal alacsonyabb. Kiderült, hogy az az ingatlaniroda, mellyel először megtekintettem a házat az alapterületbe beleszámolta a pincét és a teraszt is. Kérdésem, hogy köteles vagyok-e a valótlan adtokat közlő ingatlanközvetítő irodán keresztül megvásárolni a házat, vagy felkereshetem a másik irodát?

Tisztelt Zoltán!
Szabadon válogathat a közvetítők között, de ha mást is bevon az ügyletbe, az eladót hozza kényelmetlen helyzetbe, mert esetleg mindkét közvetítő követelni fogja tőle a megbízási díjat.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Ákos 20037 számú kérdése
 • 2007-09-07

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ingatlanközveítőként írok Önnek és kérem a segítségét a válaszával a következő ügyben!

Felelőségre vonható-e a követítő és bezárathatják-e az irodáját amiatt, hogy a rendelkezésére álló információk alapján meghirdetett egy zártkerti övezetben fekvő ingatlant, amelyen egy könnyűszerkezetű épület volt, amely kívülről szigetelve lett. Ezt objektíven hirdetve és tájékoztatva az ügyfelet az ingatlan felépítményéről a Vevő megvásárolta, de most a téli hidegekre és nehéz kifűtésre hivatkozva az eredeti állapotot kívánja visszaállítani.

Visszalépne az a lezárult adás-vétel után és visszakérné a pénzét, közben engem kért, hogy tegyek meg mindent az ügyben elenkező esetben vannak rá jogi eszközök, hogy az irodát bezárassák félre vezetés miatt. Lealábbis amiatt, hogy én nem hirdethettem volna és nem adhatam volna el egy ilyen rossz minőségű anyagokból épült épületet.

Meghurcolhatnak-e engem emiatt és bárathatják-e az irodát?

Tisztelettel kérem válaszát!

Üdvözlettel: Ákos

Tisztelt Ákos!
A leírtak az ingatlanközvetítőre nem hozhatnak negatív következményeket.Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • balazs 19846 számú kérdése
 • 2007-08-27

Tisztelt jogszakértő!

Egy ingatlanirodából 2007 07 30. án kikértem egy ingatlanlistát, ami alapján ingatlanokat tekintettünk meg, aznap felhívtuk a címeket, és egyeztettük a találkozókat.
Másnap a feleségem elment egy másik ingatlanközvetítő irodába, ahonnan ő is kikért egy listát, amin az ingatlanközvetítő és a feleségem kölcsönös hibájából(a közvetítő nem vette figyelembe, hogy a már meglévő címeket ne adja ki, a nejem pedig nem olvasta el a papírt, amit aláírt) 2 cím is kiadásra került, amit az előző irodából már kikértem.Ezek közül az egyik ingatlan került megvásárlásra úgy, hogy a feleségem által kikért papír csak pár héttel az előszerződés megkötése után került elő, akkor vettük észre a problémát. Az eladóval sajnálatos módon az előszerződésben le lett fektetve, hogy a címet csakis az előbbi irodából hoztuk el.
A második iroda perelni fogja az eladót, aki természetesen nem hajlandó fizetni az előszerződésre hivatkozva, ezért sejtésem szerint a második iroda rajtunk fogja követelni a közvetítési díjat. Ez esetben a részletes telefonszámla bemutatásával van e arra esély, hogy bízonyítani tudjuk az eladóval való beszélgetés dátumát, illetve ez bizonyítékként használható e az esetleges per esetén.

Második lehetőségként ha a második iroda bizonyos összeg kifézetése esetén eláll a pertől, erről milyen papírt kell vele aláíratni? Mit tartalmazzon ez a "szerződés"?

Válazsát előre is köszönöm, tisztelettel: Balázs

Tisztelt Balázs!
Önöktől véleményem szerint megalapozatlanul követelné a pénzt a közvetítő, semmiylen alap nem szolgál a rendelkezésére.
Amennyiben fizetnének, úgy a fizetés ténye mellett a további követelésekről való lemondást kellene tartalmaznia a megállapodásnak.Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Kincses Zoltán 19841 számú kérdése
 • 2007-08-27

Testvéremmel közösen örökölt ingatlanunkat értékesíteni kívántuk.
Én ingatlanközvetítövel szerződést kötöttem.
A testvérem interneten és egyébb helyeken hírdette.Nem kötött szerződést közvetítővel.
8 hónap múlva a testvéremnél jelentkeztek érdeklődők és megvásárolták az ingatlant.
Megvasárlás után jelentkezett a közvetítő
nálam hogy fizessek neki 200 000ft-t mert Ő küldte a vevőt.
Én nem fizettem mert nekem a megbízójának
nenm közölte,hogy érdeklődőt küld ,és ezért a közvetítöi díjat nem tudtam a vételárban érvénesíteni.
Jogos a közvetítő kérése?
Köszönettel:kzoll

Tisztelt Zoltán!
Amennyiben a közvetítő nem tudja igazolni, hogy a megbízást teljesítette- vevőt hozott - úgy nem jogosult megbízási díjra, kivéve, ha olyan ügyesen volt a szerződés megszövegezve, hogy még ez esetben is jár ...Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • berkul 18955 számú kérdése
 • 2007-07-01

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Több évig őr-gondnoki feladatokat láttam el egy üresen álló nagyértékű ingatlanban.
Az idén személyes ismeretségi körömből egy vevőt személyesen vittem az eladással foglalkozó céghez.Előtte a házat bemutattam a vevőnek aki azt megfelelőnek találta. Az adásvétel létrejőtt.
Kérdésem:számihatók-e a közvetitői jutalékra?
Ha igen, az eladási ár hány százalékára?

Tisztelettel
Berkul

Tisztelt Berkul! amenniyben senkivel nem volt szerződése az ingatlanközvetítésre, úgy nem számíthat semmire... esetleg méltányosságból fizethet valaki - bármelyik fél - ilyen díjat, de ezt kikényszeríteni nem lehet.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Gábor 18776 számú kérdése
 • 2007-06-19

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Házunk eladásával ingatlanközvetítő céget bíztunk meg. A cég 2007. januárjában címeket szolgáltatott ki, aláírás ellenében, de szerződéskötés nélkül egy érdeklődőnek, aki a cég képviselője nélkül januárban megtekintette az ingatlant, majd szándéknyilatkozat nélkül távozott. Nem említette azt sem, hogy címünket közvetítőtől kapta, egy általunk feladott hirdetésre hivatkozott. Ez év júniusában - ugyancsak ő - már vevőként jelentkezett, foglalózta a házat, ám továbbra sem tett említést arról, hogy ingatlanirodából származik a cím.
A szerződéskötés után felkerestem az ingatlanközvetítő céget, hogy felbontsam - nem kizárólagos - szerződésünket sikerteleség miatt. Amikor felfedtem a vevő személyét, akkor derült fény arra, hogy az illető náluk járt még januárban, ahol aláírása ellenében kiszolgáltatták neki a címünket. Az aláírt papírt láttam, egyfajta elismervény, amelyen az aláírás egyezik.
A közvetítő cég kéri a szerződésben meghatározott 2,5%+áfás sikerdíját. Kérdésem, hogy szükséges-e valamilyen hitelt érdemlő módon bizonyítaniuk - pl. az eladó által aláírt jegyzőkönyvvel - , hogy a közvetítés megtörtént? Kérdezem továbbá, hogy a cég baráti alapon, szerződés nélkül szolgáltathat-e ki címeket? Ez esetben a vevőt nem terheli fizetési kötelezettség?
Jól gondolom-e, hogy vevőnk rosszhiszeműen járt el akkor, mikor ezeket a körülményeket eltitkolva alacsonyabb áron vásárolta meg a házunkat? Hogyan kerülhet az eladó ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, amikor nincs birtokában az információnak?
Érdemes-e az igazunkat keresni ebben a kellemetlen helyzetben, vagy fogadjuk el a tényt és fizessünk?

Tisztelt Gábor!
Az elmondottak alapján úgy tűnik, hogy fennáll a veszélye annak, hogy fizetniük kellene, bár ehhez a megbízási szerződést is kellene ismerni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Melinda 18509 számú kérdése
 • 2007-06-01

Tisztelt Ügyvédnő!

A kérdésem az lenne, hogy felmondhatom-e a szerződésemet az ingatlanközvetítővel, ha az félkizárólagos és a szerződésben semmi nem utal arra, hogy bármilyen anyagi vonzata lenne a felmondásnak, "csak" 2 ilyen félmondat:
- jelen szerződés időtartama a mai naptól számított 6 hónap
- jelen megállapodás bármikor megszüntethető - kivéve ha az kizárólagos ill. félkizárólagos-
Viszont az nincs leírva, hogy bármilyen következménye lenne annak, ha én ezt felmondom. Szóban pedig úgy tájékoztattak, hogy bármikor felmondhatom írásban.
Nem vagyok velük megelégedve, Ön szerint követelhetnek-e tőlem bármit, ha az egyértelműen nincs leírva?

Köszönöm

Tisztelt Melinda! Jogilag nem létezik olyan fogalaom, hogy egy szerződés félkizárólagos vagy kizárólagos, ezért a szerződés ismerete nékül nem tudok érdemben válaszolni a kérdésére. A Polgári Törvénykönyv szerint általános esetekben a szerződésnél vagy a jogszabálynál fogva felmondásra jogosult ezt a jogát a másik félhez intézett nyilatkozattal gyakorolja. A felmondás megszünteti a szerződést. Általánosságban a határozott időre kötött szerződéseket nem lehet felmondani.Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7630 Pécs, Mohácsi út 16.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal:


 • Attila 18393 számú kérdése
 • 2007-05-23

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy ingatlanközvetítő ajánlott egy ingatlant részemre, ahol aláírtam egy "megtekintési szerződést", melyben vállaltam, hogy ha az adott ingatlant szeretném megvásárolni, akkor azt rajta keresztül intézem. Eddig OK. Most úgy döntöttem, hogy mégsem vele intézem az ügyeimet. Kérdezni szeretném, hogy miképpen tudom megszüntetni a szerződést, milyen papírt kellene írnom a közvetítő részére ?
Válaszát előre is köszönöm
Török Attila

Tisztelt Attila!
Nincs iylen okirat, ugyanis a szerződés az eladó és a közvetítő között jön létre, az Ön nyilatkozata pedig azt igazolja, hogy a közvetítő - ha Ön szerződést köt - teljesítette a megbízását, azaz talált vevőt az ingatlanra... az aláírt nyilatkozatot ebben a helyzetben már nem tudja visszavonni.
De az ügylet bonyolítására vonatkozó megbízást - ha a nyilatkozat iylen rendelkezést is tartalmaz - visszavonhatja.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


 • Tamás 17967 számú kérdése
 • 2007-04-18

Segítségét szeretném kérni egy ügyben.
Győrben kerestünk albérletet. Sok sok ujság, internet hirdetést hivtunk fel, néztünk meg személyesen is. Pont a legutolsó hirdetés nem egy főbérlő, hanem egy közvetítő hölgy hirdetése volt telefonszámmal.

Nem adta meg a címet, hanem megkért minket hogy személyesen keressük fel, és 10.000 Ft ellenében kiadta nekünk a kért címet (ami pont abban a lakóarkban van amire vágytunk), és vállalta hogyha nem vesszük ki azt a lakást, akkor is 1 hónapig szolgáltat nekünk címeket. A 10.000 Ft-rol nyugtát adott. Én aláirtam egy papirt hogy "egy összeg" ellenében szolgáltat nekem cimeket 1 honapig.

Amikor elmentünk megnézni a lakást nagyon tetszett, de a főbérlők nem igazán értették hogy mi kik is vagyunk. Végén kiderült hogy a közvetitős hölgy feladtott több hirdetést, hogy albérletet keres fiatal pár, albérletet keres egyedülálló hölgy stb.... és egy ilyen hirdetést hivott fel a mi főbérlőnk, és mondta el neki a lakás adatait, de ez a hölgy egy "köszönöm"-mel letette a telefont, és már adta is fel a neten a hirdetést, hogy az illetékes lakás kiadó, de a saját számával..... amit mi felhivtunk...

Kérdésem, hogy közvetíthet egy közvetítő olyan címet pénzért, amit mit sem sejtő, az ő hirdetésére betelefonáló főbérlők adnak meg neki annak a reményében hogy ő odamegy, kiveszi...? Mert nem mondta meg a közvetítő hölgy a főbérlőknek hogy ő közvetítő.

Én ezt jogtalannak érzem.
Nagyon kérem kommentálja az esetet, hogy legális-e amit ez a közvetitő hölgy csinált!
Ha még ma tudna válaszolni, akkor azt nagyon megköszönnénk.

Köszönettel, Tamás

Tisztelt Tamás!
Jogszerűnek még talán mondhatjuk, de etikusnak nem. Ezek a címkiadó vállalkozások néha eég "furcsán" tudnak működni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: