Hozzászólások

  • István 38342 számú kérdése
  • 2010-12-30

Tisztelt Ügyvédek!Minap nem igazán érthetöen irtam meg kérdéseimet.Elnézést kérek!Édesanyám a mult év nyarán juliusban hunyt el.A testvérem ki más apátol származik othon lakik,jo magam mai napig bejelentett lakosa vagyok a cimnek,de ritkán tartozkodtam othon.Anyu egyikünknek sem beszélt az ingatlanrol,mi nem lett rendezve.Anyu 1975ota állando lakosa volt.Én szeretném ezt rendezni,de a testvérem ki othon lakik akadékoskodik.Magánzovávált s engem semmibe tekint.Szeretnék jogi felvilágositást kérni mi tévö lehetek.Anyukám jogusultságát én vihetem e? Vagy....... . Boldog Uj Évet.Sok munkát,Tisztelettel:Lipovics István.

Tisztelt István!

Mit szeretne elérni? Ill. a korrekt válaszhoz mindenképpen kellene ismerni az ingatlan pontos jogi helyzetét, amihez nem "ártana" egy tulajdoni lap.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • márta 38332 számú kérdése
  • 2010-12-27

Jó Napot Kívánok olyan helyzetbe estünk amit meg se gondoltunk kötöttünk előszerződést az ingatlanra megállapodtunk a vételárban meg hogy teszünk le előleget és a többit több részletben egyenlítsük ki de a tulajdonos minden héten mást gondolt átutaltunk nekik 800 000 Ft előleget ők át is vették az összeget és mint kiderült ők tovább árulták az ingatlant mert úgy kötöttük meg az előszerződést ,hogy mivel a közelben dolgozunk és ne kelljen napi szinte sokat utazni mivel olyan ingatlant kerestünk amit meg is tudunk vásárolni és a tulajdonosoknak nem volt akadályuk és most kezdötek a próblémák ,hogy végleges szerződést akartunk kötni velük de ők kikötötték ,hogy csak akkor kötnek velünk szerződést ha még több pénzt utalunk nekik de mivel mi csak az ügyvédnél akartunk nekik pénzt átadni nekik ez már nem volt jó és be adta a helyi jegyzőhöz a birtokvédelmi kérelmét és nem tudta megmondani a jegyző asszony milyen birtoksértőt követünk el mivel közöltük ,hogy kiköltözünk a lakásból mihelyt vissza kapjuk a pénzünket de ők nem hajlandóak vissza adni a pénzünket a helyi jegyző meg az ők javukra döntött több embert is megkérdeztünk már és mindenki azt mondta ,hogy ez nem a helyi jegyző hatásköre .Ki jogosult elsőként dönteni ebbe a kérdésbe?

Tisztelt márta!

Megválaszolva.


Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


  • Gyöngyi 38321 számú kérdése
  • 2010-12-26

Tisztelt ügyvéd Úr! azt szeretném meg kérdezni, hogy mi a teendőm, ha a szomszédom helytelen technológiával épített egy családi házat. Iker fala van az enyémmel. már tető alatt van a ház, de a mi nagy szobánk 1m.magasságban fel van ázva. Eddig soha nem ázott a fal, pedig a ház már régen meg van. Az a baj nem lakjuk, csak ritkán meg nézzük rendben van-e. Most ezt tapasztaltam, hogy teljesen fel van ázva. Hova forduljak, és mi a teendőm ez ügyben. Köszönöm

Tisztelt Gyöngyi!
Ha a sérelmes állapotot kéri megszűnteti, azt a jegyzőnél teheti birtokvédelmet kérve, amennyiben kára is keletkezett és azt kívánja megfizettetni, akkor a bírósághoz kell fordulnia.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • István 38308 számú kérdése
  • 2010-12-21

Tisztelt Uram,Hölgyem! Tisztelettel ezuton kérek szobelileg segitséget megnyugtatásom érdekében.Két külön témályu.1,szeretném megtutni hogy esetemben mikortol is számithatom az elidegenitéshez szükséges idöt.Ugyanis mikor még a tulajdonos is köztünk volt én már akkor ott laktam,2009öszétöl mai napig.De a tulajdonos közben eltávozott s mivel nem született csak szobeli megállapodás igy a kincstár bejegyzése került a tulajdon lapra._2.kérdésem:Az Édesanyám eltávozása után került tudomásunkra hogy az ingatlan papirjai nincsenek rendezve.Ö maga 35évet töltött a helyen,testvérem közel 30at,jomagam igaz a mai napig állando lakosként vagyok ,de nem tartozkom ott.Szeretném Édesanyámat megillett jogait érvényesiteni,lehetséges ez,s ha igen nekem mi teendöm van ilyenkor.Köszönöm mielöbbi válaszukat.Kellemes ünnepeket kivánok.

Tisztelt István!


Nem értem a kérdéseket.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • U.Róbert 38305 számú kérdése
  • 2010-12-20

Szlovákiában 5 éve örököltem termőföld területet. Egy ottani gazdálkodó szeretné megvenni. Azt szeretném kérdezni hogy milyen illeték és adó vonzatai vannak az eladásnak. Válaszát köszönöm. Róbert

Tisztelt U.Róbert!

A válaszhoz a szlovák jogszbaályokat kellene ismernem, így érdemes a kérdsét szlovák ügyvéd/adótanácsadó
részére feltenni.

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ilona 38282 számú kérdése
  • 2010-12-16

2oo5 ben örököltem 2,8ha földet 2oo9 ben birtokvédelmet kértem a helyi jegyzötöl a szomszédom ugy jár a földemen évente legalább 5ször mintha a sajátja lenne nem törödik mekkora kárt okozva nekem,2o1o aug,ujra kértem birtokvédelmet csak nem tiszteli a földemet,ot már mindenki csinált magának,hidat,én is ugy gondolom sajátföldem nem vagyok hajlando az átjárást biztosizani szorgalmi ut nincs,a határozaton ott szerepel 5oootöl5oooooft lehet büntetni,semmibe veszi most biroságra kell menjek o1.24.felperelt,hogy szorgalmi utat tulajdonitson el tölem.Vannak mégtartozásai amit nem fizetet ki nekem a kárt,és az ez évi jegyzöi költséget.Elvagyok keseredve ö okoz nekem kárt aztán még ö perel engem ahelyet hogy bejárot készitene,ugy gondolom törvényesen a tulajdonom a föld,kövesut mellet van.nem vagyok köteles beengedni,75m a földem azon kénye kedve szerint közlekedik.nem érdekli mekkora kárt okoz nekem,kértem szépen ne járjon át nem érdekli azt csinál amit akar nem lehet megakadálzozni vagy megbüntetni,teljesen fel vagyok háborodva milyen emberek vannk.Válaszát elöre is köszönöm vagy mire vonatkozin a jegyzöi határozaton az a büntetés összege,hol lehet azzal élni?Szivességét köszönöm üdv.Rádiné ilike

Tisztelt Ilona!
Feltételezem ,hogy a határozatban foglaltak megsértése esetére, melynek tényét a jegyzőnél kell bejelentenie.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • Tiger 38272 számú kérdése
  • 2010-12-14

Jó Napot!

Egy kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni.
Ingatlanirodán keresztül kinéztem egy lakást Wekerle-telepen. A tulajdonos/ingatlaniroda úgy ajánlotta az ingatlant (ami egy hatlakásos társasházban található) az interneten, hogy a lakás felett található padlástér a lakáshoz tartozik és beépíthető. Szemrevételezés során a tulajdonos ezt megerősítette, és elmondása szerint ez nekem nem kerül semmibe (ezt többen is hajlandók tanúsítani). A lakás megtetszett és az ingatlanirodán keresztül a vételár 1%-nak a befizetésével vételi ajánlatot tettem a lakásra. A vételi ajánlatban belefoglaltatott, hogy az ingatlant a vevő megtekintette és megfelelőnek találta, és amennyiben az eladó elfogadja az ajánlatot, a vevő vállalja az adásvételi szerződés megkötését. Ezen felül kikötésre került, hogy ha az ajánlat elfogadását követően a vevő eláll a vételi szándéktól, akkor elvesztem a befizetett pénzt, ha az eladó hibájából hiúsul meg az adásvételi szerződés megkötése, akkor a pénz kétszeresét kapom vissza. Ezt követően az eladó elfogadta az ajánlatot, azonban még a szerződéskötésre irányuló szándéknyilatkozat aláírása előtt a közös képviselőtől megtudtam, hogy a padlástér osztatlan közös tulajdonban van, így nekem azt egy esetleges beépítés előtt meg kell vásárolnom. Ilyen feltételek mellett elálltam a vételi szándéktól, az ingatlaniroda ügyvédje azonban azt mondja, hogy a befizetett 1% nem jár vissza, mivel nem az eladó hibájából hiúsult meg a szerződéskötés (a padlástér nincs megemlítve a vételi ajánlatban). A kérdésem az lenne, hogy ez így jogos-e, mivel engem a tulajdonos akarva/akaratlanul félretájékoztatott a padlástér tulajdoni jogviszonyait illetően és a valós jogviszonyok ismeretében feltehetően nem tettem volna vételi ajánlatot?
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Tiger!

Nem tudok egyértelmű választ adni az aláírt okiratok ismerete nélkül, ráadásul még azokat megismerve is vitás lehet a helyzet, mert a felek azt másféleképpen értelmezhetik. De elsőskörben az okiratot kellene megnézni!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Katalin 38250 számú kérdése
  • 2010-12-11

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Szeretnék tanácsért folyamodni Önhöz.
Két éve csődbe ment a vállalkozásom. 1/1-ben 2 ingatlan van a nevemen. Mindkettőt banki jelzálog terheli. Az üres ingatlant 2 éve árulom, teljesen reménytelenül. Értéke kb.: 10 millió. Kereskedelmi bankos hitel a jelenlegi deviza állás miatt 6 millió rajta. Gondoltam eladom, s törlesztem a hitelt belőle egyben. A tönkrement vállalkozásom miatt azonban, az Apeh 1,9 millió Ft. végrahajtási jogot jegyzett be mindkét ingatlanomra. Az üresen álló ingatlanom havi törlesztője 50 ezer Ft. Szeretném megkérdezni, hogy ha törlesztem pontossággal a banki hitelt, az Apeh végrehajtást foganosithat-e erre vagy mindkét ingatlanra ? Őszintén szólva ha azt veszem, a fennálló 6 MFt..hitel meg az 1,9 M. Ft. Apeh tartozás miatt, azt a házat nem szeretném tovább törleszteni, mert nem éri meg. Ha eltudnám adni akkor se maradna szinte semmi belőle, ha meg nem tudom eladni 1-2 év s annyit belefizetek mintha eladtam volna. Hallottam az 5 év apeh adósság elévüléséről. Ha ez igaz, akkor viszont érdemes tovább várnom, s fizetnem a banki hitelt. Ezért érdekelne hogy tud-e az Apeh a banki hitel mellett végrehajtani, ha a bank felé elmaradásom nincs ? Vagy várhatok az elévülésre ? Vagy ha nem fizetem tovább a hitelt, hogy egyezkedik, osztozkodik a két jogosult ? Nincs jövedelmem - s ebben az esetben nem is törekedem hivatalos bevételre- , s egyedül nevelem a 2 kiskorú gyermekem. Köszönöm előre is a válaszukat. Katalin

Tisztelt Katalin!
Az apeh ilyenkor is megindíthatja a végrehajtást, a legtöbb banki szerződés tartalmaz olyan kikötést hogy ilyen esetben a bank a szerződést felmondhatja. Végrehajtás esetén a bank élvez elsőbbséget a befolyó összegek elosztásánál.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • Imre 38233 számú kérdése
  • 2010-12-08

Ingatlan vásárlás hitellel.Mindkettőt ugyanaz az ingatlan iroda rendezte.Banki elő minősítésem állítólag pozitív volt,ennek fényében adásvételi szerződést irtunk,majd a bank mégsem adott hitelt.Én visszalépnék,de az ingatlanos követeli a sikerdíjat.Ez jogos?

Tisztelt Imre!
Ez az ingatlanosnak adott megbízási szerződés tartalmától függ, ha azt rögzítették, hogy az adásvételi szerződés megkötésével beáll a fizetési kötelessége akkor jogos, mert a szerződés teljesítéséért az ingatlanos nem felel.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • Hajni 38231 számú kérdése
  • 2010-12-08

Tisztelt ügyvéd úr!
Szeretnék segítséget,tanácsot kérni öntől a következő probléma miatt:A volt élettársam nem fizeti a gyermektartás­díjat,több mint fél millió forint tartozást halmozott fel.Van a tulajdonában egy ingatlan.Sikerült odáig juttatnom az ügyet hogy árverésre kerülhessen sor,de sajnos ez még a mai napig nem történt meg,és ennek az okára lennék kíváncsi.Kaptam a végrehajtótól több levelet is.Megkaptam az ingatlan becsértékére vonatkozó adatokat,és kérdezte a végrehajtó hogy lakottan vagy beköltözhetően kérem-e az árverést,valamint kérdezett olyan lehetőséget is hogy ezt a nagy összegű nem fizetett tartásdíjat kérem-e részletbe.Megírtam erre a megfelelő választ,szintén itt a jogi fórumban kérve segítséget,a részlet fizetést NEM kértem,tudván hogy nem fogja fizetni,ha fizet is legfeljebb egy rövid ideig,mint ahogy ez már évek óta így van,ezenkívül már a bíróság és a rendőrég is intézkedett ez ügyben,de a tartozás csak halmozódott,addig az időpontig,míg jelenleg az állam előlegezi meg nekem.DE,miután megírtam a végrehajtónak a választ hogy folytassa az intézkedést az árverés ügyében,mégis kaptam pénzt,igen elhanyagolható összegeket,ezalatt az eltelt 3 hónap alatt,míg a választ vártam,ezek után tegnap kaptam a földhivataltól egy tulajdon lapot,melyen rajta áll,hogy ezt a több mint fél milliós tartozást ráterhelték az adós ingatlanára.
Remélem le tudtam írni minden lényeges dolgot…
Tehát a kérdésem abból állna,hogy én most mit kezdjek ezzel a tulajdoni lappal,hogyan lesz nekem ebből meg a pénzem amivel tartozik,és miért kapok mégis részletet,amikor ezt nem kértem,és miért nem folytassa az árverést,hiszen ez is kérdés volt,hogy szeretném-e.Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Tisztelt Hajni!

Ön előtt két lehetőség van:
1. Minél előbb ráveszi a végrehajtót, hogy bonyolítsa le az árverést.

2. Büntetőfeljelentést tesz, lévén a tartásdíj elmulasztása büntetőjogi kategória.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ferenc 38218 számú kérdése
  • 2010-12-05

Üdvözlöm!

Örököltem egy kisebb darab termőföldet Tiszaroffon.Mivel ez a lakóhelyemtől messze van gondoltam,hogy eladnám.Viszont kiderült,hogy az örökhagyó 2009-ben hivatalosan bérbeadta egy Tiszaroffi Kft-nek 2014-ig.A Kft vezetősége megkeresésemre tájékoztatott,hogy a földet eladhatom,de ők a bérleti jogukat 2014-ig gyakorolni fogják.Mi a teendő.Valóban Így van és csak úgy adhatom el,hogy még évekig más használja?
Üdv:Ferenc

Tisztelt Ferenc!
Ha valóban fennáll rajta valakinek bérleti joga akkor igen.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • Völgyesi Anita 38189 számú kérdése
  • 2010-12-01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz !

Anyósom 2003-ban vásárolta az ingatlant amiben jelenleg élünk , azzal a szándékkal , hogy lakhatást biztosítson fiának , 2 kiskorú unokájának és nekem.
Idén férjem júniusban beadta a válópert és elköltözött a lakásból , anyósom pedig erre hivatkozva ki akar lakoltatni minket az ingatlanból.A lakásnak ő a tulajdonosa.
Ezt és egy másik ingatlanát felújítattam ,ami a lakások értékét növelte.
Jelenleg ezt nem ismeri el.
Kérdésem , hogy unokáira való tekintettel sem maradhatunk az ingatlanba ,illetve ha elindítja a kiköltöztetési pert mennyi időm van elhagyni az ingatlant.A lakást nem szándékozza eladni illetve a lakhatását és megélhetését sem sem veszélyeztetem azzal ha maradunk hiszen Ő egy másik ingatlanban lakik.
Segíségét köszönöm !

Tisztelt Völgyesi Anita!

Az anyósa eljárása jogi értelemben megalapoott, önöknek el kellene hagyni az ingatlant, amelyet akár bírósági úton is ki tud kényszeríteni...



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Abigél 38185 számú kérdése
  • 2010-12-01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Utcánk egy nagyon saras utca, eső esetén szinte járhatatlan. Pár éve az Önkormányzattól, igényelhettünk építőanyagot, amiből a lakók járdát készítettek. Az utcánk elején viszont a sarki lakó nem igényelte meg, és közölte, hogy nem is hajlandó megcsinálni, még akkor, sem ha ingyen van, mert ő arra nem közlekedik. Saját telkéről az agyagos földet kihordta az utca közepére, amitől az út is járhatatlan lett. A járda vonalába fákat és bokrot ültetett, illetve oszlopokat betonozott le, amire láncot tett. Ezzel is akadályozva a mi közlekedésünket. Így a járdáról sem tudunk már kimenni az utcából. Ezzel több, mint 120 lakó életét keseríti meg.
Az önkormányzattól több alkalommal kapott már bírságot, közterület rongálása miatt. Amit mindig időben kifizet.
Kérdésem az lenne, hogy van-e arra törvény, hogy az ingatlan tulajdonos a járdát készítsen? Esetleg tud-e valamit javasolni, hogy hova forduljunk, hogy megoldódjon a problémánk?
Nekünk nagyon fontos lenne, hogy a járdák összekötésbe legyen a betonúttal.
Köszönöm szépen a válaszát.

Tisztelettel: Abigél

Tisztelt Abigél!


Sajnos nincs ötletem :-(

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Katalin 38184 számú kérdése
  • 2010-11-30

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szüleim 1957-ben vásárolták családi házunkat. 1977. Július 22-én a Főv.Kerületek Földhivatala XXII.ker telekkönyvi részlegétől megkaptuk a határozatot, hogy a férjem és az én nevemre az x. helyrajzi számú, x betétben nyílvántartott 200 ¤öl területű ingatlan 1/20-1/20-ad részére ajándékozás címén a tulajdonjogot bejegyezték.
1977.szept.16-án szintén megkaptuk a XXII.kerületi részlegtől. hogy a kölcsönszerződés alapján a jelzálogjogot, majd november 22-én a munkáltatói kölcsön miatt a jelzálogjogot bejegyezték a 200 ¤ öl területű ingatlanra. Augusztusban megkaptuk az építési engedélyt, a benyújtott tervrajz alapján, melyen szintén szerepel a hrsz. tkv.betétsz. és a 200.¤-öl. A használatbavételi engedélyen is ez szerrepel.
1998. decemberben tulajdoni lapot kellett kiváltani már nem emlékszem, hogy miért, mely a fejléc alapján 1977.decemberi állapotot tükröz. Itt már nem telekkönyvi betétszám és más helyrajzi szám szerepel, és a terület m2-ben van megadva.
Nevezetesen 677 m2. Akkor annyit tudtunk, hogy 1978-tól a kerületektől a Főv. Kerületek Földhivatalához a Benczur utcába került a földhivatali nyílvántartás.
Akkor senki nem foglalkozott a négyzetméterrel, helyesebben elfogadtuk, hogy 200 ¤-öl =677 m2-rel.
Most 2010.október 25-én én és még három szomszédom levelet kaptunk az Önkormányzattól, hogy tisztázzuk a tényállást, és a keritésünket helyezzük át a jogi határra, mert az közterületen áll, és engedély nélkül használjuk a közterületet.
Ha a felszólításnak nem teszünk eleget, szabálysértési eljárást kezdeményeznek.
Egyben tájékoztatnak, hogy kötelesek vagyunk kártalanítás nélkül az eredeti állapot helyreállítására, mivel hozzájárulás nélkül használjuk.
A kerítés oszlopai sajnos még ma is ugyanazok az oszlopok, amellyel a házunkat 1957-ben megvettük. A vízakna a kerítéstől kb 1/2 méterre és az emésztő is a kerítéstől kb 1 méterre volt, már akkor amikor az ingatlant megvettük. A szomszédok vízóraaknái szintén a kerítés mellett helyezkednek el, mert valamikor 1946-1953. között építették.
Jártunk már a levéltárban, a földhivatalban, hogy valamiféle papírt, lejegyzést találjunk, arra vonatkozóan, hogy lett 200¤-ölből 677 m2. A helyszínrajz térképén szaggatott vonalú jelölés van, hogy a a kerítést beljebb kell helyezni. A kerületi önkormányzatnál sincs semmiféle papír, de a terület csökkenésére senki sehol nem talál semmit, se otthon, sem pedig hivatalos helyen.
Az utca másik oldalán az egyik régi szomszéd, aki 1976-ban beljebb helyezte a kerítését, egyetlenegy írást talált, hogy telekszabályozással kapcsolatban keresse fel a Tanács Műszaki Osztályát a kártalanításra vonatkozó egyezség érdekében. Ez 1976. augusztus 22-i levél. Akik megegyeztek a kártalanítás összegében, azok beljebb helyezték a kerítésüket, megkapták a kártalanítást.
A levél végén az van, hogy a távolmaradás nem akadálya a kártalanítási határozat meghozatalának.
Kártalanítási határozatnak viszont sehol nyoma nincs.
Az utcánkban kb. 160 önálló ingatlan van, ennek kb. 1/4-ének beljebb van a kerítése, főként ott, ahol az elmúlt 20 évben meghalt a régi tulajdonos és az új tulajdonos építkezett.
Szíves tanácsát várom, hogy mi a teendőnk, mert négyünkön kívűl az utcában kb még legalább 100 ingatlannak nem került beljebb a kerítése. Ha nincs és nem található semmiféle határozat, vagy végzés, ahol valaha is felszólítottak volna a terület bizonyos részének elvételére, most ennyi idő után főként hivatalos iratok nélkül bármiféle fizetésre kényszeríthetnek-e mindket. U.is, ha akarjuk, akkor felajánlották, hogy kb 15.000,-Ft/m2 áron vegyük meg , esetemben a 720-677 = 43 m2 területet.
Kérem szíves tanácsát ezen ügyben.
Tisztelettel: Katalin

Tisztelt Katalin!

A kérdése részletessége ellenér sem tudom érdemben segíteni, csakis az okiratok ismerete esetén tudnék érdemi választ adni...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gabriella 38182 számú kérdése
  • 2010-11-30

Tisztelt Ügyvédnő/ Ügyvédúr!
Van egy idős rokonom, 97 éves, akinek van egy kb. 10 éve tartó jogi ügye, melyben saját 3 szobás lakását el szerette volna cserélni 2 kisebbre, de vmilyen átverés után jelenleg egy 1 szobás önkormányzati lakásban él. Eltartója 1 hónapja elhunyt és most tőlem kért segítséget mindennemű ügyek intézésében ill. szeretne engem megtenni eltartójának. Tulajdonához ragaszkodik, elköltözni nem akar, még hozzám sem, bár felajánlottam neki ( már más rokonom is felajánlotta a hozzáköltözést de a vége mindig az lett, hogy nem szeretne elköltözni ) viszont kéri, hogy járjak utána annak, hogyan lehetnék én az örököse a lakásnak ill. ha a per végül kedvezően alakul, akkor az abból származó pénzét egy olyan lakás cserjére szeretné fordítaná ahol közösen laknánk és gondoskodhatnék róla. Az szeretném megtudni, hogy hová fordulhatunk, milyen papírokat kell intézni és az mit tartalmazzon, lehetséges-e eltartási szerződés írnunk, lehetek-e bérlőtársa jelenlegi önkormányzati lakásában ill. az anyagi ügyei intézését is ( pl.: folyószámla kezelés) szertené rám bízni, ezzel kapcsolatban mit tehetünk?
Segítségét előre is köszönöm! H Gabriella

Tisztelt Gabriella!

Javaslom, hogy egyeztessünk egy időpontot egy személyes találkozóra,amely egyrészt semminem elkötelezettséget nem jelent az Ön számára, másrészt csak további infok alapján tudnék érdemi segítséget nyújtani. Ha egyetért, úgy az alábbi módokon érhet el bennünket!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: