Hozzászólások

  • Erzsébet 38322 számú kérdése
  • 2010-12-27

2000-ben egy 1600 m2 telten 2 különálló lakást épitettünk, az egyik a lakóház a másik mint melléképület szerepel.Mivel hitelt vettünk fel,igy a hitel terheli mint a lakóházat mint a melléképületet egyaránt. Fiztetési nehézségek miatt a lakóházat eladásra kináltuk. Vevő van rá.A bank kikötötte, hogy csak akkor lehetséges, ha a melléképületet lakóházzá alakitjuk át, ezt megtettük, földhivatali bejegyzést is megszereztük. Tehát van egy 1600 m2 telken 2 lakóház.De mivel 3 évvel ezelőtt az önkormányzet 1000 m2-ben állapitotta meg a beépithetőséget , igy a telek megoszthatatlan,de a vevőnek és nekünk ez sem lenne gond : Használati megosztás készült, a telekre, a lakóházak teljesen különállóak.
Sajnos a banknak még mindig nem jó. Most az a
kikötése, hogy társasházi okiratot készitsünk, amit majd a bank engedélyez (már ebbe is kétségem merült fel ) és igy mehetünk a földhivatalhoz.A fentiekhez még kapcsolódik, hogy a felvett hitel 20 mFt -volt ami mostmár 30 mFt körül van, igy mivel a vevő 20 mFt hitelt kapna a banktól. kevés a teljes hitel kifizetésére.
Mi kértük, hogy a fennmaradó összeget a mi tulajdonunkban maradó lakásra jegyezzék be. Ezt elviekben elfogadták, még a fenti kikötések előtt. Több mint más fél éve huzódik az adás-vétel.Több százezer forintunk ment el a különböző adás-vételi szerződések megkötésére. Tényleg csak a társasházi szerz.-el kivitelezhető a fennt leirtak? Válaszát köszönöm.

Tisztelt Erzsébet!

Véleményem - és tapasztalataim - szerint a használatmegosztási megoldással szabályozott közös tulajdon is megflelő megoldás egy ilyen probléma megoldására, de a társasház alapítás még inkább az. Sajnos a bankokat eltéríteni az elképzeléseiktől nem egyszerű feladat...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Goa 38320 számú kérdése
  • 2010-12-26

Tisztelt Ügyved Ur!

Az alabbi problemankra szeretnek sürgös valaszt kapni:
-ez ev elejen csaladi hazat vasaroltunk egy "ingatlanközvetitö es forgalmazo Kft"-töl.
Azota ferjemmel 1-1 aranyban be is lettünk jegyezve a földhivatalnal tulajdonoskent, a tulajdoni lap azota sem tartalmaz bejegyzest, csak annyit, hogy a Kft arveresi vetelkent szerezte meg az ingatlant.
Mi azota teljes mertekben felujitottuk a hazat, gaz bevezetese, fütesrendszer kiepitese, vizvezetek es villamos halozat, es az összes nyilaszaro csereje, stb...
Legnagyobb meglepetesünkre majusban levelben megkeresett bennünket az ingatlan volt tulajdonosa /akinek a hazat elarvereztek/ -azt irta, hogy töle "elcsaltak" a hazat, es mi lelkileg keszüljünk, hogy az ingatlanunkat el kell hagynunk...
Azota ez az ember többször szemelyesen is megjelent, majd most a karacsony elötti napokban egy ujabb levelet kaptunk töle, hogy a vegrehajto es a Kft összejatszottak,
es egy 2003. evi ügyiratszamot emlitve , a birosag a vegrehajtast felfüggesztette.
Ö "tisztelettel" megker minket, hogy szamara az ingatlant 2011. jan. 3-ig adjuk at!

Megkerestük az adasvetelt lebonyolito ügyvedet, az elado Kft, ill. a vegrehajtot is, szerintük nem kell foglalkoznunk az üggyel, jelentsük fel zaklatasert az illetöt.
A rendörseg szerint ez nem meriti ki a zaklatas fogalmat, ök nem tudnak mit tenni.

A kerdesem, hogy letezik-e ilyen, hogy adott estben - /ha kiderülne, hogy összejatszottak/-vissza kell adjuk az ingatlant?

Kell-e valamit lepnünk ebben az ügyben, vagy ignoralnunk kell ezeket a fenyegeteseket?

Szives valaszat elöre is megköszönöm, illetve nagyon varom.
Üdvözlettel: Goa

Tisztelt Goa!
Az ügyben semmit nem kell tenniük. Ha végrehajtási eljárásban szerezték az ingatlant, nem tartom valószínűnek az ingatlan visszakövetelhetőségét.

Tisztelettel
dr.Szűcs Vince ügyvéd
8900 Zalaegerszeg, Mártírok u. 4/B.
+36 92 596979

szucsesd@t-email.hu

Közösségi oldal:


  • Tímea 38290 számú kérdése
  • 2010-12-17

Az volna a kérdésem,hogy én élettársammal 3 éve vásároltunk egy családi házat,jelzálog hitelre.Ez a hitel sajnos "bedőlt",már nem bírjuk fizetni.Ezért felmondta a bank a szerződést.Van két kicsi gyermekünk,a házra fél szoc.polokat felhasználtuk.Na most mivel kifizetni a fenn álló tartozást nem tudjuk 7 millió Ft.Ezért idő kérdése és innen mennünk kell..:(De egy közeli városban vannak önkormányzati bérlakások,amire pályáztunk is.Ön szerint,a bank ha sem a párom fizetéséből(mert már annyi levonás van),sem az én szoc.járadékomból nem tud vonni,hogyan hajtja be rajtunk a tartozást,illetve,bérlakást megkaphat-e olyan személy,akinek ilyen bedőlt hitel után még a nevén van a lakás.Amíg el nem árverezik..?Vagy csak akkorkell kiköltözni ha már elárverezték?És akkor igényelhetünk bérlakást is?Nem tudnánk egyébként hová menni...

Tisztelt Tímea!
Az önkormányzati bérlakás megszerzésének feltételei településenként mások és mások, azt hogy lakástulajdon kizáró ok-e az adott település polgármesteri hivatalában tudja megérdeklődni. Ha a jövedelmük nem tiltható be akkor és a lakás sem elegendő a tartozás rendezésére akkor az ingó vagyonra indítható még végrehajtás.
Tisztelettel
dr.Szegedi Zsolt ügyvéd
4400 Nyíregyháza, Iskola u. 3.
+36 30 289 2889

mail@drszegedi.hu

Közösségi oldal:


  • Ica 38285 számú kérdése
  • 2010-12-16

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2006.-ban vejem hosszas könyörgésére, kérésére beleegyeztünk férjemmel,hogy családi házunk udvarán leányom a férjével és két pici gyerekkel épitkezzenek és mivel mi is ugy láttuk, hogy az unokák miatt beleegyezünk, hiszen mégiscsak jobb ha a gyerekek kertes házban nőhetnek fel. Leányom akkor még gyesen volt, a férje vette fel a lakásépitésre a 10 mFt. kölcsönt, amin a leányom adóstárs, mi pedig dologi adósok lettünk, mivel a mi lakásunkra tudtak csak felvenni hitelt. Ez 2006.augusztusában történt, október elején kezdődött az épitkezés. November végén, mint derült égből a villámcsapás a vejem bejelentette, hogy beleszeretett egy kolleganőjébe és elköltözött a leányomtól, majd beadta a válópert és elváltak. Mivel szőrnyű bűntudata volt és tudta, hogy leányom nem tudja fizetni a lakáshitelt, igy akkor ügyvéd előtt vállalta, hogy fizeti 20 éven keresztül a hitel 40 százalékát, a leányom pedig 60 százalékát és a saját részéről lemondott a gyerekei javára. Azóta becsületesen fizette is, most viszont megnősült és bejelentette, hogy ezentul ő nem hajlandó fizetni, mivel ő nem lakik itt, a volt felesége lakhatását pedig nem hajlandó tovább fizetni. Azóta a leányom visszament dolgozni 65.000 Ft a havi bére, két kisgyermek mellett nem tud folyamatos ill. háromműszakot vállalni. Nem akarja elfogadni, hogy azért fizet hogy a gyermekei feje felett tető legyen, csak azt hajtogatja, hogy a volt felesége lakhatását segiti.
Az egész épitkezés ötlete az ő fejéből pattant ki, ő intézkedett sürgősen mikor beleegyeztünk, pedig akkor már alakulóban lehetett a kapcsolata, hiszen rá két hónappal már el is költözött. Vagy akkor már az volt a fejében hogy biztonságba helyezze a családját nálunk. A lényeg az, hogy a 10 mFt-os kölcsön az ő nevén van, és azt akarja, hogy a leányom irassa át a saját nevére és fizesse ő egyedül. 15-15 százalék gyerektartást is fizet és ugy érzi, hogy ő ezzel törleszti is az adóságát. Kérdésem, hogy megteheti-e azt, hogy nem fizet annak ellenére, hogy ezt birósági határozatban is rögzitették, ügyvéd és közjegyző előtt vállalta hogy közösen fizetik vissza a kölcsönt. A bank szóba se állna a leányommal szerintem 65 eFt-os nettó fizetés mellett, két kisgyerek eltartásának terhével akkor amikor havonta több mint 100 eFt-ot kell visszafizetni.
Ha mi nem lennék mellettük már rég éhenhaltak volna.Attól félünk a legjobban, hogy a felelőtlen, átgondolatlan dolgai miatt elárverezik a fejünk felett a házat, és akkor nemcsak a leányomék, hanem mi is az utcára kerülünk. Ha a vejem elmegy egy ügyvédhez akkor kikerülhet-e pozitivan ebből a kötelezettségéből vagy ha ezt irásban vállalta, és mivel az ő nevén van a hitel ezt megtudja-e bundázni, hogy nem fizet. Fentiekkel kapcsolatban várom szives állásfoglalását. Előre is köszönöm válaszát-

Tisztelt Ica!

A veje mint adós a teljes tartozás megfizetéséért felelősséget és kötelezettséget vállalt. Ezt semmilyen ügyvéd nem fogja tudni felülírni. A helyzet ezzel együtt is komplexebb, hiszen a visszafizetési kötelezettség Önöket is érinti adóstársként és dologi adósként, vagy legalábbis a saját ingatlanukat is veszélybe sodorják.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Éva 38271 számú kérdése
  • 2010-12-14

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Férjemmel elváltunk egymástól. A vagyonközösséget megszüntettük. Az ő tulajdonába került egy ingatlan, amelyen az én jelzálogjogom van, ugyanis a megosztás során egy közös hitelt ő vállalt visszafizetni. Jelenleg a hitelt nem fizeti. Mit tehetek most, hogyan élhetek jelzálogjogommal?

Tisztelettel
Éva

Tisztelt Éva!

Erre a tulajdoni lap és a zálogjogot alapító okirat ismeretében lehetne válaszolni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • János 38239 számú kérdése
  • 2010-12-09

T. Ügyvéd Úr!
Kérem szíves sürgős segítségét, mert ma voltak felmérni a lakásunkat, és azt mondták, hogy lehet, hogy már az ünnepekre nem lesz tető a fejünk felett, mert elárverezik. A probéma a következő:
Osztatlan közös tulajdonú telken van egy ikerház a keresztszüleimmel. Mi lakásként használjuk, mióta
lakóövezetté nyilvánították megnagyobbítottuk, stb., ők nyalakóként használják. Le van kerítve, külön villanyóra, stb. van. Én a telek hátsó részét el szeretném adni a mellettem lévő szomszédnak, mivel csak abból tudom neki visszaadni a 300.000 Ft-ot, mert közös volt a villanyóra, és az az ő nevükön volt, és az évi összesítésnél kiderült, hogy még 300.000 Ft-tal többet fogyasztottunk. (Azóta felszereltettünk magunknak egy villanyórát.) Kértük, fizethessük részletben, mert két tizenéves gyermeket iskoláztatunk, de nem egyezett bele. Nem is emlegette, gondoltam mégiscsak az Édesanyám nővére, látja, hogy komoly anyagi gondokkal küzdünk, kifizette. Valóban kifizette, de egyszercsak jött egy levél, hogy a gépkocsimat elárverezik. Ez meg is történt, 150.000 Ft értékben elvitték. Még mindig 300.000 Ft-ot kell fizetni, a földhivatalban is a tulajdonlapon, széljegyzetben szerepel. Kérdésem a következő: Felhívtam, kérve őt, hogy mivel teljesen külön, elkerített részek, írjuk meg az "Ingatlan használatról szóló megállapodást", hogy el tudjam adni a hátsó részt, és őt kifizetni. Sajnos nem egyezik bele, nem hajlandó aláírni. (Úgy sejtjük, mivel fél telket nemigen vesz senki, ő kimondottan az árverésre hajtott, mert ma aki felmérte a lakást, közölte, hogy nálunk hiába van fürdőszoba, stb., nekik pedig csak
1 pici szoba és egy pici konyha, még a vizet sem vezették be, csak az udvaron van a csap, ha elárverezik, akkor fele-fele arányban osztódik el az összeg. Kötelezhető a megállapodás aláírására? (A keresztanyám az idén el akarta adni a nyaralóját, ahhoz is kellett volna a Megállapodás, szólt is, mondtam bármikor aláírom.) Az a legszomorúbb, hogy mégcsak haragban sem vagyunk. Kérem ajánljon valami járható utat, mert munkanélküli lévén még kölcsönt sem tudok felvenni, ez lenne az egyetlen járható út a számunkra.
Várva mielőbbi válaszát, üdvözlettel, Urbán János

Tisztelt János!
Az ingatlan tulajdoni lapjának ismeretében tudnék csak korrekt véleményt adni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Anikó 38227 számú kérdése
  • 2010-12-07

Tisztelt Ügyvéd!
2003-ban vettem egy lakást, a teljes összeget kifizettem, az eladónak volt "van "hitele a lakáson, amit a mai napig nem hajlandó töröltetni, szerintem az ügyvédem elég figyelmetlen volt, mert azóta sem csinál semmit, mondván,hogy nem tud segíteni.
Mit tudok tenni, hogy az eladó levegye a hitelét, és a nevemre kerüljön a lakás?
Válaszát előre is köszönöm
Anikó

Tisztelt Anikó!

A tulajdoni lap és az adásvételi szerződés alapján tudnék megoldást javasolni. Mivel a törléshez ügyvédi közreműködés feltehetően szükséges lesz, így javaslom, hogy keresse meg a megfelelő ügyvédet, ill. ebben akár az Irodánk is készséggel a segítségére áll.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Anna 38183 számú kérdése
  • 2010-11-30

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a jelzáloghitelemet felmondta a Bank, mert a férjemmel szinte egy időben betegedtünk meg és vesztettük el a munkahelyünket. Fizetési nehézségeink voltak és a törlesztő részletet nem tudtuk fizetni. Mára már jobb körülmények között élünk, de a Bank 100 000 Ft-os havi törlesztéssel állítaná vissza a hitelünket, annyit nem tudunk kifizetni,de a régi havi törlesztést megtudnánk oldani. Mindenképpen kiszeretnénk fizetni a hitelünket, nem szeretnénk ha elárvereznék a házunkat. Sajnos a magam törlesztést (100 000 Ft ) nem tudtuk megoldani. Az lenne a kérdésem, hogy hová fordulhatnánk segítségért.

Válaszát előre is köszönöm.
Anna

Kedves Anna!

Próbálja meg adósságrendező hitellel kifizetni a jelenlegi tartozását, ilyenkor az újonnan felvett hitelt folyósító pénzintézet bankközi átutalással fizeti ki a jelenlegi tartozást. Önök nem is látják a pénzt.


Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


  • Gábor 38151 számú kérdése
  • 2010-11-26

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Hivatkozva a 38146 számú kérdésre adott válaszára,az lenne még a kérdésem, ha a feleség él az elővásárlási jogával, a hitelező személy hogyan jut a kölcsönadott összeghez? A felség által fizetett vételárból kerül kifizetésre a vételi jogot alapító személy? Ez a gyakorlatban hogyan történik?

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelt Gábor!

Ez úgy működik, hogy a tulajdonjog átvezetéshez a jogosultnak a nyilatkozatát be kell csatolni a Földhivatal felé. E nélkül nem jegyzik át a tulajdonjogot, tehát ki kell, hogy fizesse a feleség a tartozást.


Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


  • Zoltán 38147 számú kérdése
  • 2010-11-26

Tisztelt Ügyvéd Hölgy/Úr!

Egy lakóingatlan 50%-a a feleség, 50%-a a férj tulajdonában van. A férj kölcsönszerződést, valamint ahhoz kapcsolódó vételi szerződést köt egy harmadik személlyel, és a tulajdon hányadára a vételi jog bejegyzésre kerül az ingatlan nyilvántartásba a kölcsönadott összeg határidőre történő visszafizetéséig. Az iratok közjegyző előtt készülnek, ami nem fizetés esetén azonnal végrehajtható!
A kérdésem a következő: Ebben az esetben vételi jognál van-e a feleségnek elővásárlási joga, ha igen, akkor ez hogyan történik a gyakorlatban?
Ebben az esetben is a kölcsönadó személy tulajdonába kerül a férj 50% tulajdonhányada vagy a feleség kifizeti a tartozást a kölcsönadó részére és így a férj tulajdonhányada az Ő nevére kerül?

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelt Zoltán!


Elővásárlási joga a tulajdonostársnak ebben az esetben is van, amelyet úgy gyakorolhat, hogy a vételi jogról szóló szerződésben meghatározott vétleárat megfizeti a hitelezőnek.

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gábor 38146 számú kérdése
  • 2010-11-26

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy lakóingatlan 50%-a a feleség, 50%-a a férj tulajdonában van. A férj kölcsönszerződést, valamint ahhoz kapcsolódó vételi szerződést köt egy harmadik személlyel, és a tulajdon hányadára a vételi jog bejegyzésre kerül az ingatlan nyilvántartásba a kölcsönadott összeg határidőre történő visszafizetéséig. Az iratok közjegyző előtt készülnek, ami nem fizetés esetén azonnal végrehajtható!
A kérdésem a következő: Ebben az esetben vételi jognál van-e a feleségnek elővásárlási joga, ha igen, akkor ez hogyan történik a gyakorlatban?
Ebben az esetben is a kölcsönadó személy tulajdonába kerül a férj 50% tulajdonhányada vagy a feleség kifizeti a tartozást a kölcsönadó részére és így a férj tulajdonhányada az Ő nevére kerül?

Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelt Gábor!

A vételi jog (más néven opció) esetében a felek egy ún. opciós szerződést kötnek, amelyben a vevő - határozott időtartamra, de legfeljebb öt évre - jogot szerez arra, hogy a határozott időn belül bármikor, egyoldalú, írásbeli nyilatkozatával - amelyet az eladónak megküld, és az eladó igazolhatóan átvesz - megszerezze az ingatlan tulajdonjogát anélkül, hogy az eladóval ebben külön meg kellene még egyszer állapodnia. Vételi jogot a tulajodni illetőség eszmei hányadára is be lehet jegyezni. A vételi jogra az elővásárlási jog szabályait kell alkalmazni. A jogzsabályon alapuló elővásárlási jog e szerint megelőzi a szerződéses jogviszonnyal létrejött jogosultságot.


Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


  • László 38118 számú kérdése
  • 2010-11-23

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ingatlanunkon van egy 10 éve bejegyzett jelzálog amit most le szeretnénk vetetni. A gond az hogy aki rátette ezt a jelzálogot cég az jogutód nélkül megszünt, eltünt egyik napról a másikra a hitellel együtt csak a jelzálog maradt. A földhivatal nem tudott segíteni azt mondta sokan jártak így.
Kérdésem az lenne, hogy valami megoldás lenne-e? Olvastam hogy valami cégbírósági bejegyzéssel töröltethető talán...

Előre is köszönöm

László

Tisztelt László!

A cégbírósághoz forduljon, és kérje ki azt a jogerős végzést, ami tanúsítja, hogy a jelzálogjogosult gazdasági társaság jogutód nélkül megszűnt. Kérdés, hogy felszámolás útján vagy végelszámolással, mert a jogairól a végelszámolási zárómérleg, a felszámoló zárómérlege kellett, hogy rendelkezzen.


Tisztelettel
dr.Tóth László ügyvéd
3527 Miskolc, Kandó Kálmán tér 1.
+36 46 340233

tothl@tiszavas.hu

Közösségi oldal:


  • Kovács Zsoltné 38092 számú kérdése
  • 2010-11-21

Tisztelt Ügyvéd Úr ,Ügyvédnő! Tudom,hogy ebben a formában nem tud megoldást javasolni hiszen a teljes ügy ismeretében erre nincs is lehetősége. Mégis megpróbálom felvázolni az esetet. A lányom a párjával egy lyukban laktak (albérlet)amikor terhes lett. Azt gondoltuk inkább fizessenek a saját lakásukért törlesztőt mint beleöljék az albérletbe a pénzt. A gond ott kezdődött,hogy nem kapott a lányom hitelt mert GYED-en volt. Így én vettem fel persze a lakás tulajdonosa ő és ők is fizették az adósságot. Azt mondták ha visszamegy dolgozni átveheti a hitelt a saját nevére. Igen ám de jött a válság és a törlesztő a kétszeresére nőtt.A hitelt nem vállalhatta át. A legrosszabb az,hogy egyedül maradt ,így nem tudja fizetni a törlesztőt. Én sem, illetve eddig hitelből fizettük a hitelt. Tovább már nem megy. Szeretnénk megszabadulni a lakástól de az sem megy. Nem kap segítséget az Önkormányzattól mert az én nevemen van a hitel. Ördögi kör. Sajnos már veszélyben érzem a saját lakásomat is. Igazából nem tudom,ha az ő lakása nincs fizetve az milyen hatással van az enyémre.Van egy fiam is akit egyedül nevelek. Kérem ha úgy gondolja,hogy tud segíteni valamilyen formában, értesítsen és felkeressük Önt. Már rettenetesen el vagyok keseredve. Előre is nagyon köszönöm: Kovács Zsoltné

Tisztelt Kovács Zsoltné!

A tartozásért Ön az összes vagyonával felel, így a saját lakása is veszélyben lehet. Emiatt mindenképpen az a javaslatom, hogy a lánya ingatlanát el kellene adni - még veszteséggel is - mert egy eseteleges banki igényérvényesítés rosszabb helyzetet és még alacsonyabb eladási árat eredményezhetne...
Szívesen látom Önöket az Irodánkban, de a fentieken túlmenően nem tudok jogi szempontból - egyelőre segíteni - max. megbízható közvetítőt tudnék ajánlani...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Dóra 38086 számú kérdése
  • 2010-11-21

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Szabad felhasználású jelzálog hitelem a bank felmondta és értesített,hogy megkezdi a követelés eladását vagy a zálogtárgy végrehajtással, vagy anélküli értékesítését. Kérdéseim:
1; Mennyiben köti e független szervezeteket a jelzálogszerződésben rögzített minimális eladási ár?
2; Amennyiben az eladási ár a kurzusváltozás miatt nem fedezi a kölcsön értékét, kötelezhetöek-e az adósok a különbözet egyébirányú megtérítésére? ( A szerződés csak az ingatlant jelöli meg a kölcsön fedezetének.)
Tisztelettel:
Dóra

Tisztelt Dóra!

1. Köti.
2. Igen, feltehetően ugyanis a teljes adósságot kell megfizetnie, annak ellenére, hogy csak egy meghatározott vagyontárgy van e célból tételesen megjelölve.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zoltán 38072 számú kérdése
  • 2010-11-19

Mi a különbség egy ingatlan igénymentessége és tehermentessége között? Mely jogok tartoznak az igény, és mely jogok a teher körébe?

Tisztelt Zoltán!

A terhek közé azok tartoznak, amelyek a tulajdoni lap III. részében bejegyzésre kerülhetnek - zálogjog, vételi jog, haszonélvezet stb. - az igény pedig pl. lehet egy tulajdonjogi igény, amely - amíg pert nem indít a jogosult - nem jelenik meg semmilyen formában a tulajdoni lapon, azt követően is csak egy perfeljegyzés formájában.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: