Hozzászólások

  • brigitta 38350 számú kérdése
  • 2010-12-31

Tisztelt ügyvédúr!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni. 2008-ban felvettem a fiatalok otthonteremtési támogatást mint egyedülálló 2 gyermek után.Most szeretnék élettási kapcsolatot teremteni a gyereket édesapjával. Ebben az esetbe vissza kell-e fizetni a támogatást.

Tisztelt brigitta!

Nem.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ilona 38278 számú kérdése
  • 2010-12-15

Tisztelt Ügyvédek!
2005 júliusában vásároltam egy használt ingatlant egyedülálló anyaként Otthonteremtési támogatás (félszocpol) segítségével.
2009. januárjában tartózkodási helyet létesítettem másik városban, mert megszünt a munkahelyem és nem tudtam volna fizetni a hitelt. A mai napig a hiteles lakás az állandó lakcímem (erről nyilatkoztam), de csak hétvégén tudom használni az ingázás miatt.
Le szerettem volna vetetni a jelzálogot a lakásról, mert nyáron lejárt az 5 év és szeretném eladni azt az ingatlant, de a MÁK most eljárást indított jogszerűtlenül felvett támogatás miatt, mert elköltöztem. Közben férjhez mentem, mert már éhen haltam volna szó szerint. A teljes bevételemet felemészti a hiteles lakásom, amit lehetetlen eladni sajnos. Most még rá akarják terhelni a 450000 forintot, lehet, hogy kamattal? Ki sem tudom fizetni. Elárvezerik azt is, ami a 70 éves apukámé ( rá van terhelve).
Az OTPvel kötött szerződésemben egy szó sem szerepel arról, hogy nem költözhetek el, csak annyi, ha 5 éven belül eladom, fizessem vissza. Nem adtam el, nem jelentkeztem ki....csak tartózkodási helyet létesítettem más városban....
Kétségbe vagyok esve. Főleg apukám otthona miatt. Várom válaszukat nagyon!
Kérem tisztelettel segítsen! Köszönöm

Tisztelt Ilona!

Nem tudok érdemben segíteni, mert nem tudom, hogy mire alapozza a visszafizetési kötelezettséget a MÁK.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Visnyei Ferenc 38124 számú kérdése
  • 2010-11-24

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen jogon adhat ki a Magyar Államkincstár szocpolos házra - annak lejárta előtt három évvel - engedélyt arra, hogy jelzálogot jegyezzen be egy magánember, illetve egy telefonos cég? Szó szerint:ez szerepel szóban forgó egyszerúsített határozatban "A jelzálogjog bejegyzése Mezőhegyesen, 2008. augusztus 08-án kelt kölcsönszerződés, meghatalmazás a Magya Államkincstár 73795/1/2008, számú hozzájárulása és kérelem alapján törént. "
A Fölhivatal is persze asszisztált ehhez. Azt gondolom, hogy nem a szülők kapták a szocpolitikai kedvezményt a ház vásárlásakor (Húgomék!), hanem a gyermekek, nevezetesen 4 gyermekük miatt kapták. Ráadásul a papíron szereplő összeg 800.000 Ft, de föl sem vették a Húgomék (tudom, hogy ez külön ügy!), és mndezt ügyvéd jelenlétében, hiszen ügyvéd készítette a papírokat. Hol van ilyenkor a törvény? 2008. 10.08-án kellett volna visszafizetni, de egyik szülőnek sem volt, ma sincs állása. Konkrétan még nem tárhatom fel az ügyet, mivel talán hamarosan intéződik a jelzáloglevétel, ha ez nem történik meg, akkor rendőrség elé tárjuk ezt az ügyet is, ugyanis feltételezheztő, hogy aki papíron adta a fenti összeget, másoknak is írt ilyen papírt és akiik ezt aláírták, úszott a házuk. Mindezt egy rendőr mondta! Az a gyanúm fennáll, hogy az a Hitelező, aki a Húgomékkal aláíratta ezt a kölcsönszerződést, nem tisztességes szándék vezérelte. Nagyon szépen kérem szíves válaszukat! Tényleg öt évig - a szoc-pol. igénybevételétől számítva -, nem lehet eladni a házat?

Tisztelettel:
Egy aggódó testvér és egy aggódó Édesanya

Tisztelt Visnyei Ferenc!

A Magyar Államkincstár, mint elidegenítési és terhelési tilalom jogosultja adhatott hozzájárulást további terheléshez.Az ok, hogy mi alapján jegyezték be, sokkal inkább a hivatkozott kölcsönszerződésben keresendő. A földhivatal azzal szemben jegyez be jogot ingatlanra, aki, mint jogosult szerepel az ingatlan tulajdoni lapján: kell tehát a jogosult okirati hozzájárulása.a mögöttes ügyletek részletesebb - nem jelen terjedelmi körülmények közötti - vizsgálatot igényelnek.
A szocpol igénybevételével vásárolt vagy megépített ingatlant tehát bármikor lehetőség van eladni, ilyen esetben azonban főszabály szerint számolni kell azzal, hogy a megszerzett támogatást vissza kell fizetni. E szigorú előírás alól kivételt képez, ha az ingatlanunkat az elidegenítési tilalom tartama alatt (10 év)abból a célból kívánja értékesíteni, hogy a lakás vételárának felhasználásával másik lakást vásároljunk, azt lecseréljük, vagy abból másik lakás építésébe kezdjen. A helyi önkormányzat jegyzőjétől ugyanis ilyen esetben kérheti, hogy a visszafizetési kötelezettséget függessze fel és ebben az esetben a felfüggesztés időtartamának lejártáig nem kell a kedvezményt visszafizetni.
támogatás igénybevételével épített, bővített, vásárolt lakást 10 éven belül lebontják (kivéve, ha a bontás természeti katasztrófa miatt vált szükségessé), illetőleg elidegenítik, vagy az nem a támogatott személy és a vele együttköltözők lakóhelyéül szolgál, illetve a lakás használatát harmadik személynek átengedik, akkor a lakás tulajdonosa köteles a támogatás(ok) folyósított összegét megfelelő módon bejelenteni és visszafizetni.

E szabályt a fiatalok otthonteremtési támogatása körében is alkalmazni kell azzal az eltéréssel, hogy a fenti időtartama ebben az esetben 5 év.


Tisztelettel
dr. Adamik Péter ügyvéd
6800 Hódmezővásárhely, Medgyessy Ferenc. u. 6/c. fsz.6.
+36 30 9747027

adamikpeter@invitel.hu

Közösségi oldal:


  • Gabriella 38006 számú kérdése
  • 2010-11-09

Tisztelt Ügyvéd Úr, Ügyvéd Nő!

2006-ban vásárolt új építésű ingatlanunkra szocpolt vettünk fel 1 gyermekünk után, és megelőlegező kölcsönt második gyermekünkre, amit "teljesítettünk" 2009-ben. Az ingatlan megvásárlásához CHF alapú hitelt is felvettünk. A törlesztőrészlet növekedése miatt szükségessé válik, hogy eladjuk ezt az ingatlant (gyeden vagyok és lassan nem tudjuk fizetni a törlesztő részleteket). Jelenleg a tulajdonomban van egy üzletként bejegyzett ingatlan, melynek piaci értéke kb. 5,5- 6,0 M forint. Az ingatlan alkalmas lakóingatlanná való átminősítésre, eredetileg egy családi ház volt, amit a Földhivatalnál kértünk, hogy funkciója miatt üzletté minősítsenek át lakóingatlanról. Kérhetem-e a visszaminősítést, és áttetethetem-e erre az ingatlanra a szocpolt? A jelenlegi ingatlanunk eladását követően, a hitel visszafizetése után megmaradó készpénzünk nem elegendő egy másik ingatlan megvásárolására, újabb hitel nem akarunk felvenni, valószínűleg nem is lenne egyszerű, mert jelenleg gyeden vagyok. Így albérletbe költöznénk a férjem munkahelyéhez közeli helyen. Válaszukat előre is köszönöm: Gabriella

Tisztelt Gabriella!

Az ingatlan átminősítése kapcsán a helyi építési osztályt kell megkérdezni. A szocpol átvitele az átminőstíett ingatlanra viszont szerinte nem valósítható meg, arra a kincstár nem adná meg a hozzájárulást.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gina 37945 számú kérdése
  • 2010-11-03

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Következő a történetem: a jelenlegi ingatlanomat 2008-ban (új építésű) vásároltuk a férjemmel. Sajnos ő ugyanabban az évben elhunyt. A lakás vásárlásánál igénybe vettük a megelőlegező hitelt is 2 gyermekre(szoc.pol).
A mai törvények szerint ezt az összeget (2,4m ft) a bank jóváírja vagy átalakul támogatássá?
A közeljövőben az ingatlan értékesítésre kerül. Úgy tájékoztattak ha nem írják jóvá hanem támogatássá alakul át akkor azt át lehet vinni a vásárolandó ingatlanra.
Az lenne a kérdésem, hogy a vásárolandó ingatlannak új építésűnek kell lennie vagy használt ingatlan is lehet?
Valamint amit vásárolni szeretnék, lakást az jogilag irodaként van jegyezve és arra is vonatkozik a támogatás vagy mindenképpen lakást kell vásárolni??
Előre is köszönöm a választ!!

Tisztelt Gina!

A megelőlegező hitel a gyermekek megszületésekor alakul át támogatássá, addig hitelként viselkedik, tehát itt véleményem szerint nem alakul át, azaz nem is vihető át.
Egyébként irodára semminemű támogatás nem vehetp igénybe, sőt, még az illeték is magasabb!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Bernadett 37876 számú kérdése
  • 2010-10-26

Tisztelt Ügyvéd Úr!
2006-ban vettünk fel megelőlegező szocpolt 2 gyerekre, amit 2008-ban és 2010-ben teljesíítettünk. Most amikor a második gyermekünk is megszületett bevittük a bankba az anyakönyvi kivonatokat és megdöbbenve vettük tudomásul, hogy közel 400 ezer ft-ot fizetnünk kell mivel nem jelentettük be 60 napon belül gyermekeink születését. A szerződésben semmilyen erről szóló kötelezettség nem szerepel, de a bank egy kormányrendeletre hivatkozik, meg, hogy a MÁK-nak nem adtunk felhatalmazást, hogy értesítse a bankot, de ezekről a lehetőségekről a bank nem adott nekünk semmilyen infót és nem tudtunk róla. A bank arra hivatkozik, hogy neki vissza kell fizetnie a Máknak a születés és a bejelentés közti időre a kamatot. Van e valami remény, hogy ezt az összeget ne kelljen kifizetni, ha megfellebezzük, vagy nekik van igazuk és nincs mese fizetnünk kell?

Tisztelt Bernadett!

Tekintve hogy szóban megbeszéltük a kérdést, így az írásos választ mellőzném...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Kata 37769 számú kérdése
  • 2010-10-14

isztelt Ügyvéd Úr!

2005-ben hitelből vásáróltunk lakást, melyhez 1 meglévő gyermekünk után igénybe vettük a szocpolt (900000 ft) és 1 gyermeket "bevállalva" a megelőlegező kölcsönt(1500000 ft), aminek türelmi ideje lejárt, tehát 2009. nov. 1-től hitellé alakult a megelőlegező kölcsönünk, melynek törlesztését megkezdtük. Kérdésem, hogy második gyermekünk megszületését (jelenleg állapotos vagyok) követően az 1500000 ft-os szocpolt jóváírják-e lakáshitel tartozásunkban?
Üdv: Kata

Tisztelt Kata!

Nem.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Lídia 37600 számú kérdése
  • 2010-09-22

Tisztelt Ügyvéd Úr-Hölgy!

2008-ban hitelből vásároltunk az élettársammal egy lakást 1/2-1/2 tulajdoni hányaddal.
A gyermekem utan a fiatalok otthonteremtési támogatását vettem igénybe melynek összege 450.000ft.Ez a teljes vételárból levonásra került.Azt hozzá kell tennem hogy az élettársam nem a vér szerinti apja a gyermekemnek.
Együtt költözött velünk még az édesanyám,aki 2 fokú rokkant nyugdíjas,és a testvérem.
1.5 éve a kapcsolatom az élettársammal visszafordíthatatlanul megromlott.Állandósultak a viták a lakással kapcsolatban.Azt állítja hogy nekem és a családomnak ott semmi keresni valóm,a ház és minden ami benne van az csak az övé.
Sajnos a családommal nem tudok hova menni.Közös nevezőre nem lehet vele jutni.
A tanácsukat szeretném kérni,ebben a helyzetben milyen jogi lépéseket tudnék tenni az én és a családom érdekeit szem előtt tartva,hogy a lakáshelyzet probléma megoldódjon,a közös lakástulajdon megszűnjön,a kapcsolatomat az élettársammal le akarom zárni.
Ön szerint mi lenne a legcélszerűbb,legelőnyösebb megoldás ebben a helyzetben?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Lídia!
Amennyiben a közös tulajdont meg kívánják szűntetni, és ebben nem tudnak megállapodni, úgy bíróságtól lehet kérni a közös tulajdon megszűntetését. Ebben az esetben a bíróság - amennyiben az ingatlan természetben nem osztható meg - kérelemre valamelyik fél tulajdonába adja az ingatlant, aki természetesen köteles az arányos ellenértéket megfizetni a másik félnek. Amennyiben egyik fél sem tudja magához váltani az ingatlant, úgy az árverés útján értékesítésre kerül, és a befolyó vételár a feleket tulajdoni hányaduk arányában illeti meg.
Mivel azonban az ingatlanra otthonteremtési támogatást vettek fel, a tulajdoni lapra a Magyar Állam javára jelzálogjog valamint elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve a támogatás biztosítása érdekében. A vonatkozó jogszabály értelmében ugyanis otthonteremtési támogatás esetén az adásvételi szerződés létrejöttétől számított 5 évig nem lehet eladni az ingatlant. Ezért a közös tulajdon megszűntetésére ezen 5 év alatt csak akkor van lehetőség, ha az illetőségét értékesítő tulajdonostárs, aki kikerül az ingatlanból, visszafizeti a támogatás arányos részét kamatokkal együtt (az önök esetében 225.000 Ft + kamatok), vagy az általa vásárolt új ingatlanra kéri átjegyeztetni a terheket. Ennek hiányában nem lehet megszűntetni a tulajdonközösséget.



Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal:


  • zsófia 37591 számú kérdése
  • 2010-09-21

Tisztelt Ügyvéd úr!

2008-ban vásároltam egy másfél szobás új építésű lakást minimális önrésszel, amelyre felvettem két kisfiam után a 2,4 millió Ft szocpolt. Most árulom a lakást, és reményeim szerint hamarosan vissza tudom törleszteni a hitelt. Mi lesz a szocpollal? Édesanyám eladja pesti lakását és együtt vennénk lakást vagy házat. Hogyan tudom átvinni a szocpolt az új házra? Válaszát előre is köszönöm, Zsófia

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a korábbiakban felvett szocpolt új lakásra kívánja átvinni, úgy a kapott kedvezmény visszafizetésével kapcsolatos kötelezettség egy évre történő felfüggesztésére van lehetőség.
A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Államkincstár a lakás tulajdonosának kérelmére - ha a másik lakás megszerzése még nem történt meg - a korábban vásárolt lakást tehermentesíti, amennyiben a tulajdonos a támogatás összegét a kincstári letéti számlára befizeti. Amint sor kerül a másik lakás megszerzésének hitelt érdemlően történő igazolására, úgy a felfüggesztés megszüntetéséről a jegyző határozatban intézkedik és megállapítja a kincstári letéti számláról a tulajdonosnak kifizethető összeget, illetőleg intézkedik a teher másik lakásra történő bejegyzése iránt.

Tájékoztatom azonban, hogy a szocpol intézménye 2009. július 01. napjával felfüggesztésre került, ezért – érvényes és hatályos alkalmazandó szabály hiányában – a jelenlegi gyakorlatról pontos és kimerítő választ a Magyar Államkincstár munkatársai tudnak önnek adni.




Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsai@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • Noémi 37566 számú kérdése
  • 2010-09-17

Tisztelt Ügyvédnő!

2009 januárjában kezdtük el családi házunk építését tervezni. Két gyeremek után szocpolt szerettünk volna felvenni. Az eljárás során több probléma is felmerült, de végül az államkincstár a szobaszám alapján az építési költséget találta magasnak. A tervezett házat végig 4 szobásnak tekintettük, azonban az államkincstár csak 3 szobásnak vette figyelembe és így a méltányolható 24,5M helyett csak 19,5M Ft költség esetén lenne méltányolható. A kédésem az, hogy lehet-e változtatni utólag a költségvetésen -mert mi mindent a szocpol miatt terveztünk így- vagy van-e lehetőség fellebezésre egyáltalán. Azóta született egy 3 gyermekünk is.
Köszönöm szépen válszát!
Üdvözlettel:
Noémi

Tisztelt Noémi!

a költségvetés módosítható, de további érdemi segítséget nem tudok nyújtani, a támogatási szerződést is ismerni kellene a válaszhoz...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Szilvia 37452 számú kérdése
  • 2010-09-03

Tisztelt Ügyvéd Úr - Hölgy!

Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy 2 évvel ezelőtt vásároltunk egy használt ingatalant amelyhez igénybe vettük a fél Szocpolt is. A párommal 4 hónapja külön mentünk ő külföldön dolgozik. Én és a két gyermekünk a lakásban maradtunk. Érdekelne, hogy így is jogosult vagyok e a szocpolra vagy egy esetleges felülvizsgálatnál lehet e problémám abból, hogyha pl. az önkormányzatnál igényelnék támogatást-segélyt egyedülállóként vagypedig a kincstárnál bejelentem hogy egyedülálló lettem, mert akkor ugye emelkedne a családi pótlék összege?! Ezt eddig nem tettem meg, mivel a szocpol is a kincstáron megy át attól tartottam ha kiderült hogy ő elköltözött vagy nem tartózkodik a lakásban akkor visszafizetettik a szocpolt. Jelenleg is a közös lakásba szól az itthoni lakcímigazolója, ettől még elfogadhatják, hogy egyedülálló vagyok?!

Válaszát előre is köszönöm:

Szilvia.

Tisztelt Szilvia!

Véleményem szerint nem fogják elfogadni egyedülállóként, de a szocpolt nem vesélyzteti...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Nagy Sándorné 37443 számú kérdése
  • 2010-09-02

Tisztelt Címzett!

2008-ban építkeztünk. Hitelt vettünk fel és 2 gyermek után a szocpolt. Szeretnénk 3. babát is. A kérdésem a következő lenne: Jár még a 3. gyermek után a szocpol, vagy ezt is eltörölték? Hiába kérdeztük a bankba, az ügyintéző nem tudta biztosra a választ.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Edina

Tisztelt Nagy Sándorné!

Figyelemmel arra, hogy a szocpol intézményét 2009. július 1. napjával felfüggesztették, ezért tervezett harmadik gyermekük után azt igénybe venni jelenleg nem tudják, de a Magyar Államkincstár munkatársai részletes tájékoztatást tudnak Önöknek nyújtani a felfüggesztés időszakában érvényes átmeneti szabályokról.


Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsai@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • Andrea1975 37404 számú kérdése
  • 2010-08-29

Tisztelt Hölgyem!
Férjemmel válunk.Két gyermekünk van,szocpolt vettünk fel 2007-ben.Kérdésem az lenne,hogy a szocpolt abban az esetben is vissza kell-e fizetnünk,ha a férjem a lakás rá eső 1/2 részét a gyermekeknek ajándékozza?
Válaszát előre is köszönöm!
Andrea

Tisztelt Andrea!

Sajnos igen. Érthetetlen módon a szocpol nem a gyerekhez, hanem az igénybe vevőhöz, és az ingatlanhoz kapcsolódik.



Tisztelettel
dr. Bai Mónika ügyvéd
9021 Győr, Bajcsy-Zsilinszky E. u. 50.
+ 36 20 3593147 begin_of_the_skype_highlighting              + 36 20 3593147      end_of_the_skype_highlighting; + 36 96 618628;

baimoni@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • Mihály 37392 számú kérdése
  • 2010-08-28

Szép napot kívánok,a kérdésem a következő lenne:

Szocpollal kombinált hitel:

"A szocpol alanyi jogon jár a magyar állampolgároknak, így, ha bedőlünk és árverezik az ingatlanunkat, akkor
a szocpol összegét nem kell visszafizetni"

Ezt a felvilágosítást olvastam egy ingatlanjoggal foglalkozó oldalon,szeretném megkérdezni hogy ez igaz vagy csak félre tájékoztatás?

Tisztelt Mihály!

A szocpol már nem igényelhető, egyébként amig az volt, addig sem alanyi jogon járt.

Nem valós az az információ, hogy árverezés esetén nem kell visszafizetni az összeget.


Tisztelettel
dr.Kende Júlia ügyvéd
1039 Budapest, Viziorgona u. 10.
+36 1 2434321
http://www.drkendejulia.eoldal.hu
kende.julia@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • Andrea 37368 számú kérdése
  • 2010-08-25

Tisztelt ügyvédúr/nő!
2007-be vásároltunk egy új építésű ingatlant felvettünk rá szocpolmegelőlegező hitelt és vállaltuk hogy 8 éven belül 2 gyerekünk születik. 2008-ban megszületett az első viszont most olyan rossz anyagi helyzetbe kerültünk hogy lehet hogy el kell adnunk a lakásunkat. Kérdésem a következő lenne
1. Átvihető e a szocpolmegelőlegező hitel másik ingatlan vásárlásakor?
2. Mik a feltételei?
3. Milyen követelményeknek kell megfelelnie az új vásárolt ingatlannak?
Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel
Andrea

Tisztelt Andrea!

1. Igen, de nagyon nehézkes, mert a kincstár közreműködése is szükséges hozzá...
2. Ehhez a bankot kell meginterjúvolni.
3. szintén, azzal, hogy nem feltétlenül kell új lakásnak lennie ...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: