Hozzászólások

  • Edit 47974 számú kérdése
  • 2016-10-05

Tisztelt Cím!

Édesapám halála után családi házunkat fele részben édesanyám, negyed-negyed részben nővérem és én örököltük. Időközben édesanyám korára való tekintettel szerette volna elcserélni. A szerződés aláírásakor derült ki számunkra hogy nővérem, mivel másból adódó hitelét nem fizette így az ő részére a követelésbehajtó jelzálogot jegyzett be az ingatlanra. Ez azóta is kamatozik. Kérdésem az hogy a jelzálog terhelhető az édesanyám és az én részemre is? Elképzelhető ugyanis hogy a kamatokkal együtt az összeg már meghaladja az ingatlan értékének negyedét. Hogy lehet így eladni, a követeléskezelő hozzájárulhat-e ahhoz hogy eladjuk és abból ami a nővérem része kifizesse a tartozását? Édesanyámnak holtig tartó haszonélvezete van a házon így ha jól tudom őt nem tehetik ki a házból. Viszont az ő esetleges halála után hogyan juthatok hozzá a jogos tulajdonomhoz? Vagy az én részemből is levonható a tartozás?

Tisztelt Kérdező!

Először is szeretném megköszönni, hogy irodánkat kereste fel problémájával.

Mivel a követelés kizárólag a nővére tulajdonában lévő 1/4 részre kerül bejegyzésre, így értelemszerűen az Önök tulajdonrészét nem terheli. Alapvetően megfelelően elkészített adásvételi szerződéssel megoldható az ingatlan értékesítése oly módon, hogy a vételárból kötelesek legyenek Önök (elsősorban nővére, azonban ha meghaladja a tulajdonrészének értékét úgy közösen), mint eladók, tehermentesíteni az ingatlant.

Édesanyját valóban nem tehetik ki a házból, mivel holtig tartó haszonélvezete fenn áll rajta.

Amennyiben nem sikerül eladni az ingatlant és ezzel együtt a bejegyzett terhet megfizetni, úgy a követelés törlesztésének érdekében kerülhet sor a nővére tulajdonában lévő 1/4 ingatlan illetőség árverésen történő értékesítésére. Ez azonban a gyakorlatban nagyon ritkán fordul elő.

Amennyiben bármilyen további kérdése merülne fel, úgy kérem, forduljon hozzám bizalommal!


Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • cat 47915 számú kérdése
  • 2016-08-14

Tisztelt Ügyvédnő!
2007-ben fel vettünk a testvéremmel egy jelzálog alapú hitelt két ingatlanra.A szülői házra ami anya és 3 testvér tulajdona és én is adta a családi házat ami 1/1 ben az én tulajdonom.A mai napi rendesen fizettünk sőt tavaly elő tőrlesztésként bele ment 2.7 millió fundameta is. Most fel mondták a szerződést szerződés szegés miatt, ugyanis a testvérem házrészére a végrehajtó be jegyzett egy másik tartozást. 8.4 milliót vettünk fel. bele fizettünk 11 milliót de még 10,2 millióval tartozunk. A bank nem hajlandó egyezkedni. Én úgy érzem ezt a hitelt mi már ki fizettük. A házakat nincs szándékunkban eladni. Milyen lehetőségeink vannak,hogy meg mentsük az ingatlanokat?

Tisztelt Cím!

Minden kölcsönre tipikusan kétszer annyi összeget fizetünk vissza, mint amennyit felvettünk, tehát ez alapján a sablon alapján a 8,4 Mft. még nincs visszafizetve, az igaz, hogy a tőke összegét meghaladó mértékben teljesítettek, de a bank a kamat és költségtérítés mellett ad pénzt. Azt tudják tenni, hogy a felmondott kölcsönt mielőbb visszafizetik, mert a felmondás miatt az egész összeg egyszerre vált esedékessé, és azóta csak folyamatosan nő a késedelmi kamatokkal. Ha nem tudnak megegyezni a bankkal, akkor törekedni kell a mielőbbi visszafizetésre, esetleg azzal kell megkeresni a bankot, hogy egybe kifizetnének pl. 5 Mft-ot még, és engedje el a többit.

Az ingatlanok szempontjából, azzal, hogy jelzálogköelezettként aláírták a szerződést, vállalták, hogy a tartozás miatt az ingatlannal felelnek, ez alól nincs kibújás. Ha nincs az ingatlanon elidegenítési és terhelési tilalom, akkor haszonélvezet jegyezhető be, ez csökkenti az ingatlanok eladási esélyét.

Ha az ingatlanokon be van jegyezve az elidegenítési és terhelési tilalom, akkor az egyetlen esély a havi rendszeres törlesztés, a kölcsön felmondott volta ellenére, és a mielőbbi visszafizetés.

Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • Beatrix 47868 számú kérdése
  • 2016-07-04

Tisztelt Ügyvèdnő/ùr !
Kèrdèsem a következő lenne.
Volt egy ingatlan kilakoltatàsi perem, melyben a bìrosag hosszù èvek utàna nagyobb összeget lakàshasznàlati dìjra szàmolt fel az alperesek rèszère ,melyet nem fizettek meg ezèrt kèrtem a vègrehajtàst.
Az adòsoknak volt egy ingatlanuk amire ràterheltèk a vègrehajtàst.
Ennek illetèkèt befizettem az illetèkes okmànyirodàba.
Tudomàsom szerint harmincnap elteltèvel , ha nem ròjàk le tartozàsukat, autòmatikusan tulajdon jogot kapok az ingatlanra, az az az ingatlan tulajdonosa èn leszek. /Az ingatlan kevesebb összeget kèpvisel mint az adòsok tartozàsa /
Ez valòban ìgy van?
Vagy csak àrverezès ùtjàn tudom behajtani a pènzem egy rèszèt?
Ezt szeretem tudni, hogy mi ennek a hivatalos folyamata.
Előre is köszönöm mihamarabbi vàlaszukat.
Tisztelettel Beatrix

Tisztelt Beatrix !
Nincs automatizmus, árverés következik, amit a végrehajtó bonyolít le, és annak során - sikertelenség esetén - elképzelhető, hogy megszerezheti az ingatlan tulajdonjogát.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Marianna 47787 számú kérdése
  • 2016-05-13

Tisztelt Ügyvédnő!
2016.03.16.án én lettem egy ingatlanárverés nyertese. 2016.03.23.án megjelentem a végrehajtónál egy előre egyeztetett időpontban. Fizetési haladékot kértem és kaptam is 2016.05.23.ig. A végrehajtóval előre egyeztetett időpontban 2016.05.11.én megjelentem az árverési jegyzőkönyv aláírása végett,mivel 2016.05.09.én átutaltam a vételár fennmaradó részét. 2016.05.11.én megírtuk az árverési jegyzőkönyvet melyben én és férjem fele-fele arányban lettünk "tulajdonosok"! A végrehajtó felhívta figyelmünket hogy a városi jegyző irodájában jelenjünk meg és kérjünk igazolást miszwrint ingatlant vásároltunk és kiürítési kérelmet terjesztettünk elő. 2016.05.12.én meg is restük a jegyző urat aki másnapra vagyis mára rendelt vissza. Az aljegyző azonban a végrehajtó irodába küldött mivel ott beszélni szerettek volna velünk. Mikor odaértünk sokkoltak az elhangzottak. Állítólag az árverést nem szabadott volna megtartani...a Vht 144 ; 1 b pontra hivatkozva....ilyen létezik? Az árverés lejárta után 2 hónappal? Miután Kátai kifizettük a teljes árat és aláírtuk a jwgyzőkönyvet is? Ha mi álltunk volna el a vásárlástól akkoe elbuktuk volna az előleget....ilyenkor ha " ők" állnak el tőle nem illet meg valami kártérítés? Bocsánat hogy hosszúra sikerült! Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Cím!

Az Ön által leírtak alapján nem derül ki, mi is történt az ügyben. De az biztos, hogy az árverés ellen lehet végrehajtási kifogást előterjeszteni, és a bíróság akár magát az árverést is megsemmisítheti. Na de erről, hogy ilyen folyamatban van, a végrehajtónak tudnia kellene.

Az Önöknek mondott jogszabályhely az alábbi:
144. § (1) Az árverési hirdetményt kézbesíteni kell
a) a feleknek,
b) azoknak, akiknek az ingatlanra vonatkozólag az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett joguk van,
c) az ingatlan fekvése szerinti községi, városi, fővárosi kerületi jegyzőnek,
d) az ingatlanügyi hatóságnak.

Azaz elvileg nem lett szabályosan meghirdetve az árverés. Na de az a kérdés, hogy lett-e aztán beadva végrehajtási kifogás. Ami olyasmi, mint a fellebbezés, egyfajta jogorvoslati kérelem. Szerintem ezt érdeklődjék meg a végrehajtótól, illetve nem ártana utánanézni, hogy a földhivatal felé be lett-e adva a végrehajtó által az árverési jegyzőkönyv, hogy az Önök tulajdonjoga be legyen jegyezve. Emiatt menjenek el a végrehajtóhoz, illetve a földhivatalba. Nem az önkormányzat fogja felülbírálni a végrehajtó munkáját. Az igen furcsa, hogy szóban kaptak értesítést, mert az írásbeli intézkedés ellen (jegyzőkönyv) írásban lehet végrehajtási kifogást beadni. Ez nem szerződés, ettől nem lehet elállni. Kártérítéssel kapcsolatban a végrehajtó szabálytalan eljárása miatt élhetnek, ha a bíróság megsemmisítette az árverést.

Az nem fordulhat elő, hogy az írásbeli jegyzőkönyvvel dokumentált árverés szóbeli megbeszéléssel "nullázódik", pusztán azzal, hogy Önöknek visszautalják a pénzt. Emellett, ha szabálytalan volt az árverés, akkor lesz újabb árverés, és, ha Önök ismét árvereznek, a szabályosan meghirdetett árverésen, akkor mégiscsak meg tudják venni az ingatlant.

Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • Marika 47746 számú kérdése
  • 2016-04-24

Tisztelt Ugyved Ur!

Budapesti ingatlanunkat hitellel vasaroltuk, a bank elidegenitesi es jelzalog bejegyzese van az ingatlanon.
Szeretnenk az ingatlant eladni. Lehetseges az eladas a tilalmak terheleseval? Ha igen, akkor hogyan? Mik a lepesek, hogyan lehet a bankot kielegiteni es a fennmarado osszeget megkapni az eladotol.
Varom valaszukat,
Marika

Tisztelt Marika!
Az eladás folyamatában kell tehermentesíteni az ingatlant, és a jelenlegi terheket törölni. A tartozás megfizetése már a vevő pénzéből, a vételár terhére is történhet. A lényeg: az ügyvéd kolléga által megszövegezett szerződésben kell a fentieket rendezni a jogszerűség és a biztonság két alapvető követelményének megfelelően.

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Tamás 47745 számú kérdése
  • 2016-04-24

Tisztelt Ügyvéd úr! Van egy ingatlan aminek édesanyám az 50% tulajdonosa, én és a testvérem 25%-25% rendelkezünk. A testvérem több helyre tartozik 3 végrehajtás kérő van bejegyezve az ingatlanra. Hamarosan árverésre kerül az ö 25% tulajdoni része. Ha én ez a 25% megveszem az ingatlan árverésen akkor az teher mentesen kerül az én tulajdonomba ? Azaz megvétel után csak édesanyám 50% és én 50% fogunk rendelkezni a telekkel vagy marad két végrehajtás kérő ? Köszönöm megtisztelő válaszát.
Tisztelettel: Tamás

Tisztelt Tamás!

Az árverési vétel nyomán tehermentesen kerül a vevő tulajdonába az adott ingatlanrész, így az édesanyjával közösen fogják tulajdonolni az ingatlant.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zsóka 47706 számú kérdése
  • 2016-04-05

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgyem

Az alábbi kérdésem lenne.2006-ban vett föl a lányom az édesanyám lakására jelzáloghitelt,15 éves futam időre.8 évig volt fizetve.2013-ban meg halt anyukám ki a kölcsönben kezes volt.Egyedüli gyerekként én örököltem a lakást.Nincs végrehajtás alatt jelenleg,én nem szerepelek a kölcsönben.
Van e rá mód hogy a jelzálogot töröltessem az ingatlanról?
A bank irreális pénzt kér CHF-es hitel,4250000ft lett föl véve,és még 6,5 milliót kér,kb 4,5 millió már ki lett fizetve.
2021-ben járna le.
köszönöm válaszukat.

Tisztelt Zsóka!

Az öröklés tárgyát képező ingatlan minden terhével együtt szállt át Önre. A lánya által felvett hitel biztosítékaként az ingatlan-nyilvántartásban az ingatlan teherlapjára bejegyzett jelzálogjog törlésére csak és kizárólag a hitelt biztosított pénzintézet által a futamidő letelte és a tartozás visszafizetése után kiállított és kiadott törlési engedély alapján kerülhet sor. Ennek az engedélynek a kiadása előtt a bank mindig ellenőrzi, hogy a hitel felvevője által felvett kölcsön valóban maradéktalanul vissza lett-e fizetve, és amennyiben az egyenlegen valóban nem mutatkozik tartozás, a dokumentum kiállításra kerül.

Amennyiben a hitel törlesztésére a futamidő lejárta előtt teljes egészében sor kerül, a jelzálog törlésére lehetőség van a futamidő lejártát megelőző időpontban is. Tehát amennyiben a futamidő lejárta előtt szeretnék letöröltetni a jelzálogjogot az ingatlan tulajdoni lapjáról, szükséges a fennálló tartozás kiegyenlítése. A tartozás kiegyenlítése nélkül nincs lehetőség a jelzálogjog törlésére.

A jelzálog törlését minden esetben az illetékes földhivatal végzi el, amiért cserébe természetesen – mivel hivatalos eljárásról van szó – ki kell fizetni a megfelelő díjat, ami 2016-ban 6 600 forintnak megfelelő összeget jelent.

Tisztelettel:
Dr. Tóth Gergely ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3530 Miskolc, Rákóczi u. 14. 1/5.
+36 46 320 411
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal:


  • Kata 47642 számú kérdése
  • 2016-03-08

Tisztelt Ügyvéd úr!

10 éve örököltem édesanyám után egy lakás 8/20-ad részét, nővérem pedig a 2/20-ad részét, amin eddig haszonélvezeti jog volt nevelő apám részére, akié a 10/20-ad rész volt. Ezt most féltestvérem fogja örökölni. Most tudtam meg, hogy nővérem tulajdoni hányadára adósság behajtó cég bejegyezett követelést. Kérdésem az lenne, hogy ez húgom és az én tulajdonrészemet, hogyan érinti. Terveim szerint én szeretném megvásárolni nővérem, később pedig húgom tulajdonrészét is, jelenleg én élek az említett ingatlanban.

És még egy kérdés: az hogy lehet, hogy sem édesapám, sem én nem tudtunk erről a követelésről. Nem kellett volna papírt kapnunk róla?

Válaszát előre is köszönöm!
Katalin

Tisztelt Kata!

Sehogy! A tartozás az adós tulajdoni hányadát terheli, a legrosszabb verzió Önnek az lehet, hogy egy végrehajtási eljárás nyomán új tulajdonostársa lesz az árverés következtében.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • János 47626 számú kérdése
  • 2016-03-04

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Többlethasználati díjra lennénk jogosultak (jogerős bírósági végzés alapján), de a tulajdonostársunk nem fizet.
Végrehajtást kezdeményeztünk az adós (10 %-ban tulajdonos)
ellen, de letiltható jövedelme nincs. Két autója sincs már a nevén. Egyetlen vagyona a részingatlan aminek értéke nem éri el a tartozás mértékét.Ráadásul egyéb tartozásai is vannak.
Tíz éve költöztek be az élettársával és a közös fiukkal.
Az lenne a kérdésem, hogy a vele együtt, ugyanott élő élettársától követelhető-e a tartozás felének megfizetése? Amennyiben igen akkor azt hol, hogyan kell kezdeményezni?
A végrehajtás során már tagadják. hogy együtt élnek. Most már az élettársnak van autója.

Tisztelt János!

Az élettársi közös vagyonra alapítottan elvileg nem kizárható a végrehajtás, de gyakorlatilag nem látom esélyét annak, hogy ezt bizonyítani lehessen egy perben.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Henriett 47609 számú kérdése
  • 2016-02-27

Tisztelt Ügyvéd asszony, Ügyvéd úr !

Árverés keretében vásároltunk erdőt , a kérdés az lenne ha tudnak segíteni, hogy a B400 (3 lap) nyomtatványon az értékesítő ilyen esetbe ki. A végrehajtást kérő vagy esetleg az önálló bírósági végrehajtó.

Köszönettel :
Henriett

Tisztelt Henriett!

Egyik sem, a korábbi tulajdonos,, annak ellenére, hogy eredeti szerzésmóddal szerezték meg az ingatlant.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • ZSuzsa 47533 számú kérdése
  • 2016-01-26

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Gondolkozom egy ingatlan megvételén, de a lakás 42M forint jelzálog hitellel terhelt, amit a lakás vételárból akarnak kiegyenlíteni. Van e mód a vevőnek széljegyre kerülni mielőtt az ember a teljes vételárat kifizetné? Mi a procedúrája hogy lekerüljön a jelzálog terhelés?

Tisztelt ZSuzsa!

Az ügylet a jelenlegi piaci viszonyok közepette általánosnak tekinthető, és lebonyolítható oly módon, hogy az Ön tulajdonszerzése érvényesen és biztonságosan - a tehermentes ingatlanra irányulva - megvalósuljon. Többféle megoldás elképzelhető, a legmegfelelőbbet a szerződést szerkesztő kollégának kell kialakítania, "kitalálnia".


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ildikó 47499 számú kérdése
  • 2016-01-12

Tisztelt Ügyvédnő!
A lányom házat akatt venni, ami úgy lett megoldva, hogy a hitel a mi családi házunkra lett felvéve, szabadfelhasználású jelzáloghitelként. Megígérte, hogy kimegy külföldre és kifizeti, de ebből nem lett semmi, nehézkesen is törleszti, közben a viszonyunk is megromlott, így félünk, hogy az utcán kötünk ki. Közben az ő hitelből vett házára is lett jelzáloghitel felvéve, ezt a pénzt mi vettük fel, és rendesen fizetjük is. Esetleg valahogy meglehetne-e cserélni a hitelt? Vagy milyrn megoldás van arra, ha önszántából nem akarja fizetni?

Tisztelt Cím!

Sajnos a jelzálogkötelezett azt vállalja, hogy a tulajdonával felel az adós helyett a fizetésért. Azt, hogy fizessen, jogilag nem lehet elérni. Csak, ha Önök őhelyette fizetnek a ház el nem árverezése érdekében, a megfizetett összeget követelhetik tőle. Természetesen, ha a bank hozzájárul, akkor mindent lehet módosítani, és el lehet érni, ha a bank ehhez hozzájárul, a két jelzálogjog cseréjét. Ennek nem jogi akadálya van, hanem a bank lehet akadály, ha a bank nem engedélyezni. Meg kell érdeklődni a két banknál, értékbecslést, új adósminősítést kell csinálni valószínű, és akkor lehet módosítani mind a két kölcsönszerződést a jelzálogjog tekintetében.




Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal:


  • KOVÁCS 47498 számú kérdése
  • 2016-01-12

Tisztelt Ügyvédúr!

Lenne pár kérdésem,amelyre várom szíves válaszát!
1.Tulajdonjog fenntartással vásároltam egy lakást,kérdésem az lenne,hogy a NAV- bírság miatt rá teheti-a a kezét valamilyen módon?
2.Örökölhetik-e (ne adj Isten)e ezt a tartozást-a gyermekeim?
3.Rá irathatom-e kiskorú gyermekemre e szóban forgó lakást(ugyanúgy tulajdonjog fenntartással)-úgy hogy valamiképp kikerüljem ha esetleg a NAV-nak van joga a "behajtáshoz"-vagy pl.ha bejegyeztetem a gyermekemet mint haszonélvező,akkor nem tudnak mit kezdeni,ill.milyen lehetőség van még ennek kiküszöbölésére?
4.NAV bírság elévül-e valamikor?
Milyen lehetőség van arra,hogy értékesítsem a szóban forgó ingatlant-tulajdonjog fenntartással-a megegyezett összegnél magasabb áron-természetesen legelőször az eladót fizetném ki az összegből-gondolok itt pl ügyvédnél elhelyezni addig az összeget...?

Tisztelt KOVÁCS!

1. Igen.
2. Igen, de csak akkor, ha pozitív - azaz tényleges - vagyont is örökölnek, annak mértékéig.
3. Addig nem tuházhatja át az ingatlant, amíg Ön nem válik tulajdonossá, utána szabadon rendelkezik vele, de a NAV tartozásra tekintettel figyelni kell a fedezetelvonás lehetőségére. Ez utóbbi a haszonélvezet esetében is szempont lehet.
4. Igen, spec. elévülési idővel kell számolni, függően a tartozás eredetétől, de erre nem lenne szabad alapozni, lévén a NAV jellemzően nem hagyja elévülni a követeléseit, helyette viszont érvényesíti az igényeit. Eladás szintén csak a tulajdonszerzést követően, elvileg az Ön által említett megoldással megvalósítható az ötlet...


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Kriszti 47494 számú kérdése
  • 2016-01-12

Tiszelt ügyvéd úr!

A 47470 kérdéshez szeretnék még kiegészitést írni.
Két ingatlanról beszélünk az ügyben egyik a fiam nevén van
és én és az exem vagyunk a haszonélvezők.
6 éve váltunk el a vagyonjogi vita azóta is zajlik a bîróságon 5 hitelünk van amit csak én fizetek válásunk óta semmilyen hajlandóságot nem mutat a rendezésre. Valamint van egy másik ingatlan melyben édesanyám lakik. Erre vettünk mi fel jelzáloghitelt melyben én és az exem az adós illetve adóstárs. Ezt a hitelt mondta fel a bank mivel egyedük két gyermekkel nem tudtam már törleszteni. Ezért kerül édesanyám lakhatása veszélybe. Kérdem én hogy követelhet valaki abból pénzt aminek megvételéhez nem járult hozzá?

Köszönettel Kriszti

Tisztelt Kriszti!

Az újabb információk mellett is fenntartom a korábbi véleményemet, de ahogyan látja, egy ügyhöz sok körülményt és információt kell ismerni, és azok alapján lehet érdemi segítséget adni. Lehetséges,hogy az Önök esetében is felmerülne még olyan információ, ami más véleményt indukálna.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • rita 47487 számú kérdése
  • 2016-01-08

Tosztelt ügyvédnő!Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy még tavaj végrehajtási jogot jegyeztek be az 1/24 rész örökölt ingatlanra.A végrehajtást szüneteétették,mivel válaltam,hogy mindenhónapban befizetek bizonyos összeget amit teljesítettem is. Csak most újabb végrehajás indult volt párommal vett ingatlan miatt,amire számoltunk ismivel nem tudtuk fizetni a hitelt.Most mit tegyek a letéti számlára fizessem az előbbi megálapodott összeget vagy felesleges az új végrehajtás miatt?Azért tondoltam a további fizetést,mert jövedelemből nem tudnak vonni mert gyeden vagyok jövő év szeptemberig,más vagyonom nincs amin be lehetne hajtani,a volt páromat meg nem érik utól úgyhogy én vagyok az akiről mindent bevasalnak.De úgy voltam vele ha el is árverezik az 1/24 részt habár nem hiszem hogy bárki üegvenne iéyen kis részt,a fennmaradó tartozást úgy is nehajtják,csakhogy mint írtam gyeden vagyok, ami ől nem lehet addig meg kamatozik mire dolgozni megyek,így legalább lát.ák hogy a szándékom megvan.Vagy nem jól gondolom?
Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Cím!

Az 1/24-ed részt gyakorlatilag kizárt, hogy bárki is megvenné, így emiatt nincs értelme törleszteni. De, ha azt veszi alapul, hogy a behajtandó tartozások kamatoznak, akkor célszerű fizetni, hogy ne később kelljen sokkal többet fizetnie. Ez tehát a szempont, és nem az, hogy azt a pici részt elvesztené. Az, hogy Önnek letiltás alól mentes jövedelme van éppen, azért van, hogy ez idő alatt nyugodtabban éljen, de ezzel a problémák csak eltolódnak. Nem tudom, konkrétan milyen összegek vannak, de ha járható az, hogy kifizeti először részletekben az egyik tartozást, utána a másikat, akkor én ezt javaslom. Annyit fizet Önként, amennyit tud, és jónak lát, mert gyakorlatilag nem hajtható be Öntől semmi, és Önnek az érdeke, hogy ne kamatozzon a tartozás a végtelenségig. Arra játszani nem lehet, hogy a végrehajtást kérő egyszer csak elfeledkezik Önről, és eltelik 5 naptári év végrehajtási esemény nélkül. Ha ugyanis ez bekövetkezik, akkor a követelés végrehajthatósága megszűnik.




Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

koczkajudit@vodafone.hu

Közösségi oldal: