Hozzászólások

  • Etelka 47956 számú kérdése
  • 2016-09-07

Tisztelt Ügyvéd Ur!
A panel lakásomat az unokám részére elajándékozom. A haszonélvezet jogom megmarad.
Kérdésem
Azt szeretném tudni mi a teendőm, hogy halálom után a lakást az unokám a szerződés aláírásától számított 25 évig ne adhassa el, és semmiféle kölcsönnel ne terhelhesse meg.
Erre azért lenne szükségem, mert nagyon befolyásolható A részletekkel nem kívánom Önt terhelni.

Hogyan hozhatóm ezt a Földhivatal tudtára és bejegyzik ezt a tulajdon lapra?

Válaszát előre is megköszönöm Tisztelettel Somogyiné

Tisztelt Etelka!

Ezt nem tudja elérni, az ön majdani halálával a haszonélvezeti jog megszűnik, és az ingatlan tehermentes, és a tulajdonos teljes rendelkezési joga alá kerül.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Lajos 47928 számú kérdése
  • 2016-08-23

Tisztelt Ügyvéd úr!

Az általam örökölt ingatlant hagyatéki eljárásban, helyszíni szemle nélkül, a piaci árnál majd 20%-kal alacsonyabbra értékelték. Miután ezt a lakást el szeretném adni, várhatóan jelentős szja fizetési kötelezettségem lesz. Érdeklődnék, hogy milyen jogorvoslati lehetőség van a hagyatéki végzés átvétele előtt, mert erre vonatkozó tájékoztatás nincs az iratban. Köszönettel...

Tisztelt Lajos!

Szakértő kirendelését indítványozhatja a hagyatéki eljárásban, annak megállapítása szerint módosíthatja majd a közjegyző a hagyatéki értéket.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ágnes 47916 számú kérdése
  • 2016-08-14

Tisztelt Nagy és Társa Ügyvédi Iroda!

Az ingatlanunk tulajdonjogával kapcsolatosan szeretném kikérni a véleményét.

Újpesti, anno szövetkezeti 2 szobás 54 nm-es új építésű panellakásról van szó, melyet édesapám nevelőanyukája (nagymamám) tanácsi lakása szanálása helyett kaptunk, 1980-ban. Nem kaphattunk szintén tanácsi lakást, mert a férjem és az én jövedelmünk azt meghaladta. Akkoriban 270 ezer forint volt a lakás értéke, amiből 2 GYERMEK vállalásával ez 210 ezer forintra redukálódott. Hármunk nevén volt a tulajdoni lapon szereplő bejegyzés, egyharmad-egyharmad-egyharmad, (nagymamám, férjem és én.)
1989 nyarán meghalt a nagymamám. Nekem nem volt erőm a halálos ágya mellett azt kérni tőle, hogy írja a mi nevünkre az egyharmad részét. Az igazat megvallva nem is volt akkor ez eszemben. 1990-ben jött egy jogszabály, hogy aki egy összegben kifizeti a lakáshitele harmadát, annak elengedik a hátralévő tartozását. Mi ki is fizettük. Szépen éldegéltünk a HÁROM GYERMEKÜNKKEL, míg megtudtuk, hogy a nagymamám egyharmada egyenes ágbeli örökös hiányában, a Magyar Állam tulajdonába került.
Abban szeretnénk a tanácsukat kérni, hogy ha el akarjuk adni ezt az ingatlant, akkor milyen megoldások jöhetnek számításba, tudvalevően az előzményeket. A harmadik gyermekünkre egyébként nem igényeltük a szocpol támogatást.

Válaszukat köszönettel és nagy tisztelettel várva:

Ágnes

Tisztelt Ágnes!
Jól értem, hogy a nagymamája halála nyomán az Állam örökölt, holott - a jelek szerint - volt más törvényes örökös is,hiszen Ön is ilyennek minősül? Amennyiben igen, úgy érdemes lenne személyesen megbeszélnünk a lehetőségeiket,amennyiben egyetért, úgy az aláírásom alatti módok valamelyikén kereshet!

Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • József 47891 számú kérdése
  • 2016-07-16

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Feleségemmel 37 éve vagyunk házasok, két fiúnk van. 5 évvel ezelőtt (tehát már házasságunk ideje alatt) Édesanyám után örököltem egy lakást, 1/1 tulajdonban van bejegyezve.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ingatlan közös tulajdonnak számít vagy ez az én különvagyonomat képezi? Halálom esetén ki milyen arányban örökli a lakást? A feleségem is örököl vagy be kéne jegyeztetni mint tulajdonostárs? Ön mit tanácsol? Semmiképpen sem szeretném kihagyni az öröklésből, végrendeletet még nem írtam.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát.

Tisztelt József!

Az ingatlan az Ön közös vagyona, és ha nem az a lakás szolgál az önök közös lakásául, úgy az ön esetleges halála esetén a lakást a gyermekei és a felesége fogja 1/3-1/3-ad arányban örökölni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Dávid 47834 számú kérdése
  • 2016-06-08

Tisztelt Ügyvéd úr!

Ingatlan örökléssel kapcsolatban lenne kérdésem. A nagyszüleim rám és a testvéremre szeretnék hagyni végrendeletükben a nyaralójukat fele-fele arányban, a vagyonuk többi részével kapcsolatban pedig a gyerekük (az édesanyánk) és mi, unokák örökölnénk egyenlő arányban hárman. Lehetséges ez így, vagy a nyaraló tulajdonjogát is három felé kell osztani?
A nagyszüleim lakása esetén, ha hárman örököljük, eladhatja-e valamelyikünk a saját részét anélkül, hogy a másik kettő beleegyezne? Vagy nekünk meg kell venni tőle, ha nem akarjuk, hogy idegen kézbe kerüljön?
Előre is köszönöm válaszukat!
Dávid

Tisztelt Dávid!

A végrendelet tartalmának csak a végrendelkező akarata - és a kötelesrész - szab határt, így elvileg elképzelhető a fenti megosztása a hagyatéknak, de ezt megerősíteni csak az egyes vagyonelemek értékének ismeretében tudnom, azok alapján ugyanis a kötelesrész vonatkozásában is tudok nyilatkozni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • ferenc 47821 számú kérdése
  • 2016-06-05

tisztelt holgyem /uram!
az a keresem hogy a edesanyam apukaja meg halt es az anyukam orokolt utana de edesanyam a tesomnak adta a orokolt ingatlant de o marat a haszon elvezo ! az elso keredesem az volna hogy engem ki hagyhatnak belole orokoles szentpondol!
a 2 kerdes hogy mivel edes anyukam a haszon elvezo a hazon es a hugom 1/1 aranyban tulajdonos let anyai ägrol kerhetem a reszem!
utolso kerdesem hogy a portan ket haz van mivel osztatlan telek! akkor ki az elso aki orokolhet es hogy milyen jogokal!
ellore is koszonom valaszät!

Tisztelt ferenc!
Ahogyan azt Ön is írt a levelében, az ingatlant édesanyja örökölte a törvényi öröklési rend alapján, így ő lett az ingatlan tulajdonosa.

Feltételezhetően az édesanyja, mint az ingatlan tulajdonosa az ingatlan ajándékozási szerződéssel ajándékozta vagy tartási szerződéssel ruházhatta át az Ön testvérének a tulajdonjogot, mely szerződésben haszonélvezeti jogot alapítottak az édesanyja részére.
Tehát az Ön testvére nem öröklés jogcímén szerezte meg az ingatlant és így Önt nem "kihagyták" a hagyatéki eljárásból, hanem az édesanyja később, mint az ingatlan tulajdonosa rendelkezett így a tulajdonjogról.

Az édesanyja azt követően, hogy tulajdonosa lett az ingatlannak, szabadon rendelkezhetett vele, így köthetett akár ajándékozási, akár tartási szerződést is. (A pontos jogcím az ingatlan tulajdoni lapján feltüntetésre került, így megismerhető)

Amit Ön tenni tud ebben az esetben, az, hogy amennyiben az édesanyja elhalálozik, úgy a hagyatéki eljárás során, kéri, hogy a testvére részére nyújtott ajándék értéke kerüljön a hagyatéki vagyon terhére beszámításra (osztályra bocsátás)

Kérdése volt továbbá, hogy a portán található 2 ház öröklése később miképpen alakul?
Amennyiben ennek a háznak a tulajdonjogát szerezte meg a testvére, úgy nem képezi majd az örökség, a hagyatéki vagyon részét.
Amennyiben az ingatlan az édesanyja tulajdonjoga, úgy a törvényi öröklési rend szerint az egyenesági rokonok és a házastárs öröklik egyenlő arányban.

Tisztelettel:
Dr. Tóth Gergely ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3530 Miskolc, Rákóczi u. 14. 1/5.
+36 46 320 411
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal:


  • Joli 47715 számú kérdése
  • 2016-04-09

Tisztelt Ügyvéd Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha édesanyám 2016 márciusában meghalt, örökösök ketten vagyunk a bátyámmal, - hagyatéki tárgyalás nem volt még -, az ingatlant még nem írták a nevünkre. Megkerestek minket egy esetleges albérlet kiadásával kapcsolatban, de nem vagyunk tisztában a jogainkkal és nem szeretnénk jogszerűtlenül eljárni. Kiadható-e az ingatlan így, hogy még nincs a nevünkön, vagy majd csak akkor ha megvolt a hagyatéki tárgyalás és a nevünkre kerül az ingatlan?

Tisztelt Joli!

Az ingatlan tulajdonjogát már megszerezték a hagyaték megnyílásával - azaz az örökhagyó halálával - már csak a közjegyzői hagyatékátadásnak kell bekövetkezni. Nincs akadálya annak, hogy a fenti jogi tájékoztatással együtt bérleti szerződést kössenek az ingatlanra.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gloria 47707 számú kérdése
  • 2016-04-06

T. Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda,

köszönöm a korábbi kérdésemre adott válaszukat ( 47682 ), de mivel nem fogalmaztam korábban egyértelműen, kérdésemet pontosítanám.
Az elhunyt a tulajdonát (ingatlan 50%-a) végrendeletileg a másik 50%-os tulajdonosra hagyta. A végrendelet szerinti eljárás az USA-ban lezajlott, az öröklő fél szeretné az ingatlant 100%-ban a nevére iratni.
Kérdésem, hogy ehhez milyen dokumentumokra lesz szük-sége (pl. eredeti adásvételi szerződés, végrendelet, halotti bizonyítvány, kell-e hiteles magyar fordítás, stb.) és a folya-matot hol indítsa el (ingatlan fekvése szerinti közjegyzőnél?) Az illető május végén tartózkodik Buda-pesten, ekkor szeretné az ügyet elintézni.
Ísmételt figyelmüket és válaszukat köszönöm.

Tisztelt Gloria!
Valóban nem pontosan így értelmeztem az előző kérdést, bár még most is van kérdésem: Ezek szerint a végrendelet az USA-beli hagyatékra már rendezett, de most a magyar hagyatékra is szeretnék ezt végrehajtani. Amennyiben így van, úgy a felsorolt okiratok, valamint az USA-beli határozat minimálisan szükséges lesz az itteni ügyintézéshez, amelyet akár a mi Irodánk is le tud folytatni, pontosabban jogi képviseletet tudunk nyújtani a szükséges hagyatéki eljárásban.



Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gloria 47682 számú kérdése
  • 2016-03-29

T. Dr. Nagy és Társa Ügyvédi iroda,

amrikai állampogárságu és ott is élő baráti pár (nem házasok) fele-fele tulajdonban vettek még 2005-ban egy lakást egy budapesti lakóparkban. A barátnőm sajnos meghalt és a párja szeretné saját nevére átiratni a lakást. Kérdésem, hogy milyen iratokra lesz ehhez szüksége és hol kell kezdeményezni a folyamatot.
Válaszukat köszönöm

Tisztelt Gloria!

Az elhunyt tulajdonos helyén az ő törvényes vagy végrendeleti örököse örököl, a másik tulajdonosnak majd a hagyatéki eljárás nyomán lesz lehetősége az örököstől megvásárolni az ingatlanrészt. A tulajdonátruházáshoz majd ügyvédi közreműködésre lesz szükség, amelyet az Irodánk is el tud látni, de egyelőre ez még korai, ha még nem zárult le a hagyatéki eljárás és nincs új tulajdonosa az ingatlan 50 %-ának.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ga 47673 számú kérdése
  • 2016-03-21

Kedves Ügyvédnő!

Abban kérem a segítségét, hogy 5 évvel ezelőtt testvéremmel örököltünk egy építési telket ami irreálisan alacsony összeggel került be a hagyatékba. Most szeretnénk értékesíteni, és szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a hagyatékban szereplő összegen felül adóznunk kell. Visszamenőleg van-e lehetőség módosítani a hagyatékban örökölt telek értékét?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Ga!
nincs



Tisztelettel
dr.Kocsis Rita ügyvéd
9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 3.
+36 30 3331184
http://www.forcekft.hu
drkocsisrita@forcekft.hu

Közösségi oldal:


  • Mónika 47664 számú kérdése
  • 2016-03-18

Tisztelt Ügyvédnő / Úr!
Édesapám tavaly júniusában elhunyt, ketten vagyunk testvérek (húgommal).
Édesanyámnak, és Édesapámnak van egy közös lakásuk lakótelepi. Illetve Apámnak egy kertes háza van, amit a szülei építetek (nagymamám, nagypapám, ők már korábban elhunytak).
Kérdéseim a következő lenne:
Házastársi jogon mindkét ingatlanra haszonélvezet jár-e Anyámnak? A kertes házba lakik jelenleg a húgommal és annak gyermekével ide nincs be jelentve mivel csak az unokája születése után költözött a házba (Apám már korábban ide költözött /külön éltek/az akkor még élt édesanyjához, nagymamához). Tehát nem ez volt a közös ingatlan, hanem a lakótelepi.
Én felajánlottam, hogy a kertes ház rám eső részről a lemondok, ha testvérem és anyám a lakótelepiről mondanak le az én javamra, azonban Anyám nem hajlandó semmiről sem lemondani. Amíg ő él addig én nem férhetek hozzá semmihez, viszont a testvérem élvezheti Apai örökségét, vagy kérhetem a részem kifizetését? Már nem mondanék le én sem, mivel nekem is van két gyermekem (Önkormányzati bérlakásban élünk, magas lakbérrel).
A hagyatéki tárgyalás 2016.03.21-én lesz hétfőn, az erről szóló levelet tegnap kaptam kézhez, melyben tájékoztatnak, hogy a túlélő házastárs özvegyi jogának megváltását kérhetem, ez azt jelenti, ha megváltjuk, akkor az Anyámra eső rész 1/3-a lesz az ingatlan árának, magyarán eladás esetén harmad rész kapja mindenki? Illetve mit tanácsol?

Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
M

Tisztelt Mónika!

Haszonélvezeti jog az utolsó,közösen lakott ingatlanra jár, a másikban viszont gyermekrészt örököl, azaz azt közösen öröklik.
A lakcím bejelentéseknek csak az első tagmondat szempontjából van jelentősége.

Most olvasom, hogy a hagyatéki tárgyalás első fordulója lement, nem tudom, ott mi történt, de érdemes lenne jogi képviselőt igénybe venni, amennyiben a jogvita még fennáll.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Endre 47639 számú kérdése
  • 2016-03-08

Tisztelt Cím!
A házasság alatt örökölt illetve ajándékozással szerzett ingatlan külön vagyonnak számít-e? Ha ezek értékesítésre kerülnek, abból másik ingatlan kerül megvételre, aminek a vásárlásához hitel felvételre van szükség, a vásárlás után mi fogja képezni a különvagyon összegét?

Köszönettel: Takács E.

Tisztelt Kérdező!

Először is szeretném megköszönni, hogy irodánkat kereste meg problémájával.

Kérdésére vonatkozóan az irányadó törvényi rendelkezés:

„A házastárs különvagyonához tartozik
- a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás,
- a különvagyona értékén szerzett vagyontárgy és a különvagyona helyébe lépő érték.”

A jogszabály tehát meghatározza a különvagyon ezen köreit, így alapesetben az ingatlan értékén szerzett másik ingatlan szintén különvagyonához tartozik. Amennyiben azonban hitel felvétele szükséges az ingatlan vételéhez, úgy a hitelből megfizetett tulajdoni hányad közös tulajdonba kerül.

Értelemszerűen házastársi vagyonjogi okirat aláírása esetén az abban foglaltak az irányadóak.

Amennyiben bármilyen további kérdése merülne fel, kérem forduljon hozzám bizalommal!



Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@racsaidr.hu

Közösségi oldal:


  • Krisztina 47638 számú kérdése
  • 2016-03-07

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nevelőapám előző év szeptemberében elhalálozott. Ingatlanának 1/2 részét íratta csak rám.
A másik részről nem rendelkezett. Fél év eltelt és semmilyen papírt nem kaptunk a lakással kapcsolatban, kérdésem csak annyi lenne mennyi egy ilyen eljárás körülbelüli ideje, mitől függ? El telhet akár egy év is mire kapok bármiféle papírt az önkormányzattól?

Válaszát előre is köszönöm;
Krisztina

Tisztelt Krisztina!
A járási hivatalnál és/vagy az illetékes közjegyzőnél lehetne információt kapni a hagyatéki eljárás "állásáról".


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ernő 47607 számú kérdése
  • 2016-02-26

Tisztelt Válaszadó!

Szüleim elváltak. Apám Budapesten önkormányzati bérelt lakásban élt haláláig.
Én a családommal külföldön élek. A haláláról nem értesített senki, csak a közjegyzői idézésből tudtam meg a történteket. A hagyaték jogerőre emelkedett, örököse vagyok. Hagyatéka az utolsó havi nyugdíja, mely a temetési hitelezői igény során kimerítésre került. Hagyatéka nem maradt.
Kérdésem: az önkormányzati bérelt lakása a halála után 6 hónappal később lett leadva. Ez idő alatt a bérleti díj és a közüzemi díjak felhalmozódtak. Az önkormányzat engem, mint örököst kötelez kifizetni a tartozásokat. Az önkormányzattól kértem, hogy mutassák meg az apámmal kötött szerződésüket. Nem mutatták meg és azt a választ kaptam, hogy oka fogyottá vált, mert apámnak 2015. szeptemberében kellett volna meghosszabbítani. Ezt már nem tudta megtenni, mert addigra meghalt.
Mi ilyenkor a jogos követelés az önkormányzat részéről, ha a szerződés lejárt és akivel meghosszabbíthatta volna az meghalt? Illetve nem nálam voltak a lakás kulcsai (erről van egy átvételi papírom, hogy kitől vettem át) és miután megkaptam a kulcsokat 1 héten belül a lakás ki lett ürítve és le lett adva. Kötelezhető vagyok a halálát követő tartozások (bérleti díj) kifizetésére, ha igazolhatóan nem használtam?
Köszönöm megtisztelő válaszukat.
Ernő

Tisztelt Ernő!

Az örökös az örökhagyó tartozásaiért a megörökölt vagyon mértékéig felel, azaz hagyaték híján Ön nem felelős az édesapja - ráadásul a halála után felhalmozott - tartozásaiért.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Mária 47583 számú kérdése
  • 2016-02-17

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az alábbi kérdésben szeretném kérni a véleményét:
2001 évben elhunyt édesapám, után az öcsém lánya és én megörököltük 4 db zártkerti szőlő ingatlan 1/5-ét. A szőlők egy részét édesapám és egyik testvére a 80-as években még aktívan művelte. Arról soha nem volt szó, hogy az édesapám által művelt szőlő nem csak az ő nevén van, arról sincs sem nekem, sem édesanyámnak arról információja, hogy az 5 testvér között milyen megállapodás volt a használatot-művelést illetően. 2014-ben egy vezetékjog törléséről szóló földhivatali végzésből értesültünk arról, hogy a 4 db ingatlan további 1/5-1/5 része édesapám testvérei nevén van, annak ellenére, hogy ők már évekkel ezelőtt elhunytak. Kérdésként merül fel, hogy kell-e rendezni ezt a helyzetet, és ha igen, kinek? Továbbá kérdés, hogy milyen következményei lehetnek ránk nézve ennek a rendezetlen helyzetnek pl egy bírság kiszabása esetén.

Válaszát/válaszukat tisztelettel köszönöm.

Tisztelt Mária!

Az ingatlanok tulajdoni lapjainak és a családi iratok (hagyatéki iratok, stb.) ismeretében lehetne meghatározni azt, hogy mit kellene tenni ahhoz, hogy a valós tulajdonosok legyenek az ingatlan-nyilvántartásban bejegyezve. Ennek jogszerűségi és praktikussági okai egyaránt vannak, így érdemes megtenni a szükséges lépéseket.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: