Hozzászólások

  • Adrienn 48111 számú kérdése
  • 2017-11-16

Tisztelt Ügyvèd Úr/Asszony!
Az általam lakott társasház mellett lèvő, kb 30 ève üresen álló telekre egy nagyobb cèg (Cordia) társasházat kìván èpìteni, mellyel 3 ablakom lichthofra nyìlóvá alakul illetve a nap sem fog többè besütni a lakásomba. Èn a lakást 5 ève vásároltam, a társasház 2. ,legfelső szintjèn, ezzel a kilátással ès fènyviszonyokkal. Azután szeretnèk èrdeklődni, hogy (akár a társasház más lakóival perközössègben) èrdemes-e egy esetleges pereskedèsbe belemenni, van-e esèly arra,hogy kártèrìtèst kapjak/kapjunk. A Cordia a tűzfal szigetelèsèt, a lichthofok vakolását, a kèmènyek korszerűsìtèsèt,magasìtását vállalja, lakásom azonban úgy gondolom ezzel együtt is veszìt èrtèkèből, kevèsbè lesz vonzó egy esetleges eladás esetèn.
Köszönettel: Adrienn

Kedves Adrienn!
A benapozás elvesztéséért kártalanítási lehetősége van, ennek mértékét szakvélemény alapján bírósági úton lehet érvényesíteni - feltéve persze, hogy peren kívül nem lehet megegyezni a Cordiával.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Feri 48101 számú kérdése
  • 2017-11-12

Tisztelt Ügyvédúr!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha magánút van a tulajdonomban, akkor azzal milyen kötelezettségeim lesznek? Pl a havat nekem kell róla takarítani, vagy ezt is az önkormányzat fogja?

Tisztelt Kérdező!
Az utat a kezelőjének kell fenntartania, tisztítani stb. Amennyiben a magánút kezelője nem Öntől különböző (jogi) személy, akkor csak magára számíthat.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: