Hozzászólások

  • Etus 48145 számú kérdése
  • 2017-12-14

Tisztelt Ügyvèdi Iroda!
25 èvi házasság után, ahol csak a fèrj dolgozott. 20 è a gyerek. Az ingatlan 50-50 %-ban tulajdonjogos. Váláskor a gyerekre 1/4 r. lett
ráíratva. Felesèg megkaparintotta a másik 1/4 r. Igy 3/4 r. lett az
övè. Mèg nem mondták ki a válást. Lehet-e mèg változtatni, hogy a fèrj mègis kapjon az ingatlan árából. Felesègnek van telek a nevèn öröksègből. Földhivatakba le lehet állíttatni a bejegyzèst?
Köszönöm a választ

Kedve Etus!

A földhivatali bejegyzési eljárást lehet kérni megállítani, pontosabban annak felfüggesztését kérni. Annak nem feltétlenül van relevanciája, hogy ki dolgozott, mert vélelem szól a munkabér közös tulajdonlása mellett. Az nem világos, hogy mit értünk a "megkaparintás" kifejezésen, de ezt is érdemes lehet vizsgálni és adott esetben kifogásolni és/vagy támadni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Etus 48144 számú kérdése
  • 2017-12-12

T. Cím!
Fiam válik. A fèl lakásról lemondott. Nincstelen lett. Családilag apai
öröksèggel ès anyai segítsèggel lakást szerettünk volna venni neki.
5+9 mFt. Belèpett az èletèbe egy nő. Házat akarnak èpíteni.Igy a 9 mFt-ot nem csak a fiam kapná. Èn így nem tudom odaadni, hogy mègegyszer nincstelen legyen. Milyen lehetősègek vannak. Fèltem!
Egy èdesanya

Kedves Etus!
Ha jól értem, akkor az Önök családja biztosítaná az összesen 14 mFt-ot, ez a fia különvagyona lesz, és ennek biztosítására többféle megoldás elképzelhető,az érintettek köthetnek vagyonjogi megállapodást, maradhat pl. az Ön tulajdonában az ingatlan, stb. A vagyonjogi megállapodást mindenképpen ajánlom, főként, ha a leendő választottal közös tulajdon alakul ki a közös építkezés következtében.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zsanett 48019 számú kérdése
  • 2017-01-04

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő: 2006-ban férjemmel építtettünk egy családi házat. A férjemnek volt egy lakása (6,5 m), amelynek az árából tudtuk elkezdeni az építkezést, melyet saját erőből, hitelből, szocpolból (3 gyermek), és állami támogatásból fejeztünk be kb. 16 m Ftból. A tulajdoni lapon és a zálogszerződésen a férjem van megjelölve 1/1 tulajdonosként, én csak adóstársként, illetve az építési szerződésen építtetőként vagyok megjelölve. Kérdésem az lenne, hogy a későbbiekben, esetleges válás esetén engem érhet-e hátrány, amiért nem vagyok tulajdonos, ha igen, mi a megoldás?
Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Zsanett

Tisztelt Zsanett!


Amennyiben közösen építették / vásárolták / szerezték az ingatlant, úgy jogos, hogy ez így szerepeljen az ingatlan-nyilvántartásban is, különben ebből Önt hátrányok érhetik pl. egy esetleges válás során. Célszerű minél hamarabb egy olyan szerződést kötni, amelyben a férje elismeri az Ön tulajdoni hányadát.

Ha ezt a szerződést még nem kötötték meg, kérem vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi telefonszámon.


Tisztelettel
dr.Szőllősi József
8200 Veszprém, Budapest út 8. II/217.
+36 30 2244 843

ugyved@drszollosi.hu

Közösségi oldal: