Hozzászólások

  • Judit 48481 számú kérdése
  • 2018-11-25

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő.Szüleink halála után testvéreimmel együtt hárman maradtunk örökösök.
Életvitel szerüen csak Én és a családom lakik a szülői házban.Az öcsém és a nővérem más saját ingatlanban lakik.
Az ingatlan rezsijét, rendben tartását,javítását Én tartom fenn.
A tulajdon rész a következő: Zoltán 1/15 rész, Éva 4/15 rész, saját rész 10/15.
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a testvéreim követelhetik-e, hogy fizessem ki a részüket.

Válaszát köszönettel fogadom.

Tisztelettel Juhász Sándorné

Tisztelt Juhász Sándorné!

A testvérei követelhetik a közös tulajdon megszüntetését, aminek az egyik lehetséges módja, hogy Ön vegye meg a tulajdonrészüket. Természetesen az is lehetséges, hogy eladják a házat, és a tulajdoni arányuknak megfelelően elosztják a vételárat.

Tisztelettel
dr.Boros László ügyvéd
3300 Eger, Széchenyi u. 24. I/2.
+36 36 411214
http://www.borosugyvediiroda.hu; http://borosugyvediiroda.ugyved.hu
boros.ugyvediiroda@chello.hu

Közösségi oldal:


  • Tünde 48457 számú kérdése
  • 2018-11-02

Tisztelt Ügyvédnő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy édesapamnak van Budapesten osztatlan tulajdonú ingatlana amelyet édesanyától örökölt több mint 20 éve.Az ingatlanból részét sosem kérte a testvérétől és nevelőapjától.Időközben elhunytak mind ketten és a testvére 2 nagykorú gyermeke örökölt illetve az élettarsa is vásarolt a hazból 4.20 részt. A kérdésem az lenne hogy apukámnak a tulajdonát bútorait a házból kidobálták,az ingatlant teljesen leamortizálták és ez még nem elég mindenféle idegen embereket költöztetnek a házba,200 km van köztünk hazudoznak mindenről.Annak ellenére hogy apukam nem egyezett bele.Ez esetben mik a jogaik édesapamnak.Köszönöm válaszát.Tisztelettel Tünde

Tisztelt Tünde!

A 20 évvel ezelőtt öröklés címén szerezte az apja nyilván a bútorokat és az ingatlanban, amik minden bizonnyal nem voltak felsorolva a hagyatéki eljárásban, ezért nem igazolhatóak vita esetén. Emellett nem tudni az értéküket, és az se biztos, hogy megvannak még. Ingót egyébként 10 év alatt el lehet birtokolni, ezért bárki is használja, ha még megvannak, simán hivatkozhat elbirtoklásra.

Ingatlan esetében 15 év az elbirtoklási határidő, tehát akár az is bekövetkezhetett.

De, az elbirtoklásra hivatkozzon a másik fél, ha akar. Az Ön édesapja a tulajdoni hányada alapján kérhet bejutást, kulcsot, illetve a tényleges használótól, ha nem kap kulcsot, akkor többlethasználati díjat is kérhet.

Én azt javaslom, hogy kérjen írásban bejutási lehetőséget az ingatlanba, azzal, hogy amennyiben x nap alatt ezt nem teszik lehetővé, akkor meghatározott összegű használati díjat fog kérni. A használati díj annak a bérleti díjnak az arányos része, amennyiért az ingatlan bérbe lenne adható. Pl. az egész lakásért lehetne 150.000.-Ft bérleti díjat kérni, és az apjának 1/4-ed része van, akkor 37.500.-FT a havonta az Ön apjának járó összeg.

Azt is javaslom, hogy az apja kössön adásvételt pl. Önnel, és adja el Önnek a tulajdoni hányadát, ha ugyanis a tulajdonos rendelkezik a részével, akkor az új szerzővel szemben nem hivatkozhat senki az elbirtoklásra. Illetve van elővásárlási joga a tulajdonostársaknak, de az már részletkérdés, mert ha valamelyik tulajdonostárs megveszi az apja részét, akkor a probléma megoldva, a tulajdoni hányad értékesítve.


Tisztelettel
dr.Koczka Judit ügyvéd
5600 Békéscsaba, Szigligeti u. 6.
+ 36 66 450055

drkoczkajudit@gmail.com

Közösségi oldal:


  • Norbert 48428 számú kérdése
  • 2018-09-21

Tisztelt Címzett!





Olyanban kérném a segítségét, hogy barátnőmmel 4 évvel ezelőtt vásároltunk egy családi házat 50-50%-ban. Az Ő szülei adták a szükséges ingatlan fedezetnek a házukat jelzálognak.

A kapcsolatunk megromlott, és elválnak útjaink, és szeretnénk rendezni a ház sorsát, de a volt párom azt mondta ad 500e ft-ot és kész, mondván nem tud többet. Ezt igen keveslem, mivel 4 éve fizetjük

havi 50e ft-al, és még 1,6m ft-ot bele is fizettünk. Milyen összeget követelhetek ami jogosan jár Nekem, illetve lenne-e lehetőségem hogy én kapjam meg a házat, ha az Ő szüleié az ingatlan fedezet?



Köszönettel: Norbert



Tisztelt Norbert! A közös tulajdont megszüntethetik úgy, hogy a volt párja megveszi az Ön tulajdoni hányadát, vagy úgy is, hogy Ön veszi meg az övét. Azt hogy mennyiért, a ház értéke és ha jól értem, akkor egy pénzintézeti kölcsönből még fennálló tőketartozásuk összege határozza meg, amit le kell vonni a ház értékéből. Az ingatlanfedezetnek ebből a szempontból nincs jelentősége.
Tisztelettel
dr.Boros László ügyvéd
3300 Eger, Széchenyi u. 24. I/2.
+36 36 411214
http://www.borosugyvediiroda.hu; http://borosugyvediiroda.ugyved.hu
boros.ugyvediiroda@chello.hu

Közösségi oldal:


  • Marianna 48421 számú kérdése
  • 2018-09-12

Tisztelt Ügyvéd!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy van egy ingatlan, amiben 3 tulajdonos van.
Mindhárman szeretnénk eladni. Volt már rá több komoly érdeklődő is, de az egyik fél mindíg eláll az adásvételtől.
Az lenne kérdésem, hogy ha a három tulajdonosból kettő eladná az ingatlant akkor a harmadik fél miatt, mert ő meggondolja magá el kell e állni az adásvételtől?

Valaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel, Marianna

Tisztelt Marianna! Mivel mindenki csak a saját tulajdoni hányadáról rendelkezhet, ketten nem adhatják el az egész ingatlant, csak azt a részét, ami az Önök tulajdonát képezi. Ha viszont a vevőt csak az egész ingatlan érdekli, akkor szükség van a harmadik tulajdonos együttműködésére is.
Tisztelettel
dr.Boros László ügyvéd
3300 Eger, Széchenyi u. 24. I/2.
+36 36 411214
http://www.borosugyvediiroda.hu; http://borosugyvediiroda.ugyved.hu
boros.ugyvediiroda@chello.hu

Közösségi oldal:


  • Károly 48405 számú kérdése
  • 2018-08-31

Tisztelt Hölgyem vagy Uram!

A párom 1/3 tulajdonosa egy Ózdi ingatlannak .Rajta kívül még két testvére van akik szintén 1/3-al rendelkeznek.
A párom már felköltözött Pestre 13 éve és vettünk is itt egy lakást magunknak. Hitelünk van meg kisbaba ...stb. Ott hagyta az ingatlant a két tesvérének, hogy használják .A probléma ott kezdődött, hogy az egyik testvére hitelt vett fel és elvitte a behajtó cég az ő részét a másik testvére pedig életvitel szerűen benne él és már egy jó ideje nem akar és nem is fog dolgozni, ezzel eldósítja a lakást. És már sajnos mivel a párom is tulajdonos most őt kezdték el hívogatni, követelni a közüzemi számlák miatt! Elajándékozni és eladni sem tudjuk de ez így érthető is ebben a formában, de sajnos a két tesvérnek sem kell, illetve nem tudjuk odaajándékozni mondván ők nem fizetik ki a tartozást. Pedig ők halmozták fel!
A kérdés a következő,hogy tudnánk az 1/3 részünktől megválni ha a fent említett módokon nem tudtuk.
Tudnának esetleg ebben segíteni

Tisztelettel: L. Károly

Kedves Károly!
Bírósági úton, közös tulajdon megszüntetése iránti perben. Sajnos - vagy szerencsére - az ingatlan tulajdonjogával nem lehet felhagyni azaz nem lehet egy másik tulajdonszerző nélkül megoldást találni, ilyen pedig jelen esetben nincs. Ezért csak a bírósági utat látom kivitelezhetőnek.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • László 48398 számú kérdése
  • 2018-08-27

Tisztelt Ügyvédnő, a következő helyzetben kérem tanácsát:
Feleségemmel válófélben vagyunk, de a bíróság még az első tárgyalás időpontját sem tűzte ki. Tehát nem állapított meg kizárólagos használatot, semmit. Ennek ellenére már elköltöztem (megkezdtem a költözést - ingóságaim és személyes dolgaim számossága miatt ez hosszabb folyamat) az 50-50 %-ban közös tulajdonunkban álló házból, mely.bejelentett állandó lakcímem is.
A feleségem közölte velem, hogy zárat fog cseréltetni, hogy önállóan ne mehessek be a (saját) ingatlanba.
Kérdésem, hogy ezt megteheti-e jogszerűen, illetve, ha megtenné akkor hogyan mehetek be mégis, milyen segítséggel?
Üdvözlettel: László

Tisztelt László!

A tulajdonostársat a tulajdona használatától nem lehet elzárni csak bírósági határozattal. Javaslom - megegyezés hiányában - forduljon a helyi jegyzőhöz birtokvédelemért.


Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • Viktória 48395 számú kérdése
  • 2018-08-25

Üdvözlöm!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy olyan problémával fordulok Önhöz,miszerint : lakunk egy ingatlanban,amelyből férjemnek 45%-a van. Rajta kívül még résztulajdonosok (örökségből) testvérei. Édestestvére 35% két féltestvére 10-10%-ban tulajdonosok.
Az ingatlant szeretnénk-benne lakók - értékesíteni-vásárló is van már rá-azonban az egyik 10%-os tulaj nem egyezik bele az értékesítésbe. A maradék 90% tulaja viszont igen. Mi ilyenkor a teendő ha nem sikerül őt szép szóval meggyőznünk? A vevőket nem szeretnénk elengedni,azonban ha még várniuk kell az ingatlanra,el fognak állni a vásárlástól. Egy hónapot vártak már az ingatlanra végrehajtási eljárás miatt. Licitálásra került az a tulajdoni hányad,amit sikerült megnyernünk. (5.tulajdonos: 10%)
Mielőbbi válaszát várom.
Köszönettel:
Viktória

Tisztelt Viktória!

Nem kényszeríthető arra a tulajdonostárs, hogy értékesítse a tulajdoni hányadát. Rövid idő alatt a probléma nem oldható meg. Közös tulajdon megszüntetése iránti perben megszerezhetik a 10%-os tulajdoni hányadot, majd ezt követen értékesíthetik a teljes ingatlant.


Tisztelettel
dr.Kollár Andor ügyvéd
6720 Szeged, Deák F. u. 2. mfsz. 7.
+36 70 250-5403
http://www.kollarandor.hu
iroda@kollarandor.hu

Közösségi oldal:


  • Katalin 48391 számú kérdése
  • 2018-08-23

Tisztelt Ügyvéd úr,
Fél panel lakás tulajdonjogával rendelkezem több éve. Öröklés útján a másik fél lakás felét is megorokoltem. Idő közben, kb egy éve testvérem, aki egyedül neveli kiskorú gyereket bekoltozott a Lakásba., es a hagyatéki targyalason gyermeke javára lemondott az oroksegerol. Így a gyermek 20 százalékban es en 80 százalékban vagyunk tulajdonosok. Én eladni szeretném a lakást, o természetesen nem . Milyen lehetosegem van a lakás eladásra, illetve mit tehetek, ha a testvérem rezsitartozast halmoz fel. Sajnos, mióta nagyszüleink meghaltak es o bekoltozott a lakásba, egyszeruen tárgyalni, megbeszélni semmit nem lehet vele. Úgy gondolja őt a kiskorú gyérek miatt úgysem teszik utcára.
Válaszát várva, üdvözlettel Katalin

Kedves Katalin!

A közös tulajdon megszüntetésének van/lenne helye, amelyet peren kívül, de akár bírósági perben is ki tudna kényszeríteni. Amennyiben a testvérével nem jutnak az előbbi megoldásban közös megegyezésre, úgy a bíróság megszüntetné a közös tulajdont. Tekintettel arra, hogy a testvére az Ön tulajdoni hányadát is használja, így még ún. többlethasználati díjra is jogosult lehet, ezt is megbeszélhetik peren kívül, de perbeli igényérvényesítésre szintén lehetősége van.

A további részletekről a honlapunk archívum rovataiban bővebben is olvashat, de akár személyes tanácsadással, vagy pere képviselettel is állunk az Ön rendelkezésére.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Bederna Noémi 48371 számú kérdése
  • 2018-07-31

Tisztelt hölgyem, uram!

Olyan ügyben kerestem fel önt, hogy válaszaimra kérdést kapjak. Kicsit bonyolult az ügy, de megpróbálok minden részletet leírni.

Adott egy családi ház, édesanyám a tulajdonosa. Úgy tudom, hogy mikor apám (nevelő) elhunyt, a ház teljes terjedelmében édesanyamé lett. Van két húgom, akik nem édes testvéreim. Én apám halála óta családot alapítottam, két gyermekem van, szeretnénk a férjemmel házat vásárolni, jelenleg albérletben élünk.
Minden pénzre szükségünk volna, így arra gondoltunk, hogy kikérném a családi házból a rám eső résznek az összegét, vagyis fizessék ki a részemet, én abból a házból teljesen elköltöztem.
Kérdéseim a következők:
-volna-e lehetőség a kifizetésre, ha édesanyám, mint tulajdonos még él
-kinek a kötelessége engem kifizetni, édesanyámnak vagy a hugaimnak, mint örökösök
-van-e határidő, ha határozat születik a kifizetést illetően
-anyám szerint (nem tudja pontosan) mivel apámmal ketten voltak tulajdonosok, így én csak ötöd részben vagyok örökös. (szerintem nem, mert ha anyám a tulaj akkor, mint vér szerinti lánya, illetve lányai 3 felé oszlik a tulajdon.) kitől lehetne ezt konkrétan megtudni? Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy erről tudjunk érdemlegesen beszélni. Sajnos..

Bármilyen információt szívesen fogadok az elérhetőségeim egyikén.

Tisztelettel és köszönettel
Noémi

Kedves Noémi! A tulajdoni lap ismeretében lehetne elindulni a közös tulajdon megszüntetése - peren kívül vagy perben - útján.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ibolya 48365 számú kérdése
  • 2018-07-25

Tisztelt Ügyvéd Úr! 2015-ben osztatlan közös telek (melyen egy nagy családi ház és egy kisebb ház állt)egy részét megvásárolva, a kisebbet lebontva építkeztem. A résztulajdonomat, melyre a családi házam épült, kerítéssel választottuk le. Az osztatlan közös telek másik résztulajdonosa bonyolította le a házam építésének kivitelezését, engedélyek bekérését, lakhatási engedélyt, stb. Az ő telkén fut a lebontott kis ház közművesítésének nyomán a csatornavezetékem, vízvezetékem és gázvezetékem. Először az "osztatlan közös telken" felújított házának emeletét adta el egy fiatal családnak, majd a házának külön lakásként kialakított földszintjét is el kívánja adni. Kérdésem: az új tulajdonos kötelezhet-e a lekerített telekrészemen vízóra akna építésére, és arra, hogy a gázvezetéket és vízvezetéket saját telkemről köttesem be az utcán futó vízvezetékre, illetve gázvezetére. Ez váratlan nagy anyagi kiadással járna számomra. Lehet-e az adásvételi szerződésbe jelezni, hogy az új tulajdonos továbbra is fogadja el az eddigi "rendszert az osztatlan közös telken", (pl. a vízóra leolvasást, az udvari vízcsap télire történő lezárásának bíztosítását), hogy a későbbiekben ne érjen váratlanul negatív hozzáállása ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Sz. Miklósné

Kedves Ibolya!
Az lenne a kívánatos, ha ezt valóban tudnák az adásvételi szerződésben rendezni, mert ellenkező esetben a tulajdonostársnak lehetnek jogos lépései a közüzemi hálózat kapcsán.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • László 48358 számú kérdése
  • 2018-07-19

T. ügyvédnő/úr
Adott egy telek, melyen áll egy három szintes ház, valamint a telek sarkában egy régi sufniból kialakított fedett terasz. A ház két lakásból áll, a teljes alsó szint egy lakás, az emeleti két szint pedig egy másik lakás. Az ingatlan 1 helyrajzi számon van bejegyezve, melyen tulajdonosai 4000/10000 és 6000/10000 tulajdoni hányadban osztoznak. Jelenleg nagynéném, és én vagyunk a tulajdonosok. Az én részemben lakott haláláig, haszonélvezeti joggal nagymamám. Mielőtt nevemre került volna a részem, édesanyám és nagynéném nevén szerepelt, 1/2 1/2 arányban. plusz a teljes egészen nagymamámnak volt haszonélvezeti joga. Mivel még nem voltak tisztázva a tulajdonlási arányok, így készült egy szerződés, mely a már fent említett arányban rögzítette a tulajdoni hányadokat, felsorolva tételesen, kinek, melyik, mekkora m2 terület kerül kizárólagos használatába. (szoba, fürdő, stb. ennyi és annyi m2) Valamint nagymamám haszonélvezeti joga átkerült az édesanyám tulajdoni részére. Így, elvileg, letisztázódtak a tulajdoni viszonyok. A kert részt mindenki közösen használja, és használta eddig is.
Csakhogy!
Ebben a szerződésben van egy pont, mely szerint, nagymamám, és nagynéném kizárólagos és közös használatában áll, a kertben álló terasz. De ez a terasz, sem m2, sem elhelyezkedés, sem más paraméter alapján nincs pontosítva. Ezen szerződés után nem sokkal, került át édesanyám tulajdonjoga az én nevemre, nagymamám haszonélvezeti jogát megtartva. Nagymamám tavaly elhunyt, így megszűnt haszonélvezeti joga a már az én tulajdonomban álló részre.
Nemrégen nagynéném bejelentette, hogy szándékában áll a már említett teraszt körbeburkolni, és tárolóhelyiségként használni, kvázi raktárként. Mivel ez egy mindenki által használt pihenőhely, nem nagyon tetszik az ötlet. Ő viszont a már említett szerződésre hivatkozik, mondván kizárólagos használatában áll az építmény.
Kérdésem az, hogy megteheti e?

Kedves László!
A tulajdoni lap, a hivatkozott szerződés - és néhány további körülmény - ismerete nélkül csak tájékoztató jelleggel tudom azt mondani, hogy nem, erre nem terjed ki a nagynéni lehetősége az ingatlan használata kapcsán.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Maria 48344 számú kérdése
  • 2018-07-07

Osztatlan kozos tulajdonu ingatlanom van. Hasznalati megosztasi megallapodasunk van. Ez mennyire befolyasolja az ing. erteket eladas eseten.

Kedves Mária!

Egy közös tulajdonú ingatlannak a jogi értelemben leginkább rendezett helyzete - ide értve a birtoklás, a használat és a hasznosítás kérdését egyaránt - a társasházi vagy szövetkezeti forma, ha erre egyáltalán van lehetőség, pl. egy lakóház esetén. Ez az a megoldás, ami nem érinti negatívan a forgalmi értéket és az eladhatóságot. Ha erre nincs lehetőség, vagy rendelkezésre áll az Ön által említett használati megállapodás, úgy ez a "második" legrendezettebb helyzetet teremti. Ez lehetővé teszi, hogy a majdani vevő banki finanszírozást is igénybe vegyen, így véleményem szerint érdemi negatív hatással nincs a forgalmi értékre. Megjegyzendő, hogy a megállapodásnak ügyvéd által készítettetnek és ellenjegyzettnek kell lennie ahhoz, hogy a bankok a finanszírozási eljárásban elfogadják.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Mariann 48338 számú kérdése
  • 2018-06-26

Tisztelt Szakértők!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz ,hogy az ingatlanomat eladnám.Jelzálog hitel terheli.9 éve fizetem ebből 5 éve teljesen egyedül ,mert a volt férjemnek külső kapcsolata lett ami azóta is tart.A hitel az közösen lett felvéve 50 -50 % arányban,adóstárs de nem fizet semmit mióta elköltözött ,önszántából. Az ingatlan 1/4 része csak tulajdon joga A kérdésem az ,hogy ha értékesítem a lakást amit én fizetek egyedül és tartok fenn, és ápolom ,karban tartom ,hogy az állapota, értéke annak növekedjen ,.Miután eladom a lakást illeti e pénz a volt férjemet ?
Köszönöm Válaszukat!

Kedves Mariann!

Azt nyilván tudja, hogy az eladás csak úgy mehet végbe, hogy a férje is együttműködik, azaz aláírja az adásvételi szerződést. Ez viszont azt is feltételezi, hogy aláírásra csak az Önök - egymás közötti - megállapodása esetén kerül sor. A leírt körülmények okán egyébként Ön joggal követeli az elszámolás keretében az ön által fizetett törlesztések részbeni megtérítését, hiszen a visszafizetés a közös - egyenlő arányú - kötelezettségük.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Béla 48332 számú kérdése
  • 2018-06-17

Tisztelt Ügyvéd úr! Szüleim és és nagybátyám a 60-as években vásároltak közösen egy ingatlant. Nagybátyám az ö rá eső részt eladta a 70-es években. Az új tulajdonos 84-ben építési engedéllyel új házat épített és kerítést húzott. Szemmel láthatóan jóval nagyobbat kerített le a telekből. Édesapámék akkor nem tiltakoztak a jó szomszédi viszony miatt. Először édesanyámat veszítettük el, Ezt a részt húgommal megörököltük, majd édesapám életjáradék formájában ránk íratta az ő részét is. Húgom részét sajnos vitte a bank , és árverésen a szomszéd lánya és férje megvette meg. Sajnos édesapám most meghalt. És az én részem is így eladásra került. A szomszédék szeretnék megvásárolni, de arra hivatkoznak hogy a telek kisebb mint az övék , így kevesebbet is ér. az a kérdésem , mivel édesapámék nem ellenkeztek a kerítés miatt akkor , akkor most már nincs is jogom a megosztást kérni,, vagy így tényleg kevesebbet ér a tulajdonom. Tisztelettel Béla

Kedves Béla!
Minden korábbi történéstől és érvtől függetlenül jelenleg egy "piaci" alku folyhat, azaz szabadon állapodhatnak meg az árban. Amennyiben nem sikerül, úgy természetesen "elő lehet venni" a korábbi történéseket,de az egyelőre számomra kérdéses, hogy azt érdemben miként lehetne a magasabb ár elérésének szolgálatába állítani.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Attila 48330 számú kérdése
  • 2018-06-16

Kérdésem a következö lenne . Apám 2009 -es halála és Anyám 2016 -os halála után Hugomal megörököltük a családiházat fele fele arányban melyben hugom lakik .Szeretnék örökségemhez hozájutni de a testvérem nem hajlando a házat eladni kifizetni a részemet nemtudja . Mit tehetek ,?

Kedves Attila!

Kezdeményeznie kell(ene) a közös tulajdon megszüntetését, amelyet - további vonakodás esetén - perben is érvényesíthet, amelynek végén az ítélet az lehet, hogy a bíróság közös értékesítésre kötelezi a feleket. További részleteket még olvashat az ingatlanjog.hu oldal közös tulajdonról szóló rovataiban, vagy közvetlenül is keresheti az Irodánkt.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: