Hozzászólások

  • Ferenc 48786 számú kérdése
  • 2019-10-30

Tisztelt Ügyvédnő!
Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy árnyalt kérdéssel fordulok Önökhöz.

Idén májusban újépítésű lakásra (vég)szerződtünk, mely még a mai napig nem készült el. November 13-án kerülünk le széljegyről, amit én nem szeretnék. Mit tudunk tenni, ha szigorúan a törvény betűje szerint akarunk eljárni, és nem a szokásjog alapján "várunk", mert annyira túlterheltek úgyis a földhivatali dolgozók, hogy mire mindez feldolgozásra kerül, úgyis elkészül a társasház?

Hogy tudunk továbbra is teljesen jogszerűen, biztosan, újabb 6 hónapig széljegyen maradni?

Megtisztelő válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel
Ferenc

Kedves Ferenc!
Ismételt megbízást adnak az ügyvéd kollégának a függőben tartásos bejegyzési kérelem ismételt benyújtására.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Gyula 48739 számú kérdése
  • 2019-09-25

Jó napot működik egyáltalán ez az oldal?Egy ismerősöm mutatta meg nekem,gondoltam én is kérdezek egyet de úgy látom csak a kérdések gyűlnek a válaszok meg sehol.Van akinek válaszoltak már és van akinek nem,milyen tanácsadás ez?

Kedves Gyula! Bizony működik, pl. az archívumban láthatja a korábbi megválaszolt kérdéseket, mintegy 48000 drabot. Szóval, ez egy ilyen tanácsadás! Ne adja fel, kérdezzen, amíg azt nem teszi meg, addig a kritikát is visszautasítom.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Klára 48694 számú kérdése
  • 2019-08-07

Ingatlan adásvétel ügyben kérnem a segítségét. 


Férjem nevelőanyukájának van egy visszavásárlás alatt álló eszkozkezelos belvárosi ingatlana, amit elvileg értékesít is visszavásárlás után, vevo is meg van rá, szerződést is kötöttünk aug.31 el történő végleges használatbavétellel, amit most az eszközkezelő késlekedése miatt természetesen módosítunk a napokban.

Viszont kiválasztottunk egy megvasarolni kivant ingatlant, amit lefoglalóztunk, és a vevő által kiválasztott ügyvédnél, az ugyved hasonlo eseteire tekintettel le is papiroztunk, az alapjan hataroztuk meg az aug. 31 időpontot, ill szóban beszéltük hogy majd ezt esetleg módosítjuk ha nem férünk bele. Folyamatos kapcsolatban voltunk az eladóval, es az Ugyveddel is, és tájékoztattuk hogy áll az ügyünk, és mivel a napokban kaptuk az eszkozkezelos levelet, amiben szeptember esetleg novemberi nap van megadva szerzodeskotesre, erre hivatkozva szeretnénk szerződést módosítani, amibe az eladó nem egyezik bele.


A szerződéskötéskor az ügyvédje által tudattuk hogy nekünk miből hogyan lesz penzunk, igy hat tisztaba volt mindennel. 

Mielőtt aláírtuk és kikötöttük az aug.31 dátumot 3 ugyveddel egyeztettunk, egyik aki a szerzodest irta, es mivel mind 3 ugyanazt mondta kb.2- 3: -het az eszkozkezelos ugymenet,- ezert is mertunk belevagni.
Az ügyvéd tanúsítja ezt, akár bírósági ügymenetben is tanúsítódik arról hogy az eladok tudtak, hogy az eszkozkezelon mulik megis belementek.

Az eloszerzodest marcius vegen írtuk, miután postáztuk az eszközkezelő felé tett egyösszegű visszavásárlasra tett nyilatkozatunkat.

A fentiek alapjan zeretnénk az eredeti állapotot visszaállítani, és a foglalónkat visszakapni, tekintve hogy nem a mi hibánkból hiúsul még az ügylet, és ráadásul másik ingatlant kell majd vásárolnunk. 

Ebben kérnem a segítséget, ha van jogalapunk akkor akar bírósági úton is szeretnénk jogunkat
Üdvözlettel Klára

Kedves Klára! Az aláírt szerződések atározzák meg, hogy milyen lehetőséeik vannak, így azok megismerése nékül nem tudok segíteni. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Dániel 48543 számú kérdése
  • 2019-02-18

Tiszteletem!
Vásároltunk egy ingatlant Érden, már az átadás-átvétel is 2 hete megtörtént, a közműveket is átírtuk, azonban az ügyvédet (eladó ügyvédjét bíztuk meg) az átadás óta nem lehet elérni, nem is hív vissza.
A gond az, hogy az a lépés következne, amikor ő az által letétbe vett tulajdonjg lemondó nyilatkoztatot kellene a Földhivatalba vinnie, de ezt nem teszi meg.
Kérdésem, hogy mit lehet ebben az esetben tenni?
A szerződésbe le van írva, hogy ő ezt letétbe vette

Köszönöm a választ előre is
Dániel

Kedves Dániel!

Nem tudok segíteni, hívogatni kell, ,elmenni az irodájába, esetleg a kamaránál rákérdezni, hogy történt-e valami a kollégával, ami miatt nem tud eljárni stb.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: