Hozzászólások

  • Kósáné 48784 számú kérdése
  • 2019-10-29

Tisztelt Jogi Iroda!
Kérném a segítségét az alábbi ügyben:Pécelen van egy ingatlan,amit a nagymamám 1998-ban ráíratott a Svajcban élt nagybátyámra.Ő 2018 szeptemberében meghalt,az örökösök /akik Svajcban élnek /nem foglalkoznak az ingatlannal.Mi ez ügyben a teendő?
Tisztelettel:
K. Károlyné

Tisztelt Kérdező!

Vissza kell kérdeznem: Mi a cél? i használja az ingatlant? Ki szeretné megszerezni? Szóval van néhány tisztázandó kérdés, mielőtt választ tudnék adni ... Ha gondolja, folytassuk a kommunikációt e-mailben!

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Imre 48618 számú kérdése
  • 2019-04-28

Tisztelt Ügyvéd Úr, Tisztelt Ügyvédnő !
Tartósan (25 éve) külföldön élő (arab Emirátusok) magyar állampolgárok vagyunk., de gyakran látogatunk haza.A feleségem és a leányom a nem régen örökölt magyarországi családi ház tulajdonukat értékesítették,, Ennek pótlására Budapesten egy építés alatt álló társasházi lakás közösen történő megvásárlására a beruházóval már szerződést kötöttek - a lakást majd 8-10 hónap múlva adják át. Időközben a lányom - a férje révén rövidesen emirátusi állampolgár lesz. Milyen eljárást kell lefolytatnia majd, hogy most már, mint nem magyar állampolgár, a lakás tulajdonrészét annak elkészülése után a nevére írathassa. Köszönettel
Imre

Kedves Imre!
A lánya az új állampolgársággal elveszíti a magyar állampolgárságát? Ha nem, akkor semmire nincs szükség, változatlan szabályok szerint szerzi meg az új lakás tulajdonjogát. Ha elveszíti a magyar áp.-t, akkor kormányhivatali engedély szükséges a tulajdonszerzéshez.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: