Hozzászólások

  • Gabriell 48873 számú kérdése
  • 2020-01-14

Tisztel Ügyvéd Úr/Nő!
Tavaly banki hitel és CSOK segítségével megvásároltunk egy tégla építésű társasházi lakást, emeletünkön még egy lakás áll, melynek területén belül egy lezárt, közel 7 nm-es szoba áll, mely tulajdonlapilag a mi lakásunkhoz tartozik! Az ott élő lakó szeretné megvenni ezt a szobát, de ugye amíg a jelzálog terheli ingatlanunkat eladni neki nem tudjuk! Szóba jöhet-e esetleg a részéről használatba vételi öröklődő jog megszerzése?! Az Ő érdeke az lenne, hogy ha jelzálogunkat rendeztük ez a szoba majd az Ő lakásának négyzetméterét gyarapítsa. Nekünk nincs rá szükségünk! Milyen úton módón lehet ezt megoldani? Ő fizetne is ezért természetesen! Ebben kérném segítségüket! Köszönettel: Gabi

Kedves Gabi!
Az adásvételt le lehet bonyolítani akár most is, de ahhoz szükség van/lesz a banki szerződések módosítására. Amennyiben a jövőre nézve szeretnék ezt biztosítani, úgy jelenleg előszerződést tudnak kötni. A használatot pedig egy bérleti szerződéssel tudják átengedni számára arra az időszakra, amíg nem tudja megvásárolni. Az ügylet lebonyolítása ügyvédi közreműködést fog igényelni.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Melinda 48864 számú kérdése
  • 2020-01-13

Tisztelt Ugyved Ur!
Meghiusult adasvetellel kapcsolatosan kerdeznek. Szerzodes kotes megtortent, kozbe az ertekbecslo lakhatatlannak minositette az ingatlant, amire Csok ot szerettem volna felvenni, a tulajdonos tobb dolgot elhallgatott az ingatlannal kapcsolatban. Az ertekbecslesrol is azt mondta, hogy minden rendben van. De jott a fekete leves, ertekelhetetlen az igatlan. Igy megvenni sem tudom, de kifizettem 110000 ft ot, amit nem hajlandoak visszafizetni. Kerdesem mit tehetek? Koszonom valaszat. Udvozlettel.

Tisztelt Hölgyem!

Az Ön által leírtak alapján az adásvételi szerződés elég egyértelműen az eladó érdekkörében felmerült okból hiúsult meg, tehát köteles Önnek visszafizetni a 110.000,- Ft-ot.
Leveléből nem derült ki, hogy az Ön által megfizetett összeg a szerződés szerint előlegnek vagy foglalónak lett minősítve (ezt Ön is könnyen megállapíthatja a szerződés szövegéből). Amennyiben ugyanis foglaló volt, úgy az eladó, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni, visszafizetni(lásd: Ptk. 6:185. §)

Tisztelettel:

dr.László Tamás ügyvéd
6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 4. 1/4.
+36 20 576 0010
+36 20 576 0010
laszlo.tamas.dr@gmail.com

Közösségi oldal:


  • Áfám 48854 számú kérdése
  • 2020-01-04

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Pár napja feltettem egy kérdést amiben egy haszonélvező gyámság alá vonása volt a téma.
Arról volt szó, hogy valaki, aki nem az ingatlan tulajdonosa meg akarja akadályozni egy ingatlan eladását azzal, hogy a haszonélvezőt gyámság alá vonja, pedig a haszonélvező is el szeretné adni az ingatlant.
(48848 számú kérdés.)

Megoldódni látszik az eset. Az adásvétel még nem zajlott le és április előtt nem is fog, mert addig külföldön tartózkodunk, de a haszonélvező aláírt ügyvéd előtt egy olyan papírt, amiben hozzájárul az ingatlan eladásához és az adás-vételtel megkötésével egyidejűleg a haszonélvezeti joga megszűnik.
Ön szerint ez így rendben van?
Nincs további teendő?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Ádám

Kdves Ádám!
Az okirat tartalmát és a haszonélvező mentális álapotát nem ismerve, nem tudok nyilatkozni, de akár rendben is lehet!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: