Hozzászólások

  • Petra 49305 számú kérdése
  • 2020-12-11

T. Ügyvéd úr! Nem tudom ön tud-e ebben tájékoztatást adni, nekem olyan kérdésem lenne, hogy adott egy lakás(édesapám tulajdona) sajnos árverésre került, december 28.-ig lehet rá licitálni, de mi nem szeretnénk megvárni a licit lejárás végét, nehogy más megvegye hanem szeretném megvásárolni azonnal a kikiáltási árért! Van erre lehetőségem? A végrehajtó nem áll velem szóba sem, mivel a lánya vagyok az árverezett ház tulajdonosának, és mondván nem most kellene már kapkodni. Köszönöm a segítséget!

Kedves Petra!
Részben igaza van a végrehajtónak,de nyilván nem az a megoldás. Egyébként van lehetőség arra, hogy ne kerüljön árverésre a lakás, vagy ha igen, akkor is biztosított legyen a megszerzése. Látom, hogy késve válaszolok, de ha még aktuális, akkor érdeme s lehet ögyvédi segítséggel felfegyverkezve megoldást keresni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Csaba 49280 számú kérdése
  • 2020-11-22

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Adott 2 földterület ami 2 belterületi telek.
Öröklés útján 5 és 6 tulajdonosa lett.
Végrehajtási jog került rá sajnos egyik tulajdonos kezesség vállalása miatt, gondolom csak az Ő részére,illetve remélem is.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a részek csak végrehajtás során eladhatók?
Van rá mód, hogy társtulajdonos megvásárolja?
Vagy ezek a telkek eladhatóak úgy, hogy a terhelt rész összegét a végrehajtási jogot gyakorló résztvevő kapja meg?
Esetleg van-e elévülése a végrehajtási jognak?
Netán majdnem egymás melletti területről lévén szó, a két telek végrehajtási joga átvihető-e egy telekre?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
F.Csabi

Kedves Csaba!
Az ingatlanok tulajdoni lapját kellene megnézni ahhoz, hogy lássuk, kinek és mekkora tulajdini háynadát terhelték meg a végrehajtási joggal. Elvileg valóban csak az adós (kezességet vállaló) tulajdonostárs tulajdini hányada lehet érintett.

Amennyiben árverésre kerül sor, úgy ennek a tulajdini hányadnak lehet új tulajdonosa, a befolyó pénz pedig az adós tartozását fogja csökkenteni vagy megszüntetni.

Akár most, de akár az árverésben is van lehetőség arra, hogy a tulajdonostársak megszerezzék az adós tulajdoni hányadát, ehhez jelenleg egy adásvételi szerződésre és végrehajtói közreműködésre van szükség, az árverés során pedig az elővásárlási joggal élhetnek a tulajdonostársak.

Ha az adós mindkét ingatlanban tulajdonos, úgy feltehetően mindkét tulajdoni hányadát terheli a vh., ha nem, akkor annak okát nem tudom, de elvileg arra is kiterjeszthető lenne.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Alex 49241 számú kérdése
  • 2020-10-20

Üdvözlöm!
Az ügyem a következő volna:
Családunk, pontosabban és édesapám és házastársa 2003-ban devizahitelen vásárolt egy ingatlant.
Ez az ingatlan tulajdonjogi papírok alapján 1/4 része édesapámé, 1/4 része házastársáé, 1/4 része a testvéremé és 1/4 része az enyém.
A hitelt édesapám házastársa vette fel. Édesapám elhunyt 2007-ben, ő a hitelben kezesként szerepelt.
A hitelt édesapám házastársa nem tudta fizetni a gazdasági válság révén, majd külföldre költözött.
13 év telt el azóta, míg a mai napon értesültünk a néhai szomszédunktól róla, hogy árverésen eladta a bank a házat, amiről egyikőnket sem értesítettek semmilyen úton, illetve testvérem és én, akik együtt az ingatlan 1/2 részét birtokoljuk és az eredeti hitellel nem vagyunk összeköthetőek, semmilyen nemű juttatásban nem részesültünk.
Érdemes-e lépéseket tennünk az ügyben? Érdemes-e felkeresni az illetékeseket? Ha lépéseket tennénk, számíthatnánk-e bármilyen anyagi juttatásra annak fejében, hogy minden tulajdonjogi okmány birtokában vagyunk?

Kedves Alex!
A kérdése alapján nem lehet egyértelmű választ adni. LÁtni kellene a hitelszerződéssel, a felmondásával és a végrehajtási eljárási iratait, azt követően lehet a kérdését megválaszolni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Petra 49237 számú kérdése
  • 2020-10-19

Tisztelt Ügyvéd úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy szeretnénk vásárolni egy licit házat, mely 1/1-ben a miénk lenne ha sikeresen zárul a licit, viszont van egy ilyen kikötés amit nem igazán értünk, - Özvegyi joggal, haszonélvezeti joggal, használat jogával és vezetékjoggal terhelt. Az ingatlan az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett haszonélvezeti joggal terhelten kerül árverésre. - ez mégis mit jelent? Nem költözhetnénk be, és semmilyen felújítást nem végezhetnénk? Nagyon köszönöm a válaszát!
Tisztelettel : N. Petra

Kedves Petra!
A tulajdoni lap és az árverési hirdetmény alapján mernék választ adni, de elvileg elképzelhető mindaz, amit írt, azaz valójában nem tudnák birtokba venni az ingatlant.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Magda 49226 számú kérdése
  • 2020-10-14

Elárverezhetik -e a családi házat az élő tulajdonos tudta értesitése nélkül? 25 éve külföldön él ,cime ismeretlen. A házat adosságok terhelik .Gyermeke házastársa örökese nincs , csak a fiam a féltestevére apai ágon. Ha mégis árverezesre kerülhet sor ,van -e a féltestvérnek valami joga előnye?

Kedves Magda!
1. Igen. 2. Nincs.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Babett 49215 számú kérdése
  • 2020-10-06

Üdvözlöm!
Az anyám nevén van egy jelentős adósságokkal rendelkező ingatlan (többek között Svájci frankos). Jelenleg én lakok benne egyedülálló anyaként a két gyermekemmel. Az anyám külföldre ment egy pár éve és azóta haza se jött. Beszélőviszonyban sem vagyunk. A tartozások nagy része már végrehajtóknál van, de még nem végrehajtás alatt. A lakáson kb 25 millió az össz tartozás és a kb 28-30 milliót ér a jelenlegi ingatlanpiacon. A kérdésem, hogy hogy tudnám eladni a lakást?
Így őt is megmentem a tartozásoktól magamat meg a gyerekeketeg a végrehajtók ostromától.
Kérem segítsenek!
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!
Tisztelettel, Babett

Kedves Babett!

Tekintettel arra, hogy az édesanyja a tulajdonos, így csak a vele kötött megállapodás, vagy a tőle kapott meghatalmazás segítségével adhatja el az ingatlant.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zsóka 49174 számú kérdése
  • 2020-09-03

Tisztelt, Dr.Nagy és Társa Ügyvédi Iroda
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd,

Egy MBVK. által árverezett ingatlan megvásárlásán gondolkodunk. Az ingatlan nem magánszemély hanem cég tulajdonában van.
Alapesetben az árverezett ingatlan tehermentesen kerül a vevő birtokába.

Ez esetben az árverési tájékoztatón az szerepel:
"Az ingatlanra 2019.01.15 napjával perindítás ténye került feljegyzésre. A tényfeljegyzés az árverés keretében nem törölhető."


Majd 2019. aug. 13-.án Végrehajtási jogot jegyeztek be, a ( III˛.8. sorszám alatt feljegyzett per kimenetelétől függő hatállyal.) ( igy szerepel a tulajdoni lapon)

Az a megjegyzés mit takar, hogy a Végrehajtási jog a per kimenetelétől függő hatállyal? Ilyen jogi körülmények között a Földhivatal bejegyzi a tulajdon jogot, vagy meg kell várni a per kimenetelét. ? Amennyiben bejegyzi a tulajdonjogot, a perfeljegyzés tényét tudom töröltetni? ( Amennyiben törölhető, a végrehajtó miért nem teszi meg?)


A per kimenetele ebben az esetben érinti e a nevezett ingatlant? Mivel vásárlás előtt tudomásom volt róla, hogy az ingatlant ugyan árverésen, de perfeljegyzés terhe mellett veszem meg. Bevonható-e igy a perbe?

Köszönöm megtisztelő válaszukat,

Tisztelettel, Cs. Zsóka

Kedves Zsóka!

A lakás megvásárlása ezen körülmények között csak kifejezetten kockázatkedvelőknek ajánlott, tekintve, hogy a perfeljegyzés által érintett per kimenetele minden - a perfeljegyzést követően létrejött - bejegyzést érint, így a másik végrehajtást is, ill. az Ön tulajdonszerzését is. Magyarán most megveszi az ingatlant, majd a per egy bizonyos kimenetele azt jelenti, hogy jön rá egy másik vh., vagy éppen úszik az ingatlana.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Henrietta 49068 számú kérdése
  • 2020-06-30

Tisztelt Ügyvédi Iroda !
A következő problémám megoldásához kérnék segítséget .
Szüleimtől örökölt családi ház tulajdoni lapján levő szélbejegyzést szeretnék töröltetni , mert el akarom adni ezt a házat .
Édesapám munkáltatójától kapott 50 ezer Ft-s kölcsönt, több mint 30 éve . Visszafizette a teljes összeget . Azóta a cég jogutód nélkül megszűnt .
Ekkor kapott egy igazolást a felszámoló biztostól a hitel tulajdoni lapról való törléséhez .
A törlést akkor nem intézte el édesapám .
Azonban ez az igazolás ma már nem felel meg formailag a földhivatalnak .
Milyen módon tudom töröltetni a földhivatallal erről a hitelről szóló bejegyzést ?
Egyenlőre a senki nem tud semmit fázisba tart az ügyintézést .
Földhivatal még nem segítőkész .
Várom válaszukat !
Köszönettel ,
Henrietta

Kedves Henrietta!
Nem tudom, hogy miért nem megfelelő rendelkezésre álló okirat, de ha nem az - ehhez látnom kellene -
akkor a felszámolást elrendelő bíróság előtt lehet egy speciális eljárást indítani, aminek keretében ki fognak bocsátani egy megfelelő tartalmú és formaiságú okiratot.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Zsolt 49052 számú kérdése
  • 2020-06-22

Tiszteletem Az lenne a kérdésem hogy elarvereztek az ingatlanomat a földhivatal le vette rola a jelzálog bejegyzéseket de még mindig követelnek rajtam összegeket .A banknak ill vegrehajtónak nem lettvolna kötelessége kifizetni a rà terhelt összegeket.Előre is köszönom válaszàt.

Kedves Zsolt! A tartozása minden bizonnyal magasabb volt,mint az árverési értékesítésen elért eladási ár, így a különbözetet még joggal követelik.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Róza 49004 számú kérdése
  • 2020-05-20

Tisztelt dr. Rácsai Lajos!

Édesapám szülei meghaltak, 10-en vannak tesvérek, és az egyik testvére miatt két pénzintézet általi tartozás miatt végrehajtás van bejegyezve az ingatlanra csak az apai részre. Hogyan lehet értékesíteni az ingatlant, ha a két végrehajtás összege meghaladja az ingatlan az egytized értékét? Ha árverésre kerül a sor, akkor csak az arányos részt vonják le az ingatlan eladási árából a többit megkapják a testvérek? Meg lehet úgy állapodni az egyik pénzintézettel, hogy az adósságot az egyik tulajdonos az örökrész fejében kifizeti? Ilyenkor a másik pénzintézet általi végrehatást törlik a tulajdonlapról?

Tisztelt Kérdező!

Köszönettel vettük megkeresését. Pontos tájékoztatást csak az ügy részletes ismeretében tudnánk adni, de a rendelkezésünkre álló információk alapján a következő felvilágosítással tudunk szolgálni:

Az ingatlan értékesítésére sor kerülhet a végrehajtási joggal terhelten is, így ebben az esetben már az új tulajdonostól követelik a tartozást. A vételárat pedig egyenlő arányban el lehet osztani a testvérek között. Természetesen tájékoztatni kell a vevőt, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan vonatkozásában végrehajtási jog van teherként bejegyezve. Nagyon ritka, hogy egy vagy több vevő ilyen terhekkel együtt vásárolja meg az ingatlant. Általában a vételárból rendezik ezeket a tartozásokat úgy, hogy a vevő közvetlenül a végrehajtónak fizeti meg a követelést.

Az ingatlan esetleges árverésével kapcsolatban azzal a tájékoztatással tudunk szolgálni, hogy nem az egész ingatlant érintené az eljárás, hanem csak a végrehajtással terhelt tulajdoni hányadot. Azonban ha minden tulajdonos kéri, a végrehajtó árverezheti az egész ingatlant, de ez esetben is csak a végrehajtási joggal terhelt tulajdoni hányad ellenértéke kerül a végrehajtási eljárásban elszámolásra, a többi tulajdonos megkapja a költségekkel csökkentett vételár rá eső részét.

Azt, hogy a hitelező azaz jelen esetben a pénzintézettel milyen megállapodás megkötésére van lehetőség az mindig az adott hitelezőtől függ. A megállapodással kapcsolatban velük kell felvenni a kapcsolatot. Amennyiben megállapodnak az egyik hitelezővel és a tartozás is rendezésre kerül, akkor egy külön földhivatali eljárás során törlésre kerül a teher a tulajdoni lapról, de ez nem érinti a másik hitelezővel szemben fennálló tartozást.

Amennyiben további kérdése merülne fel, forduljon hozzánk bizalommal.


Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsaidr@gmail.com

Közösségi oldal:


  • László 48959 számú kérdése
  • 2020-04-26

Tisztelt Ügyvéd Úr/ Ügyvéd Asszony,

Szeretném megérdeklődni, hogy ha szeretnék egy lakást megvásárolni, lehet-e kölcsönt felvenni írásban rögzítve a szülőktől? Mi a menete ennek?
Illetve ha nincs lehetőség erre, hitelt szeretnék felvenni, és a bank hitelképességemet átnézi, milyen adataimhoz férhet hozzá, vizsgálhat meg a szokásos, az általuk bekért igazolásukon felül (pl utánajárhat, és egy adatbázisból lekéri, megnézheti, hogy milyen igazolt betegségem van, esetemben allergia, ami negatívan hathat a hitelbírálatra, mert állandó gyógyszerkiadást eredményez, stb.?)
És szeretném azt is megkérdezni, hogy mit tekinthet a bank fedezetnek, garanciának általában, ha nincs ingatlanom (pl valamilyen ingóságaimat tekintheti annak)?
Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: P. László

Kedves László!

A vásárláshoz kölcsönt akár pénzintézettől, akár a rokonságtól (ismerőstől stb.) lehet igénybe venni, és a kölcsön fedezete a megvásárolt ingatlan lehet. A banki vizsgálat küldönböző lehet a különböző pénzintézeteknél, ezeket egyedileg kell megkérdezni tőlük, vagy egy erre szakosodott hitelügyintézőtől.
A bank a hitelbírálat során vizsgálja a személyi, jövedelmi körülményeket, és a fedezetet biztosító ingatlant.
Az egészségügyi vizsgálat jellemzően csk nyilatkozatot jelent, ezt a bank sem ellenőrizni, sem bővíteni nem tudja.
A fedezet elvileg lehetne ingóság is akár, de kézenfekvő, és a gyakorlat is így működik, hogy a megvásárolt ingatlan lesz a kölcsön visszafizetésének fedezete.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Vivien 48950 számú kérdése
  • 2020-04-18

Tisztelt Ügyvédi Iroda!
Árverésen az enyém volt a legmagasabb, sikeres licit. Jövő héten kell a végrehajtó irodában a jegyzőkönyvet aláírnom. A határidőkkel kapcsolatos kérdésem lenne, az iroda nem elérhető jelenleg..

Az ingatlan árverési hirdetménye a következőket tartalmazza:
Besorolás:
lakóépület
Fekvés:
belterület
Művelési ág:
nincs
Bejegyzett földhasználat:
Nincs megadva
Épület típusok:
lakóház, gazdasági épület
Jogi jelleg:
nincs
Tulajdoni hányad:
1/2+1/2=2/2
Sikeres árverés esetén sem törölhető jogok:
minden jog törölhető (tehermentes)


Beköltözhető :
igen
Sikeres árverés esetén sem köteles kiköltözni:
nincs ilyen személy
Leírás :
Kivett lakóház és udvar és gazdasági épület. Az ingatlan a tulajdoni lap, valamint az adó- és értékbizonyítvány alapján kivett lakóház és udvar és gazdasági épület.


Megtekinthető :
külső szemrevételezéssel bármikor, belülről pedig közvetlenül a tulajdonossal (bentlakóval) előre egyeztetett időpontban

Ezt az ingatlant nyaralóként használták, nem laktak itt életvitel szerűen. Ebben az esetben, a jelenlegi vírusos helyzetben mivel kell számolnom ? Letelik a 30 nap, és a végrehajtó birtokba adja az ingatlant ?
Igazából itt nincs szó kilakoltatásról, de a jelenlegi tulajdonos a nyarat itt "akarja" mindenképp tölteni, erre van lehetősége?

Valamint még arról érdeklődnék, hogy ha bármilyen kárt okoz az ingatlanban akkor azt köteles megtéríteni ? Értem ezalatt azt, hogy van-e lehetősége akár "szétverni a belsejét"? Képeken láttam már, tudom hogy milyen állapotban kellene lennie...
Köszönöm előre is a segítséget!!
üdv!

Tisztelt Vivien!

A koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt nemcsak kilakoltatási moratórium van, hanem a személyes ügyfélfogadás is szünetel a végrehajtóknál és nem végezhetnek helyszíni eljárási cselekményeket. Ezért az ingatlan birtokba adására a veszélyhelyzet megszűnéséig nem kerülhet sor.

Bármilyen kártérítés érvényesítése lehetséges, amennyiben bizonyítható, hogy a kárt az adós vétkes magatartással okozta. A bizonyítás nehézségei miatt ennek elég kevés az esélye.


Tisztelettel
dr.Schneider Erzsébet ügyvéd
7400 Kaposvár, Hunyadi u. 10.
+36 82 424720
http://www.foris.hu
drschneider@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • Milán 48909 számú kérdése
  • 2020-02-20

Üdvözlöm!
Szerintem egy elég ritka kérdéssel fordulok most Önhöz. Egyszerre bérelek és fizetem a havonta a törlesztőrészletét egy sorháznak. A szerződésben leirtak szerint el csúsztunk a havi törlesztéssel. Ez esetben mennyi a törvényes késedelmi kamat? Ez lenne a kérdésem. Hivatalos ügyvédi megállapodás nem történt.
Válaszát előre is köszönöm!
Boda Milán

Tisztelt Uram!

A törvényes késedelmi kamatot a Ptk. 6:48. § definiálja, eszerint ha a jogosultnak a késedelembe esés időpontjáig kamat jár, a kötelezett a késedelembe esés időpontjától e kamaton felül a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat egyharmadával megegyező késedelmi kamatot, de összesen legalább a naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamatot köteles fizetni. Ez jelenleg 0,90 %.
Nagyobb problémája lehet azonban Önnek a hitelszerződésben foglalt azon egyéb szankciókkal, amik a késedelmes fizetés esetén a hitelezőt megilletik (pl. szerződés felmondásának joga stb.)



Tisztelettel:

dr.László Tamás ügyvéd
6000 Kecskemét, Hornyik János krt. 4. 1/4.
+36 20 576 0010
+36 20 576 0010
laszlo.tamas.dr@gmail.com

Közösségi oldal:


  • Miklós 48905 számú kérdése
  • 2020-02-17

Tisztelt Ügyvédúr, Ügyvédnő!
Nem tudjuk, mi volna a helyes, célravezető lépés, ezért fordulunk Önökhöz.
Adott Gyömrőn egy családi ház, melynek 1/1 tulajdonosa az anyósom. Ő lakik most ott a sógornőm három gyermekével.
Az ingatlan jelenleg tehermentes, de a sógornőm hamarosan hazaköltözik és - a jelenlegi információink szerint - tetemes adóssága van, amit várhatóan nem tud kifizetni. Amennyiben az anyósom elhalálozik, a nejem és a sógornőm fogják közösen örökölni a házat és akkor már lesz min végrehajtani a tartozásokat. 50/50 %-os tulajdoni aránynál lehet-e a végrehajtásnak az a vége, hogy kiköltöztetik a sógornőmet a gyerekekkel együtt?
Feltételezve, hogy sajnos van erre lehetőség, arra gondoltunk, hogy az anyósom ajándékozza kizárólag a nejemnek az ingatlant és akkor - mivel továbbra sem lesz a sógornőmnek tulajdona - nem indíthatnak ellene ilyen jellegű eljárást.
Természetesen ez felvet egy újabb kérdést, miszerint a feleségem nevére kerülnek a közművek, de ha a testvére nem fizeti azokat, akkor azt majd a feleségemen követelik?
Segítő válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:

Kedves Miklós! A kérdése első részében írt félelem jogos lehet azzal, hogy a végrehajtási eljárás csak a sógornője részét érintené természetesen. Az esetleges kiürítés is csak a fél ingatlant érintené, ami persze az ingatlan egészét és a felesége majdani tulajdoni hányadát tekintve épp elég problémás helyzetet eredményezne.
Az ajándékozás jó megoldás lehet, de a majdani hagyaték eljárásnál a sógornőnek kötelesrész iránti igénye lenne, ennek sorsát is rendezni kellene. Az is lehetne, hogy az unokák szerezzék meg az ingatlant. szóval ... sok/többféle megoldás képzelhető el, lehet, hogy érdemes lenne egy konzultáció keretében folytatnunk a párbeszédet. Amennyiben ezzel egyetért, úgy az alábbi módok valamelyikén kereshet!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • tamás 48869 számú kérdése
  • 2020-01-14

T.Ügyvéd Ur !
A jelzálog jog vagyoni értékű jog?
üdvözlettel tamás

Kedves Tamás!

Nem.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: