Hozzászólások

  • Erzsébet 48906 számú kérdése
  • 2020-02-18

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A házasságkötésünket követő 2. évben a férjem vásárolt saját nevére egy ingatlant, amelyet azóta felújítottunk. Ezen felül mindkettőnknek van különvagyonában egy-egy ingatlan, amit még a házzaságkötésünk előtt szereztünk.
Most úgy döntöttünk, hogy az én különvagyonként tulajdonomban lévő ingatlanomat eladjuk, és a házasságkötésünk után a férjem nevére vásárolt ingatlant megvásárolom a férjemtől, vagy elajándékozza azt nekem. Nem tudjuk, hogy két szempontból melyik mód lenne a célszerű, vagyis a vásárlás, vagy az ajándékozás. Vagy valami más? Vagy a házasságkötésünket követően vásárolt ingatlant nem is tudom megvásárolni a férjemtől? A cél, hogy ez a lakás a bármilyen módú tranzakciót követően az én különvagyonom legyen.
Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Erzsébet!
Bármi lehetséges :)
Gyakorlatilag tetszés szerint emelhetnek be a házassági közös és/vagy különvagyonba elemeket, ebben csak a saját megállapodásuk jelent korlátot.

Érdemes lenne egy konzultciót tartanunk, ahol az illeték- és adókötelezettségekre is kiterjedően ki lehetne találni az optimális megoldást, ill. folyamatot.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: