Hozzászólások

  • Ida 49302 számú kérdése
  • 2020-12-05

Tisztelt Ugyved Ur,
Ida vagyok, 3 eve elek egy X. keruleti alberletben a fiammal es edesanyammal. A kovetkezo problema tekinteteben szeretnek segitseget/javaslatot kerni:
A pandemia kovetkeztetben a fiammal(28 eves) mindketten munkanelkulive valtunk,februar ota csak nemreg tudtam ujra elhelyezkedni dolgozni; a mindennapi megelhetesunk, es ami itt relevans, a lakhatasunk is veszelybe kerult azota. Nem voltunk kepesek kiteremteni a rezsit, a lakbert(100.000 Ft.) plane, a foberlo nem volt hajlando tekintettel lenni a kialakult helyzetre, folyamatosan kilakoltatassal fenyeget, amit valoszinuleg csak az orszagos veszhelyzeti allapot fennallasa miatt nem tudott meg jogi utra terelni csak emiatt nem kerultunk meg utcara.
Emellett a tegnapi nap folyaman "felujitasra" hivatkozva leszereltette a csapokat, es elzaratta a vizet a furdoszobaban megszuntetve ezzel a tisztalkodasi/mosasi lehetosegeinket..
Ebben a helyzetben megis mit tudunk tenni?
Amit meg fontos lehet:
-van berleti szerzodes, nem kozjegyzo altal, es bejelentve sem vagyunk a lakcimre
- a rezsi fizetese az elso kb. masfel evben csak "bemondasos" alapon tortent, kvazi a konkret befizetendo osszegrol kozuzemi szamlat nem mutatott a foberlo, csak elvett 50000 Ft.-ot rezsi cimen; azota kiharcoltuk a szamlak megtekinteset,-nem meglepo modon- a valos rezsi joval kevesebb mint az 50000 amit a kezdetekben kovetelt es fizettunk neki
-a lakast eleve olyan allapotban adta ki, ami megkerdojelezheto, hogy lakhatasra alkalmas-e egyaltalan( peneszes,beazott fal a szobaban, a kad mellol hianyzo lehullott csempe, falrol szakadozo tapeta stb.,+ az arammal is velhetoen valami gond van, minimum havi egyszer levagodik a biztositek/szetrobban egy villanyizzo valamelyik helyisegben, sok helyen lognak ki a falbol a vezetekek)


Ez a jelenlegi helyzetunk,semmilyen mas potencialis lakhatasi lehetosegunk nincs, a lakbert nem tudjuk fizetni,innen a tulaj mindenaron ki akar rakni, a furdoszobat hasznalhatatlanna tette ennek celjabol.

Hova tudnank fordulni, mit lehetne tenni? A lakhatas ellehetetlenitese okan lehet-e jogi lepeseket tenni?

Elore is halasan koszonom a valaszt,
Udv.
Ida

Kedves Ida! Nehéz kérdés ... Ezzel a bérbeadóval véleményem szerint nem tudnak semmit kezdeni, jogon kívüli eszközökkel operál, amellyel szemben nehezen tudják felvenni a versenyt. Javaslom, hogy kezdjenek el mégis más lakhatási megoldás felkutatásában.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Csaba 49297 számú kérdése
  • 2020-12-01

Tisztelt Uram!

Bérleti szerződéssel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.

Egy cégtől bérlem a lakást több, mint 1éve.
Szerződés szerint bérleti díj emelkedése 5% lehet. Most megkapott szerződésmódosítás szerint közel 15% emelkedést (130.000ft-ról 150.000ft-ra) eszközöltek.
Amikor ezt emailben jeleztem feléjük, küldtek egy levelet, hogy rendes felmondással (3hónap) felmondják a szerződést. De bérelhetem tovább a lakást, ha aláírom az új szerződést az emelt összeggel. Majd újabb levelemre válaszoltak és elismerték, hogy valóban magasabb az emelkedés.
A felmondó levelüket még nem írtam alá.

Kérdésem. Ha aláírom, utána még élhetek rendkívüli felmondással, szerződésszegésre hivatkozva?
(Keresek másik albérletet, de lehet, hogy 1hónap alatt találok, így nem várnám meg a 3 hónapot)

Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Csaba

Kedves Csaba!

A bérbeadó eljárása jogi értelemben nem kifogásolható, de arról nem tudok nyilatkozni, hogy elfogadás esetén Önnek minlyen felmondási lehetőségei vannak, ahhoz ismerni kellene a bérleti szerződés tartalmát.


Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • István 49284 számú kérdése
  • 2020-11-23

T. Ügyvédi Iroda!

Van egy kiadható lakásunk a feleségemmel 50-50%-os tulajdonunkban haszonélvezet nélkül.
Kérdéseim:
1. Valamilyen formában, valamilyen engedményezéssel vagy szerződéssel meg tudom-e tenni, hogy az ingatlan bérbeadása, annak haszna és adózási kötelezettsége (SzJA) is csak a feleségem nevén fusson? Ha igen, mi a teendő ezekben az esetekben, hogyan tehető ez meg?
2. A bérbeadás költségei között az ingatlan szerzési költségek 2%-a (panel lakás) éves szinten elszámolható, levonható az adóalapból.
Ezen költségekbe beleszámítható-e az ügyvédi költség, a Földhivatali ügyintésé költsége, valamint a Visszterhes ingatlanszerzési jutalék összege is?
Ezen költségek ezek alapján a vételtől számított 50 évig elszámolhatóak?
Van-e ennek hatása az 5 (6) éven túli eladás esetén, amikor már nem számít a vételi ár, azaz az eladási és a vételi ár különbözetére nem kell SzJA-t fizetni?
3. Az ingatlan felújítási költségek (érték növelő költségek) hány éven keresztül számolhatók el? Ha 5 éven keresztül, akkor éves szinten a költségek 20%-a csökkenti az adóalapot?
Ezen költségek naptári évre vonatkoznak a felújítás évétől kezdődően, vagy a kiadás évétől kezdve számolhatók el?
Naptári évbe lehet ezeket elszámolni, vagy a kiadás évében a kiadás hónapjától, azaz törtévet kell számolni?

Előre is köszönöm válaszukat!
István

Kedves István!
1. Megoldható, hogy a bérlet csak a felesége nevén "fusson", egy ilyen tartalmú megállapodás mind a bérlőjelöltek, mind a NAV felé megfelelő megoldás.
2. Ez a kérdés pontatlan kiindulási helyzeten alapul, szerintem összekeveri a költségek elszámolását az amortizációval. A bérbeadás esetén kétféle költségelszámolási mód van, vagy tételesen számolj el a költségeket, vagy az átalányelszámolást vállalja, ez esetben a bevétel 90 %-a lesz a jövedelem, így az adó alapja is. Az említett költségek az esetleges eladásnál számolhatóak el, ekkor csökkenthető velük a jövedelem, így az szja.-fizetés alapja is.
3. Lásd 2. válasz. A költségek naptári években számolhatóak el.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Tamás 49272 számú kérdése
  • 2020-11-18

Tisztelt ügyvéd úr/hölgy!

Az ingatlan amit bérlek osztatlan közös tulajdon. A bérleti szerződésem határozott idejű 2021.12.31. Szól.
Felhivott tegnap az egyik tulajdonos, hogy mihamarabb hagyam el az ingatlan, amire 1 hónapot adott, dea szerződésben 2 hónap van rá megadva. Felhivtam a másik tulajdonost, aki az egészről nem tud semmit.

Következö a kérdésem, hogy az egyik tulajdonos a másik beleegyezése nélkül felbonthatja a szerzödést?
Covid járvány helyzett van e joga felbontani a szerződést.?
És az utolsó kérdésem, hogy télen ki e rakhat?

Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Tamás, látni kellene a bérleti szerződés szövegét, hogy választ lehessen adni a kérdésére.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Dániel 49260 számú kérdése
  • 2020-11-03

Kedves Zoltán,

Bérlek egy házközponti fűtéssel rendelkező lakást. Az épületben nincs fűtés, és valószínűleg hetekig-hónapokig nem is lesz, a bejövő gázvezeték meghibásodása miatt.
Határozott idejű szerződésem van, így lejárat előtti felmondással buknám a kauciót, de télen (pláne covid idején) nem szeretnék fűtés nélküli lakást bérelni. Milyen lehetőségeim vannak ilyen esetben?

(Próbáltam keresni a korábbi kérdések között, de nem találtam teljesen azonos problémát. Előre is köszönöm válaszát!)

Kedves Dániel! A szerződés ismerete nélkül mondom - de ez fontos körülmény - hogy a rendeltetésszerű használatra alkalmatlanság miatt a szerződés felmondható, és nem fűződhetnek hozzá a kaució elbukásának szankciói.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Balázs 49259 számú kérdése
  • 2020-11-03

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2018.08.07-én albérleti szerződést köttetem a természetben ___, Sándor u 1 alatt található ingatlan tulajdonosával lakhatási célra 12 hónapig határozott utána határozatlan idejű szerződéssel. 2019 júniusában a lakás megsüllyedt, ezt jeleztem a tulajdonosnak, ő viszont 15 hónap alatt sem tett eleget- ekkor már határozatlan idejű szakaszban voltunk- az 1993. évi LXXXVII. törvény 13. § (4) illetőleg a Ptk. 6:344 a) pomtja szerinti kötelezettségének, aminek következtében veszélyes állapotúvá vállt az ingatlan. Ezt egy saját felkérésre készítetett igazságügyi építésügyi műszaki szakértői vélemény írja le. Ismétlem, ekkor már határozatlan idejű volt a szerződés, nem állt szándékban se felmondani se elköltözni, most viszont már muszáj volt, a költözés többlet költségeket generált. Ez ad-e alapot kártérítési igény érvényesítésre, hisz nem el akartunk költözni hanem el kellett, és a tulajdonos sem mondta fel a határozatlan idejű időszak alatt indoklás nélkül.

Kedves Balázs! A szerződés ismerete nélkül - és ez fontos körülmény - osztom az álláspontját.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Csaba 49257 számú kérdése
  • 2020-11-02

Üdvözlöm!
Társasházban, középső szintjén lakom 1éve.
(3szint, 8lakás)

Mivel a duguláselhárítás alapvetően az én feladatom, többször elvégeztem az ittlétem óta, ám kiderült, hogy a felettem lévő emeleten többen nem tudják használni mosógépüket rendeltetésszerűen, vagyis az erre kialakított, falban lévő lefolyóra csatlakoztatva a mosógépet, mert az eldugult.

Ettől fogva közpobti hiba, amit a Bérbeadó köteles javíttatni.

Mennyi türelmi időt a jogos bérlő részéről, hogy a hibát elháritsa a bérbeadó, illetve van e rendkívüli felmondási lehetőségem (a 3hónap felmondási idő ellenére), ha a hibát rövid időn belül nem oldják meg?

Köszönöm!

Kedves Csaba! Amennyiben a lakás a rendelketésszerű használatra nem alkalmas, és ezt rövid határidővel nem orvosolja a bérbeadó - ez mondjuk 8 nap - akkor jogosult lehet felmondani a szerződést, mondom mindezt - és ez fontos körülmény - a szerződés ismerete nélkül.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Andrea 49236 számú kérdése
  • 2020-10-18

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Közel 1 év keresgélés után 2020.szeptember 16-án találtam egy számomra megfelelő albérletet. (nagyon hosszú táv, iskola közelsége, lakás állapota jó) 22-én megnéztem és megegyeztünk, hogy kiveszem november elsejével. Napi kapcsolat volt ezután a főbérlőkkel, adatokat átküldtem, kauciót átutaltam, leszerveztem a költözést, eddigi lakásba az utánam jövő bérlő is meglett. Előfizetéseim áthelyezését megszerveztem, bútorokat, háztartási gépeket vásároltam. Október 14-én postán megkaptam a részükről aláírt szerződéseket, amiket aláírásom után vissza kellett volna küldnem. (november 1re dátumozva) Másnap délelőtt (okt. 15) még leleveleztünk egy ajtócsere megrendelését, amit nekem kellett elintéznem. Meg is rendeltem, lebeszéltem a költözés napjára a beszerelés időponját, majd délután jött egy újabb mail, hogy ők úgy döntöttek mégsem adják ki a lakást, inkább eladják. A kauciót visszautalják, a döntésük végleges... Aznap este meg is jelent a számlámon a kaució összege.
Mindenzt a költözés előtt 2 héttel. Én itt, egy 12 éves gyerekkel, felmondott albérlettel, új bérlővel, megvásárolt bútorokkal, leszervezett költöztetőkkel, cégekkel.
Reakciójuk: Ők már öregek (65 év) és rájöttek, hogy nem akarnak albérlőkkel kínlódni.
Kérdésem : Érdemes tovább vinnem a dolgot, pereskednem vagy nem éri meg a belefektetett energia és pénz? ( az elmúlt 1 hónap - megegyezéstől felbontásig- emil-es levelezése megvan, benne minden részlettel.)
Köszönöm.

Kedves Andrea!
Elvileg elképzelhető, hogy kártérítési igényt érvényesítsen, de szerintem "nem éri meg", sem a befektetett energiáját, még kevésbé a szükséges pénzt. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Judit 49232 számú kérdése
  • 2020-10-15

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Szeretnénk kibérelni egy ingatlant, amelynek a tulajdonosa külföldi állampolgár, a szerződést és az ügyek kezelését egy magyar állampolgárságú meghatalmazottján keresztül intézi. A kérdésem az, hogy érdemes-e a bérleti szerződésbe valamilyen extra biztosítékot kikötni a kaució visszafizetésével kapcsolatban, és ha igen, milyet?
Előre is köszönöm, üdvözlettel
Judit

Kedves Judit!

Bármi lehetséges, amibe a másik fél beleegyezik, én ebben a helyzetben talán az ügyvédi letétbe helyezést céloznám meg ...

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Izabella 49218 számú kérdése
  • 2020-10-10

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyan ügyben szeretnék Önhöz fordulni, hogy a párommal béreltünk egy lakást Budapesten, amelynek lejárt a szerződése kb 2. hónapja. Ez idő alatt nem szóltunk, hogy hosszabítani szeretnénk és továbbra is az ingatlanban kívánunk maradni. A tulajjal új szerződés megkötése nem történt, amikor pedig szóltunk, hogy ki akarunk költözni közölte, hogy mivel idő előtt mondjuk fel a szerződést ezért visszatartja a beköltözéskor letett másfél havi kaució összegét. Tisztában vagyunk vele, hogy a szerződés lejártát követően, mivel még maradtunk ebben az esetben a szerződés határozatlan idejűvé vált, azonban mi az erre irányadó szabályokat is figyelembe vettük, azaz mivel havi bérleti díjat fizetünk jóval a hónap elején azaz 15.-ét megelőzve jeleztük költözési szándékunkat. Érdeklődnék, hogy ebben az esetben van joga visszatartani a kauciót? ( A szerződésben csak az van kikötve, hogy amennyiben 2019. augusztus 03-2020.augusztus 03. idő tartam alatt mondjuk fel akkor nem köteles visszaadni.)

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Kedves Izabella!

Tekintve, hogy a határozott időtartamú szerződés "átalakult" határozatlan időtartamúvá, nem lehet értelmezni az "idő előtti" kifejezést. Ennél fogva Önöknek a kaució - az egyéb feltételek teljesülése esetén - visszajár. Lehet vitatkozni a tulajdonossal, lehet fizetési meghagyásos - esetleg majd perré alakuló - eljárást kezdeményezni, de ezek nem tűnnek túlságosan célravezetőnek.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Dóra 49207 számú kérdése
  • 2020-10-05

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2011. szeptember 30-tól- 2020. augusztus 31-ig béreltem egy téglalakást a 8. kerületben. A főbérlő külföldön él, 9 év alatt egyszer találkoztunk személyesen. Az albérletből 2020. augusztus 18-án költöztem el a 2020. márciusban megvásárolt lakásomba. A főbérlőm édesanyjának 2020. augusztus 23-án adtam át a lakást és a kulcsokat. A költözés előtt szóban beszéltünk a főbérlőmmel, hogy a lakásban esedékes a tisztasági festés, tisztában volt a főbérlőm ezzel a ténnyel. A kulcsátadáskor a főbérlőm édesanyja fotókat készített a lakásról és körbejárta, a falak állapotáról azt mondta, hogy nem kell szerinte az egész lakást kifesteni, hanem csak a "problémás" részeket. A kulcsátadás után jeleztem a főbérlőmnek, hogy szeptemberben kifizetem az augusztusi fogyasztásomat, és kértem, hogy a 100.000 Ft kaució utalását. A főbérlőm megköszönte ezt az ajánlatot, és jelezte, hogy a szeptemberi számlák kifizetése után utalja a kauciót. A kulcsátadás utáni héten egy festő lefestette a lakásban a problémás részeket, majd a főbérlőm édesanyja tájékoztatott, hogy úgy döntöttek, hogy a lakást nem adják ki albérletbe, hanem inkább eladják. Szeptember végétől hirdetik is a lakást 33,4 millió Ft-ért. Szeptemberben a gázzszámlát kifiezttem, amiről tájékoztattam a főbérlőt. A főbérlőm a kulcsátadástt követően egyáltalán nem jelentkezett Közben kiderült, hogy a a villany és vízszámla csak októbern fog érkezni, így szeptember 29-én kiszámoltam a várható rezsit és kértem, hogy a várható rezsivel csökkentett kaució összegét utalja át részemre. A főbérlőm szeptember 30-án megküldött válaszában arra hivatkozik, hogy a lakás festése során kisebb-nagyobb hibák előjöttek, miszerint koszos volt a fal, a vakolat a komód mögöttegy kis részben le volt esve, az ablaknál repedezett a fal, és a festő állítása szerint a rossz ventillátor miatt rozsdásodott a fürdőben a radiátor és a lámpák, állítása szerint a porszívót cserélni kell, a bejárati ajtón lévő rács rozsdás volt. Állítása szerint a felújítás bőven meghaladta a 100.000 Ft-ot, de azt nem részletezte, hogy pontosan milyen téteknek a felújítása került több mint 100.000 Ft-ba. A főbérlőm arra hivatkozott, hogy mivel ő a piaci ár alatt adta ki végig a lakást (90.000 Ft havonta az 50 nm2 lakás), ezért a kedvezményes árért a lakást a 2011-es állapotában kellett volna visszaadnom, abban az állapotban, ahogy átvettem 2011-ben, és a kauciót a lakás felújítására fedezte, mert állítása szerint ez erre való. A lakást 2011-ben kifestett állapotban, gépesítve vettem át. A főbérlőm ezzel a levelével lezártnak tekintette az ügyet, miszerint ne váljunk el rossz szájízzel, közös megbecsülés , és reméli, hogy megértem a döntését.

A festéssel kapcsolatban megjegyzem, hogy 2017-ben felajánlottuk neki a tisztasági festést igén kedvezményes áron, akkor elzárkozott attól, hogy ő fizesse ki a festést szintén a kedvezményes albérli díjra hivatkozva., és nekem akkro nem volt anyagi lehetőségem saját zsebből finanszirozni a festést. A porszívót augusztus 18-án működőképesen hagytam a lakásban, a vakolatról és a repedezett falakról nem volt tudomásom, mivel ezek nem voltak látható helyen. A központi szellőzőben lévő ventillátor időzítőhoz volt kötve, azonban működőképes állapotban is rozsdásott a radiátor, mivel kisteljesítmányű ventillátor van beszerelve, a fürdő ajtaja mindig nyitva volt, pontosan azért, mert csak így tudott kiszellőzni rendesen. a 3,5 nm2 fürdő. Az albérleti szerződésben nem volt kikötve, hogy ki-milyen költségeket áll, sem az, amit a főbérlőm állít, hogy a kedvezményes lakbér miatt eredeti állapotban várja vissza a lakást. Az évek során keletkező kisebb hibákat én álltam, amit a főbérlőm a számla alapján kifizetett. A főbérlőm tudtom nélkül a visszajáró kaucióból "újította" fel a lakást, amiről csak az ingatlan hirdetésének feladása után tájékoztatott.

Érdeklődnék, hogy ez alapján a közjegyzői fizetési meghagyást adjam-e be, vagy a főbérlőm viselkedése alapján ez veszett fejsze nyele.

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Dóra!

A szerződés ismeretében lehetne korrekt és teljes választ adni, de a követelt összeg volumenére is tekintettel az a véleményem, hogy nem éri meg megindítani a lehetséges eljárásokat. A fizetési meghagyás, ill. az esetleges perré alakuló eljárás további összegek invesztálását igényelné Öntől, amelyek jelentős része "visszajönne" a majdani pernyeréskor, de - talán az ügyvédi munkadíj kivétel ez alól - de ezzel együtt sem látom észszerűnek pereskedni. Talán még azzal járna jobban, ha ügyvédi közreműködés nélkül csinálná végig, de annak más kockázatai vannak/lesznek, és persze több időt és energiát igényelne Öntől.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Krisztina 49158 számú kérdése
  • 2020-08-24

Tisztelt ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő lenne, hogy a feleségemmel béreltünk egy lakást Szekszárdon 60000ft +30000ft rezsi ért. Minden fizetésnél írtunk átvételi elismervényt a bérleti szerződésbe nincs bele foglalva a rezsíről semmi, de szóban meg állapodtunk hogy 30000ft őt fizetünk O befizeti a csekkeket ha kevesebb kapunk vissza ha több akkor mi adunk még pénzt, de sose hozott csekket színét sosem vagyunk otthon tehát a rezsínk nagyon kevés, fel mondtuk a szerződést joggal kérhetek hogy vissza menöleg hozzá fel a csekkeket hogy el számoljunk S vissza adja a rezsi többletet vagy sem?? Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt Krisztina !

Kérem, olvassa el a korábban adott válaszomat!


Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • János 49156 számú kérdése
  • 2020-08-24

Tisztelt ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő lenne, hogy a feleségemmel béreltünk egy lakást Szekszárdon 60000ft +30000ft rezsi ért. Minden fizetésnél írtunk átvételi elismervényt a bérleti szerződésbe nincs bele foglalva a rezsíről semmi, de szóban meg állapodtunk hogy 30000ft őt fizetünk O befizeti a csekkeket ha kevesebb kapunk vissza ha több akkor mi adunk még pénzt, de sose hozott csekket színét sosem vagyunk otthon tehát a rezsínk nagyon kevés, fel mondtuk a szerződést joggal kérhetek hogy vissza menöleg hozzá fel a csekkeket hogy el számoljunk S vissza adja a rezsi többletet vagy sem?? Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt János!

Kérem, olvassa el a korábban adott válaszomat!


Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • János 49153 számú kérdése
  • 2020-08-24

Tisztelt ügyvéd Úr!
A kérdésem a következő lenne, hogy a feleségemmel béreltünk egy lakást Szekszárdon 60000ft +30000ft rezsi ért. Minden fizetésnél írtunk átvételi elismervényt a bérleti szerződésbe nincs bele foglalva a rezsíről semmi, de szóban meg állapodtunk hogy 30000ft őt fizetünk O befizeti a csekkeket ha kevesebb kapunk vissza ha több akkor mi adunk még pénzt, de sose hozott csekket színét sosem vagyunk otthon tehát a rezsínk nagyon kevés, fel mondtuk a szerződést joggal kérhetek hogy vissza menöleg hozzá fel a csekkeket hogy el számoljunk S vissza adja a rezsi többletet vagy sem?? Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt János!

A szóbeli megállapodást nagyon nehéz, ha nem lehetetlen lesz bizonyítani, enélkül pedig kilátástalan lenne bármilyen igényt megpróbálni érvényesíteni - véleményem szerint.

Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal:


  • János 49146 számú kérdése
  • 2020-08-18

Tisztelt ügyvéd Úr!

Az lenne a kerdesem, hogy be költöztünk albérletbe, ahol havi 30000ft át fizetünk,de számlát nem kaptunk, ha kevesebb a rezsi kiadás akkor jogosan követelhetem a rezsi többlet fizetés ? Előre is köszönöm a válaszát!

Tisztelt János!

Elnézést, de nem teljesen érthető a kérdése!

Ha 30 000,- Ft rezsiátalányban állapodtak meg, akkor azt akkor is fizetni kell, ha kevesebb a havi rezsi, és akkor is 30 000,- Ft, ha több a havi rezsi.

Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal: