Hozzászólások

  • szilvia 49454 számú kérdése
  • 2021-03-22

Tisztelt ügyvéd Úr!
Szilvia vagyok,és azért írok önnek,mert jelenleg önkormányzati házban lakunk.De viszont lakás szerződésünk nincs .Édesapámnak meg volt de sajnos ő már nincs köztünk.Es amióta nincs lakasszerzodesunk ,azóta a lakbért megemelték 50.000.forintra,de viszont mink arcról levelet nem kaptunk.Es így most 2000.000.forintos tartozásunk kelletkezett.Es így sajnos kaptunk levelet hogy a járvány helyzet végén el kel hagynunk az ingatlant mivel jogtalan lakás használok vagyunk.En kérdeztem tőlük hogy ha kifizettem a autózást akkor kaphatunk e ? Lakasszrzodest de azt mondták hogy nem biztos hogy kötnének új lakasszrzodest.Lakas papírjainak nincsenek .Azt szeretném tudni hogy ilyen esetben mit lehet tenni.
Várom válaszát előre köszönöm.Maradok tisztelttel .Kedves Szilvia!
Nehéz helyzet ... Elvileg folytathatták volna a jogviszonyt, de azt a lehetőséget a nemfizetéssel "eljátszották", így valóban csak egy új szerződés vezethet eredményre az önkormányzattal.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Molnár Sándor 49382 számú kérdése
  • 2021-02-04

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szakmai segítségére lenne szükségem!
45 éve lakunk egy önkormányzati lakásban aminek 5 évente megkell hosszabbítani a bérleti jogot.Ma kaptam kézhez a levelet,hogy ki kell költöznünk a lakásból.
Indoklás,hogy nagymamám édesanyámnak ajándékozta a vidéki lakását.Édesanyám előtte leköltözött hozzá és be is jelentkezett oda mert sajnos a mama ápolásra szorult.Na most a nagymama 2020 ban elhunyt.Anyukám vissza költözött pestre és nem jelentkezett ki onnan.Mivel nem jelentkezett ki onnan ezért az önkormányzat azzal indokolta a kiköltözést,hogy van ez a tulajdon és költözzenek oda.Közben a vidéki ház lakhatatlan lett mert össze dőlt.Kérdésem az lenne,hogy milyen módon lehetne ezt fellebbezni.

Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel:Sándor

Kedves Sándor!
A helyi önkormányzat lakásrendeletét is meg kellene nézni a jogaik megállapításához. A kiköltözésről szól irat elvileg tartalmazhatja a jogorvoslat lehetőségét, de itt nem hatósági-közigazgatási ügyről van szó, hanem a tulajdonos döntött úgy, ahogyan írta ... szóval probléma az van, de a válaszhoz jelenleg nincs elegendő információm.Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: