Hozzászólások

  • Kata 49863 számú kérdése
  • 2022-04-20

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Adott egy telek, amit a házasságunk alatt vettünk, de a feleség nevére került 1/1 bejegyzésre a tulajdoni lapon, a nagymama haszonélvezetével terhelve.
A házasság alatt felépítettünk rá egy nyaralót, amire megkaptuk a használatbavételit.
Szeretnénk, ha a tulajdoni lapon is fel lenne tüntetve a 1/2-1/2 tulajdonviszony.
Kell ehhez ügyvédi hozzájárulás?
Vagy a használatbavételi végzéssel és a házassági anyakönyvivel együtt besétálva a földhivatalhoz, bejegyzik az ingatlant és a tulajdonviszonyokat is?
Esetleg ez két bejegyzésnek minősül, azaz 2x6.600.- és külön is kell intézni?
Tudom, hogy ebben az esetben a férj ingatlannyilvántartason kívüli tulajdonosnak számít (50%), de megnyugtatóbb lenne a rendezettség.
Köszönettel várom válaszát.
Üdvözlettel: Cs.D.K.

Kedves Kata!
Nem ügyvédi hozzájárulás szükséges hozzá, de ügyvédi közreműködés igen. Egy viszonylag egyszerű szerződéssel megoldható a célja!
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Rudolf 49844 számú kérdése
  • 2022-03-18

Szép napot kívánok! Az lenne a kérdésem!26eve vagyunk házasok három gyermekünk van egy25eves egy22eves és egy7eves a feleségem ki akar minket a gyerekekkel az utcára tenni a papíron lemondott a három közös gyermekünk ről abban az esetben ha kijelentkeznek a lakásból és el megyünk! A házat ő örökölte az édesanyjától!4-5eve! Ki rakhat minket a gyerekekkel vagy van valami jogunk? Természetesen be adtam a válást és csatoltam a gyerekek iránti lemondását! Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Rudolf!
A tulajdonos jogosult meghatározni, hogy ki használhatja az ingatlant, de itt a kiskorú miatt más szempontokat is vizsgálni kell, amivel kapcsolatban érdemes lenne ügyvéddel konzultálnia.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Imre 49798 számú kérdése
  • 2022-01-31

Jó napot!
A következő kérdéssel fordulok önökhöz.
Válás esetén,az egyik fél el akarja ajándékozni a rá eső házrészt. Ez a ház 1/4 részét jelenti. Arra lennénk kíváncsiak,ha ezt a házrészt egy vadidegennek ajándékozza oda,ez az illető milyen jogokkal rendelkezik?
Kötelesek vagyunk beengedni? Kisgyerek is van a házban. Mit lehetne ez ügyben tenni?
Köszönöm megtisztelő válaszát.

Tisztelt Imre!

A Ptk. 4:50. §-a szerint ha a házastárs a másik házastársnak a közös vagyonra kötött szerződéséhez nem járult hozzá, és hozzájárulását vélelmezni sem lehet vagy a vélelem megdőlt, a szerződésből eredő kötelezettségért nem felel. A hozzájárulása nélkül kötött szerződés vele szemben hatálytalan, ha a szerző fél rosszhiszemű volt vagy rá nézve a szerződésből ingyenes előny származott.


Tisztelettel
dr.Kollár Andor ügyvéd
6720 Szeged, Deák F. u. 2. mfsz. 7.
+36 70 250-5403
http://www.kollarandor.hu
iroda@kollarandor.hu

Közösségi oldal: