Hozzászólások

  • Gábor 50359 számú kérdése
  • 2024-06-21

Tisztelt Dr. Nagy Zoltán Úr!

Belterületi, lakóövezeti telkünkből a szomszéd telektulajdonos több, mint 15 éve, kerítés építésekor lecsípett kb 30nm-ert. A szomszéd a napokban eladta a telkét, az új tulajdonosok széljegyen vannak. Milyen lehetőségeink vannak a telek rendezéséhez, a kerítés áttettetéséhez? Érdemes azonnal elindítani valamilyen eljárást? A vázrajzon helyesen szerepelnek az adatok.

Köszönettel,
P. Gábor

Kedves Gábor!
Ennyi infó kevés a hiteles válaszhoz, még az elbirtoklást sem tudnám kizárni, mint ahogy azt sem, hogy megalapozottan követelnék vissza a 30 m2-t.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal:


  • Ványai Gábor 50337 számú kérdése
  • 2024-04-13

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!
Bérelek egy garázst ami előtt 3 saját nevemen levő személyautóval is parkolok!
A garázs egy lezárt lakó parkszerű társasházi övezetben található!Én nem abban a házban lakom amelyik sorhoz a garázs tartozik!
Emme társasház bizonyos lakói azzal fenyegetőznek hogy mivel öket zavarja,ezért az én költségemre elszállitatják az autókat!Az autók nem nyúlnak a gyalogos vagy autos kijelölt útszakaszra,aknán nem állnak,közlekedni lehet közöttük melettük!
A kérdésem az lenne meg tehetik e hogy az autókat elszállítják? 2 jelenleg ki van vonva a forgalomból!Hol jelezhetem hogy gyermekeimet,édesanyjukat ne zaklassák ezzel kapcsolatban!
Engem nem kerestek még meg,ezert nem is tartom anyira komolynak a dolgot de inkább pontosan szeretném tudni!
Köszönöm szépen!

Kedves Gábor, a jelek szerint olyan területet használ, ami társasházi közös tulajdon, és a TH joggal kifogásolja ezt. Kérhetik az elszállítást vagy akár használati díjat is, tehát alapvetően birtokvitáról van szó, ahol jogosak az önnel szembeni igények. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: