Hozzászólások

  • Éva 50336 számú kérdése
  • 2024-04-10

Tisztelt ügyvéd Úr/Hölgy!

Szeretnék kérni tanácsot a következő eset során ami nemrégiben történt egy közeli barátommal :
2 éve lakott egy alagsori szuterén lakásban ( peneszes volt nagyon ) a szerződés 1 év után csak szóban lett meghosszabbítva határozott 1 évre mint ahogy az eredeti szerződésben is , illetve a bérleti díj is emelve lett , a fizetés csak is kizárólag kp-ban történt meg a tulaj csakis így engedte . Talált egy lakást így amint lehetett elköltözött . A korábbiakban a tulaj elkezdte részletben ki fizettetni vele az egyik szobában keletkezett kárt a padlón ( felázás kb 1 nm területen ) ez természetesen egy kitalált összeg alapján , a bérleti díj mellé pluszban kérte ..
Miután ki költözött a lakást rendben hagyta ott, értesítette a tulajdonost h elhagyta a lakást , nem kér vissza semmilyen pénzt , a tulajdonosnál 2 havi bekoltozeskor kifizetett kaució volt , illetve az előző hónapokban fizetett plusz kert összegek, mivel a hó közepén jött el , maradt rezsi fenn
A tulaj feljelentéssel fenyegetőzik , kinek milyen joga van ilyen esetben ?
A lakás peneszes állapota miatt lett szólva változás nem történt persze .. ez volt a fő oka a költözésnek, a peneszes falakról készült kép , mint ahogy arról is h üresen és rendben hagyta ott a lakást .. természetesen nem festette ki , de elviekben az óvadék mindent fedezett az összeg alapján .
Feljelentheti a barátom , be hajthatja rajta a szerinte ott hagyott tartozást ?
Nem volt “hivatalos “ albérlet , nem volt szerződés , egyedül az “bizonyította “ h ott lakott h a lakcím kártyán tartózkodási helynek meg volt jelölve a lakás .
Kell ügyvédet fogadnia ?

Nagyon szépen köszönöm a választ !

Tisztelettel :
N. Éva

Kedves Éva, a kérdést korábban e-mailben megválaszoltam.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: