• stork jozsef 14235 számú kérdése
  • 2006-10-04

Tavaly szeptemberben irasos ajanlatot tettem egy onkormanyzati tulajdonban levo szantofold megvasarlasara, a szantofoldre eloveteli joga volt az akkori berlojenek. Ugy tudom nem o hanem egy szinten a telepulesen elo szemely akinek a tulajdonaban vannak a szomszedos szantofoldek elt az eloveteli jogaval. Az onkormanyzattol szoban azt az informaciot kaptam hogy ilyen esetben "raigerhetek" az arra (licitszeruen) ezzel szemben ok egyszeruen ugy dontottek, a helyben lako szemelynek adjak el az ingatlant. A dontesrol engem nem ertesitettek.
Kerdeseim helyesen jartak-e el az onkormanyzatnal velem szemben? Indithatok-e polgari pert a szantofold megvasarlasaert?
Van-e eloveteli joga a helyben lakonak szantofold vasarlasa eseten?

Valaszukat elore is koszonom!

Tisztelettel Stork Jozsef

Tisztelt József!
Úgy tűnik, hogy helyesen járt el az önkormányzat, nem volt kötelezettsége, hogy Öntől magasabb ajánlatot szedjen be, ráadásul abban az esetben a helyben lakó szomszédnak ismét lett volna elővásárlási joga, tehát egy licittel nem lehetett volna ezt a helyzetet elkerülni.Az elővásárlási jog éppen azt jelenti, hogy a beérkező legamagasabb ajánlaton a jogosult veheti meg az ingatlant.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: