• Béla 22152 számú kérdése
  • 2007-12-15

Tisztelt ügyvéd úr!

2001 évben vásároltam ingatlant budapesten,azonban eladó nem költözött ki a házból. Mivel én amúgy is üzleti céllal vettem a házat ,albérleti szerződést kötöttem vele tározatlan időre. A bérlő bérleti díjat nem fizette,így ezt felbontottam,és Birtokpert inditottam,erre ő viszontkeresettel élt, mondván a szerződésünk csak uzsorás szerződés,ő nem kapott pénzt és kéri a szerződés érvénytelenségének a kimondását. A per 6 éve folyik jelenleg még nincs döntés.
Ö eközben az ingatlanon több millió ft értékű beruházást végzett,és ezt jogalap nélküli gazdagodás címén velem akarja kifizettetni.Persze csak akkor ha én nyerek.
Kérdésem az,hogy valóban jogosult -e erre,tehát ha nyerek fizetnem kell-e? Ha igen akkor mit kell pontosan fizetni a beruházás valós számlákkal igazolt költségét,vagy fel kell értékeltetni az ingatlant? Sajnos a bérleti szerződést nem ügyvéd írta, hanem én és ez nem tartalmazza a bérbeadó megtérítési kötelezettségét.
Még azt szeretném kérdezni,hogy én mennyi bérleti díjat kérhetek ,tehát csak 6 hónapra vagy a teljes 6 évre kérhetek használati díjat.
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: Cserno Béla

Tisztelt Béla!
A használati díj iránti igénye atól az időponttól kezdőden megalapozott, amikortól azt elsőként követelte a "bérlőtől". A jogalap nélküli gazadgodás címén mindazokat meg kell majd térítenie, amelyeket jóhiszeműen és igazoltan ráfordított a bérlő az ingatlanra.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: