• Tamás 28872 számú kérdése
  • 2008-10-03

Tisztelt ügyvéd Úr!
2008. januárjában kinézttem egy újépitésű tetőtéri lakást amire februárelején adtunk előleget és kaptunk kulcsot is.Húsvét másnapján a lakás beázott 4 helyen /nagyszoba,napali erkéjajtóelőtti rész,napali és konyhaközötti falnál,lépcsőház ,garázs ,és a fűrdőszoba ablakfelőli oldalon/,én felhívttam az épitőt és ő nekiállt és leverette a falat és azt mondtta ,hogy egy olyan anyagal/valami vegyianygal/ meg csinálta a beázást,hogy nem engedie át a vízet és így nem fogunk be ázni utána kijavotották és lefestették.A tőbbire meg azt mondtta ,hogy majd el múllik a probléma .Májusban kilett fizetve a lakás teljes összege de utána ugyan ugy beázott a lakás. Én fell hivttam megint ,/trágárul/ el küldött benünket melegebb éghajlatra .Közben észre vettük , hogy fugázási problémák vannak több helyen a lakásban, a csempe a fürdőben több helyen kagylosan kivan törve, a járolap a lakás szinte minden négyzetméterén hibás ,a felűlete szintén kagylosan ki van tőrve,vagy le van tőrve a sarka,a kapcsoloknál nincs kifugázva a kapcsólók és a csempe közötti rés csak ugy üresen van, látni a vezetéket.A vakolat több helyen elválik a faltol és meg van repedezve a fal rondán.
A járolap több helyen szintbeli eltérést mutat napali és étkező között. A fürdő és wc gipszkartonozása csunyán meg repedezett és mozog az épület villamos bekőtése nem szabványos ,és egy másik lakáséval van egy csőbe elvezetve.
A tetőszerkezet hiányosan lett megcsinálva a rajzon feltűntetet dolgok ki maradtak .
A szigetelés simán csak a lambériára van rá rakva és nem megfelelő vastagságu.Azészrevételeinket ajánlot levélben jelezttük az épitetőnek aki egyben a kivitelező is és az eledó is egyben, nem reagáltta le .Egy találkozás során megigérte ,hogy meg lesz csinálva minden azóta semm tőrtént semmi változás.Ebben a dologban szertetném kérni a tanácsát mi tévőlegyek?Előre is köszönöm a válaszát!!! Tamás

Tisztelt Tamás!
A tömör válasz: a szavatossági hiba kijavításáért a lakás átvételétől számított 6 hónapon belül, ha pedig a hiba csak később jelentkezett, annak megjelenésétől számított 3 hónapon belül a bíróságon kell keresetet indítania. A leírt információi alapján indokolt lenne jogi képviselő igénybevétele.
Tisztelettel
dr.Szűcs Vince ügyvéd
8900 Zalaegerszeg, Mártírok u. 4/B.
+36 92 596979

szucsesd@t-email.hu

Közösségi oldal: