• Ildikó 28926 számú kérdése
  • 2008-10-07

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A családunkban egy nagyon érdekes helyzet állt elő és nem tudjuk mit lehet ebben az esetben tenni. Az élettársamnak van egy lánytestvére, az ők kapcsolata teljesen normális volt. A párom kapcsolata a szüleivel viszont egyáltalán nem mondható annak. Gyerekkorától kezdve nagyon durvák voltak vele a szülei, amikor 18 éves lett, az anyja kijelentette a lakásból, mert nem tetszett neki a párom akkori barátnője (pedig főleg a szülők szerették volna hogy ők összejöjjenek). Ettől függetlenül a párom később is tartotta velük a kapcsolatot, egy időben rendszeresen járt hozzájuk, de szinte soha nem volt hozzá egy jó szavuk. A pohár 6 évvel ezelőtt telt be nála, amikor engem be akart nekik mutatni, közölték vele a szülei, hogy nem kiváncsiak rám és hogy én majd biztos elszedem a Zoli pénzét. (Azért hozzátenném, hogy én jobb anyagi háttérrel rendelkezem mint ő, tehát nem tudom, hogy ezt honnan szedték főleg úgy, hogy engem még soha életükben nem láttak). Mindegy, én ennek ellenére minden évben karácsonykor feladok nekik egy képeslapot kettőnk nevében. A párom huga mindíg érdekesen viselkedett, neki központi dolog a pénz kérdése. Nem állnak túl jól anyagilag, van egy férje meg egy gyereke de a házasságuk is totál romokban hever. Amikor mi mentünk a barátainkkal valahova , elhívtuk őket is és nagyon sok mindenben segítettük nekik. A párom már egy ideje úgy érzi, hogy a testvére valamit kavar a háta mögött. Megszereztük a szüleik lakásának a tulajdoni lapját és látjuk rajta, hogy 2007. decemberében a huga lett bejegyezve 1/1 arányban tulajdonosként, a szülők pedig haszonélvezők lettek a lakásban (addig a lakás a 2 szülő nevén volt) és ezt úgy csinálták meg, hogy a párom hugával eltartási szerződést kötöttek. Mondanom se kell, mennyire megdöbbentünk. Az lenne a kérdésem, hogy ez szabályos-e és egyáltalán lehet-e ilyet csinálni ugyanis egyértelmű, hogy azt azért csinálták, hogy a páromat kihagyják az esetleges örökségből.
Azt még hozzátenném, hogy a párom nem bűnöző, nem volt börtönben és soha még egy légynek sem tudna ártani, tehát erre nem tudnak hivatkozni hogy emiatt hagyták őt ki.
Vajon az az ügyvéd aki megírta nekik a szerződést, tudott arról, hogy van egy testvér is? Nem kellett volna a páromat is megkérdezni arról, hogy nem akar-e beszállni a tartásba?
Kérem segítsen, mert nem tudjuk, hogy lehet-e ezzel a helyzettel kezdeni valamit!
Válaszát előre is köszönöm!
Ildikó

Tisztelt Ildikó!
A történtek jogszerűek, maximum csak erkölcsileg lehet negatív véleményt formálni róla. A szülők dönthettek ezen szerződés megkötése mellett, és sem nekik, sem a a testvérek nem kellett megkérdezni a másik testvért, és a másik testvérnek sem lett volna lehetősége a szerződés megakadályozására.
Az ügyvéd közreműködése sem kifogásolható.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: