• Pataki Andrea 2908 számú kérdése
  • 2004-10-29

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy van egy ingatlan egy helyrajzi számon ami egy ikerház van és négy tulajdonos. Az egyik fele a nagynénémé a másik az édesanyámé és az apukám halála után a hugomé és az enyém.
Most a nagynéném jelzálog hitelt szeretne felvenni,de amikor lett építve a ház nem írtak semmilyen olyan okmányt amiben kikötnék, hogy ha hitelt vesz fel akkor csak az ő tulajdonát terheljék meg így ha most felveszi a hitelt akkor a mi részünk is meg lesz terhelve. Erre azt találta ki, hogy ügyvéd állat irassunk egy magállapodást miszerint ha bárki is hitelt szeretne felvenni az megteheti a másik beleeggyezése nélkül és csak azt az ingatlant terhelik meg.
Most azt szeretném kérdezni,hogy mit kell tartalmaznia az okmánynak, és valóban lehet-e ilyen megállapodást kötni és ebből később nem lesz-e valamilyen hátrányunk.

Tisztelt Andrea!
A hitel visszafizetésének nem szolgálnak fedezetéül a nem a hitelfelvevő tulajdonában álló ingatlanrészek! Ezzel együtt si, ha bármiylen megállapodást is kötnek ebben a tárgyban, akkor azt kizárólag ügyvéd által szerkesztett okiratban tegyék meg.
tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd

Közösségi oldal: