• Ákos 29752 számú kérdése
  • 2008-12-01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

3 lakásos társasházban lakunk.A lakásokat 4 éve adták át. A lakásban 2,5 évig sajnos senki nem lakott, mivel a tulajdonosok befektetési szándékkal vásárolták.(A tulajdonosok a barátnőm szülei).1,5 éve beköltöztünk,s elkezdtek előjönni a lakás problémái, mint pl penészednek az ablakok melletti gipszkartonok, megrepedeztek a burkolatok stb. A legproblémásabb hiba a zuhanyzó. Valószínüleg a rossz szigetelés miatt átáztatta a falat, a falról lemálott a vakolat, eláztatta a közelben lévő aljtótokokat(ezek már rohadnak).
Amikor észleltük a hibát, szóltunk a kivitelezőknek, s ők kijelentették, hogy a lakás garanciája lejárt, így szivességből kijönnek, s megcsinálják. Na ez a munkafolyamat mostmár hónapok óta tart, mi mindig itthon maradunk, amikor állítják, hogy jönnek, s ők nem jelennek meg.
Tudomásom szerint a garancia az általános dolgokra terjed ki, a szerkezeti elemek, szigetelések, vakolás a garanciája nem szabályozható, s az minimum 5 év.
Mit lehetőségienk a problémáink megoldódjanak?

Tisztelt Ákos! A garancia (jótállás) három év időtartamra szól, így lehet, hogy valóban lejárt. A javításokkal - különösen ha az első mondatomban írtak megfelelnek a valóságnak - mást kell megbízni.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: