• Ildikó 29816 számú kérdése
  • 2008-12-07

Tisztelt Ügyvéd úr!

Egy önkormányzati lakásban hárman vagyunk bérlőtársak a testvéremmel és édesanyámmal együtt, de csak mi lakunk ott a férjemmel, és a számlák is a mi nevünkön vannak. A testvérem szóban kijelentette, hogy nincs szüksége a lakásra, de onnan nem jelentkezett ki, és hivatalosan nem mondott le a bérleti és használati jogáról, mondván, hogy nincs ideje elmenni az önkormányzathoz.
Mivel elég rossz a kapcsolatunk, szeretném tudni, hogy van-e neki továbbra is joga a lakáshoz? (Pl. ha zárat cserélünk a bejárati ajtón, és ő így nem juthat be a lakásba, azzal megsértük-e az ő jogait?)
Van-e esetleg lehetőség arra, hogy a testvéremet kijelentsük a lakásból?
Mivel a testvérem az idejére hivatkozik, megoldás lehetne-e, ha ő írna egy papírt két tanuval aláiratva, hogy lemond a lakáshasználati jogáról?

Köszönettel:
Ildikó

Tisztelt Ildikó! A bérleti jog továbbfolytatói Önök lehetnek, mivel életvitelszerűen használják a lakást, ezért nem feltétlenül szükséges a kijelentése, ha nem lakik ott. Ha igen, akkor más a helyzet, és kijelenteni sem lehet, tehát akkor nincs más megoldás, mint elmenni az önkormányzathoz.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: