• Anikó 29839 számú kérdése
  • 2008-12-09

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagykanizsán vásároltunk 2007.májusában egy társasházi lakást. Mind a mai napig semmi probléma nem merült fel a lakással kapcsolatban ezidáig. A falak elkezdtek penészesedni, mind az ablaknál, mind a másik falakon, a falak megrepedeztek, az ablakokon folyik a víz. Azt kérdezném hogy áll-e még a jótállás erre a lakásra, és hogy kötelezhetem-e az eladót a hibák kijavítására. És ha esetleg azt válaszolja nekünk az eladó hogy nem javítja ki mit tehetünk ellene? Esetleg nekünk kellene kihívnunk egy olyan szakembert aki felméri a hibákat? Kérem írja meg mit is tehetnénk!

Előre is köszönettel

Anikó

Tisztelt Anikó!
Csak azt javasolhatom, hívjanak szakembert a hibák pontos meghatározására. Ha a szakember megállapítja a hiba okát, írásban fordulhatnak az eladóhoz. Önök nem, bíróság kötelezheti az eladót bármire, ezért célszerűbb a megállapodás. Ha nincs megállapodás, pert kell indítaniuk. A határidők is számítanak, , de ennek részletezése meghaladja az oldal lehetőségeit.
A leírtak alapján (folyik az ablakon a víz, penészesedés) felmerülhet a használat "hibája" is, ha a nyílászárók légzáróak, s a helységben keletkezett pára nem tud távozni, ezért kicsapódik...
Tisztelettel
dr.Szűcs Vince ügyvéd
8900 Zalaegerszeg, Mártírok u. 4/B.
+36 92 596979

szucsesd@t-email.hu

Közösségi oldal: