• Ida 29893 számú kérdése
  • 2008-12-12

Ida vagyok, a segítségüket kérném!

61 éves vagyok, 1996-tól együtt éltem édesanyámmal az ő házában. 2002-ben megvásároltam az ingatlanja 2/3 részét. Eközben odaköltöztek a keresztfiamék. A maradék 1/3 részt megkapták ajándékba,azzal a feltétellel,hogy három éven belül hozzáépítenek.Erről szerződést is írtunk, de négy hónap után elköltöztek, a feltételeket pedig nem teljesítették. Édesanyám betegeskedett, én gondoskodtam róla (anyagilag és egészségügyileg).Idén októberben meghalt, és a keresztfiam kéri az 1/3 rész tulajdonjogát vagy azt, hogy fizessem ki. Az előbb említett szerződést pedig nem találom. Az ő részét elzálogosították, majdnem elárverezték a házat, és ezért nem szeretném kifizetni neki. Viszont a házat szeretném eladni (természetesen az adósságot rendezném ebből, csak neki nem szeretnék fizetni). Nem akar lemondani a tulajdonrészéről, annak ellenére sem, hogy az ő adósságát rendezném. Mit tehetek?

Segítségüket előre is köszönöm!

Kedves Ida,

a szerződést az illetékes földhivatalnál meg tudja tekinteni és másolatot is tud kérni, ez tehát nem feltétlenül akadály.

A polgári törvénykönyv ismeri az "ajándékozás visszakövetelése" elnevezésű fordulatot. Azt, hogy erre van-e Önnek lehetősége, csak a szerződés ismeretében lehetne megmondani. Javaslom, hogy keressen fel egy ügyvédet.



Tisztelettel
dr.Kende Júlia ügyvéd
1039 Budapest, Viziorgona u. 10.
+36 1 2434321
http://www.drkendejulia.eoldal.hu
kende.julia@t-online.hu

Közösségi oldal: