• Nóra 30036 számú kérdése
  • 2008-12-30

Tisztelt Hölgyem / Uram!

A következő kérdéseben kérném a segítségét. Édesanyám sok évvel ezelőtt kapott egy önkormányzati lakást az önkormányzattol. (Kb 16-17 évvel ezelőtt). Mi ketten laktunk itt. Később megismerkedett valakivel, férjhez ment és szült egy kisbabát. Ez idő alatt anyukám nem dolgozott. Nevelőapám dolgozott csak és pont ebben az időszakban került megvételre a lakás.
A tulajdonjog az én nevemhez fűzödik, a haszonélvezeti jog édesanyám nevéhez fűzödik.
Válás esetén kell e ingatlan témában osztozkodni nevelőapámmal akár nekem mint "tulajdonosnak" akár anyukámnak mint haszonélvezeti joggal rendelkezőnek?
Ha osztozkodásra kerülne a sor akkor kérhető e a bíróságtól, hogy ne a nevelőapám kapja a pénz hanem az előző házasságából hozott máig rendezetlen adósság törlesztésére?
Segítségét előre is megköszönöm.

Tisztelt Nóra!
Az elmondottak alapján nem lehet egyértelmű választ adni - ahhoz több info kellene - de nem lehet kizárni, hogy a nevelőapjának lehet tulajdonjogi igénye az ingatlanban, vagy akár megtérítési igénye is. De - hangsúlyozom - ez az egyik lehetőség.Ha van ilyen lehetősége, akkor annak jogosultja Ő, nem lehet közvetlenül a tartzás kiegyenlítésére fordítani. Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: