• Edit 33838 számú kérdése
  • 2009-09-29

Tisztelt Uram!
2002-ben vásároltunk egy (akkor) 20 éves ingatlant, amit teljesen felújítottunk. Gyakorlatilag az eredeti állapotból csak a falak és a tetőzet maradt meg. A munkálatokat szakemberek végezték, egy olyan munkafelügyelővel, aki azt megelőzően már több, sokmilliós beruházást is levezényelt.
Másfél évvel ezelőtt elváltam, az ingatlan nekem ítéltetett. A vagyonmegosztás amolyan "vagy elfogadod, vagy nem kapsz egy fillért se" pozícióból zajlott, aholis az volt férj az ingatlan árát irreálisan felverte. (5-10 millió Ft-tal)
Ez az ingatlan kb. 3 hete hirtelen megsüllyedt. A süllyedésnek feltűnő előzményei nem voltak. Most viszont megrepedezett falak, lógó zsaluk, széttöredezett lábazat,...stb.
A süllyedés okát a héten szakértő fogja vizsgálni, de szeretném tudni, hogy vannak-e érvényesíthető jogaim? És ha igen ki felé? A volt férj felé, aki másfél éve még 50 %-os tulajdonos volt?
Köszönöm előre is:
Edit

Kedves Edit!

Úgy gondolom, 20 év távlatából nincsenek már mással szemben érvényesíthető jogai, a kötelező 10 éves alkalmassági idő is eltelt, ami épületekre irányadó, így a tulajdonosnak kell viselnie a kárát. Nincs véleményem szerint jelentősége, hogy korábban a férj részben tulajdonos volt.

Tisztelettel
dr. Forgács Gábor ügyvéd
H-7045 Györköny, Fő u. 491.
+36 20 3890254

gforgacs@t-online.hu

Közösségi oldal: