• D. Noémi 34676 számú kérdése
  • 2009-12-09

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2005.december 1-én adás-vételi szerződést kötöttem egy új építésű lakás vásárlására. A lakásra 2007.márciusában kaptuk meg a használatba-vételi engedélyt. A műszaki átadás időpontját nem tudom, garancia jegyet nem kaptam a lakáshoz.
Több, mint 1éve beázom a felső szomszédom teraszáról, egyre nagyobb mértékben. A beázás nem közvetlenül a terasz alatt jelentkezik, de jól látható, hogy a födémben elfolyik a víz(a szigetelő lapok körvonalai látszódnak).Valószínűleg a szigeteléssel lehet probléma, mert először nagyobb esőzésekkor áztam be,most már mindennemű vizes tevékenységnél(locsolás,medence használat).Sajnos ezidáig bárkihová is fordultam (építtető,szomszéd,közösképviselő,önkormányzat,biztosító)nem sikerült megoldani a problémámat.Kérném segítségüket, hogy az ingatlan garanciálisan javíttatható-e még vagy vagy milyen megoldással élhetek, hogy a szomszédom kijavíttassa a teraszát.
Szíves válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: D.Noémi

Tisztelt Noémi!
A garanciális időszak elvileg eltelt, de kérdés az, hogy mikor jelentette először a beázást, ha az az átvételtől három éven belül volt, akkor még a jótállási lehetősége megvan. Amennyiben már nem, úgy a szomszéd akár perben is kötelezhető a javíttatásra, annál is inkább, mert egy kártérítési pert lehet a nyakába akasztani, ami nyilván motiválni fogja...
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: