• Szalmásiné 34821 számú kérdése
  • 2009-12-27

Tisztelt dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd!

Pár kérdésem lenne Önökhöz.
Ha a határozatlan bérleti szerződésben Tulajdonos mint az Önkormányzat képviseletében Csécsei Béla van írva és már Kocsis Máté a polgármester az szabályos dolog e?
- A házunkkal sok probléma van főleg műszaki jellegü és pereskedik is a kivitelezővel az önkormányzat emiatt, mert repedezik folyamatosan és a felrakott gipszpecsétek is megrepedtek, penész, 60%-os páratartalom meg ehhez hasonló problémák. Ez ügyben már többször is éltem panasszal az önkormányzat felé. Válasz nem igen van és a bérleti díjjat sem csökkentik pedig igencsak nem ér fel a lakás havi 19000Ft-os lakbérrel. Úgy tudom a tulajdonosnak kötelessége a tv. szerint a bérleti díjjat csökkenteni, ilyen esetben.
- Most kiderült (a ház 2004 ben épült 2005ben költöztünk)a háznak nincs 3. lépcsőháza csak a házszám van. Elvileg ez van a lakcímkártyán példával írom: 1084 Bp Illés u.42 3.lph 1/108
Kaptunk egy közjegyző által hitelesített papírt hogy fáradjunk be az okmányirodába, mert nincs is 3. lph és rosszul állították ki a lakcímkártyát. Kérdem én akkor eddig hova fizettem a lakbért? ha hivatalosan nincs 3.lph? a kérdés hogy a többi eme hibából fakadó költségemet megtérítetthetem e az önkormányzattal. Mert ugye elvileg minden hova így van bejelentve és minden hova le kel jelenteni a változást és persze ez idő és pénz.
Kérem mielőbbi válaszát meret fontos lenne.

Tisztelt Kati!
1. Igen, a szerződés érvéynes ettől függetlenül is.
2. A bérleti szerződés rendelkezései szerinti lehetőségeikkel élhetnének...
3. Ezt én egy adminisztrációs problémának látom, nem gondolom, hogy érdemben befolyásolja a bérleti jogviszonyt.

Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: