• Nagyné Darányi Csilla 3607 számú kérdése
  • 2004-12-26

Tisztelt Ügyvéd Úr,
Szeretnénk lakásbővítéshez félszocpol támogatást igénybe venni. Azért félszocpol, mert a vásárlás időpontjában a ház alsó szintjén már volt lakhatási engedély, a tetőtér beépítéséhez kértük volna, amin még nincs lakhatási engedély.
A banktól elutasító választ kaptunk, a magyarázat a következő volt:
Az előző lakásunkat eladtuk, miközben az új lakás vásárlása folyamatban volt. Az új lakás a nevünkre került, a régi lakásunk vevője azonban váratlanul visszamondta a vásárlást, így a régi lakás pár nap erejéig (míg egy újabb vevő meg nem vette) újra a mi nevünkre került. A régi és az új lakás is 50-50%-ban a férem és én nevemen van, két kiskorú gyermeket nevelünk. A lakás árát teljes egészében az új lakás vásárlására fordítottuk, az új lakás minden szempontból megfelel az egyéb törvényi előírásoknak (minimum egyel több szoba, négy szobás, értéke nem éri el a vidékre maximálisan megadottat).
Szeretnénk megkérdezni, hogy ilyen esetben kihez lehet fordulni, mit lehet tenni, hogy az átmeneti helyzet miatt előállt akadályt elhárítsuk és a támogatást megkaphassuk.

Köszönettel
Üdv,
Nagyné Darányi Csilla

Tisztelt Csilla!
Véleményem szerint egy ismételt igényléssel áthidalható a probláéma, hiszen - ha jól értem - most ismét teljesül minden feltétel, amely szüksées a támogatás folyósításához. A banki elutasítás esetére egyébként nincs "fellebbviteli" fórum, így az ilyen eseteket kizárólag a felek és a bank tudja rendezni.
Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd

Közösségi oldal: