• Tamás 39800 számú kérdése
  • 2011-06-03

Tiszteletem!
Tanácsot szeretnék kérni csapadékvíz ügyben.
Szomszédommal,akivel 22m közös telekhatárunk van csapadékvíz elvezetési problémám van. A 22m-nyi közös telekhatárunk mellé szilárd térkő burkolatú kocsibejárót épített a saját telkére.Ez a kocsibejáró a közös kerítésünktől 10-15cm távolságra kezdődik,és mintegy 3-3,3,5m szélességben végigfut a kerítésünk mellett,és az egész a mi telkünk felé lejt.Tekintve,hogy csak egy drótháló van mint kerítés,az innen átáramló vizet semmilyen módon nem gátolja.Számításaim szerint ez átlagos csapadékmennyiség mellett mintegy 900-1000l csapadévizet jelent havonta,Ennek elszikkasztására kerítés és az útja közötti 10-15cmnyi föld terület nem alkalmas,ilyen módon hozzánk átfolyik az ő vize,és eső után végig áll a víz a kerítés mellett a mi telkünkön.Sem kavicsos szikkasztót,sem pedig csatornával való víz elvezetést sem hajlandó csinálni,mondván,nem vogja tönkretenni jelzett 10-15cm lévő virágágyását..
Mivel a mi házunk kb. 3m-re van ettől a kerítéstől tartok tőle,hogy évek alatt ez problémát okozhat a ház szerkezetében.
Több alkalommal kértem,hogy oldja meg ezt,de nem hajlandó.Tudtommal mindenkinek a saját telkén keletkezett csapadékvizet, a saját telkén kell elszikkasztani.
Kérdésem az hogy jogszerűnek látszik e a követelésem,és hogy kötelezhető e valamilyen jogi módon az útjáról lefolyó víz saját telkén való elszikkasztására?

Tisztelt Tamás!

Igen, jogszerű az igénye, akár az önkormányzati jegyzőnél, akár bírósági utat igénybevéve orvoslást kereshet.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: