• Zoltán 40409 számú kérdése
  • 2011-08-17

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A következő problémám megoldása érdekében kérem szíves tanácsukat.

Új építésű társasházban lévő lakásra kötöttem adásvételi szerződést a beruházóval, még az építkezés megkezdése előtt. A teljes összeget kifizettem a szerződés megkötésekor, jelentős kedvezmény miatt.

A szerződésben szerepel, hogy jogerős, végleges használatba vételi engedély esetén kerül sor az átadás, átvételre. Sikeres átadás, átvétel esetén kerül birtokomba az ingatlan.

Az eladónak, beruházónak szerződés szerint 2011. március 31-ig kellett volna teljesítenie, de a mai napig nem kapott végleges használatba vételi engedélyt, csak ideiglenest. Ennek oka: a társasház garázsának megközelítését a szomszédos ingatlanon keresztül tervezték, ugyanakkor ezt jelen pillanatban nem tudják megoldani egy pereskedés miatt álló beruházás miatt. (A szomszédos ingatlan nem a nekem lakást eladó birtokában van, abban a pereskedésben nem érintett.)
Fél éven belül az eladó biztosan nem kapja meg a végleges építési engedélyt.

Tény, hogy az eladó a mai napig nem teljesített, nincs jogerős, végleges használatba vételi engedély, ezért az átadás, átvételt megtagadtam.

Kérdésem az, hogy tekintettel a helyzetre, elállhatok-e a szerződéstől, visszakövetelhetem-e a szerződéskötéskor átadott összeget. Amennyiben igen, banki alapkamattal növelt összegre tarthatok igényt?

Köszönettel:
Zoltán

Tisztelt Zoltán!

Az adásvételi szerződés határozza eg a lehetőségeit, ezért azt javaslom elolvasni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: