• Anna 40576 számú kérdése
  • 2011-09-05

Van egy ingatlanközvetítő kft, aminek a székhelye megegyezik a lakcímemmel, eddig még csak 2 személyes a vállalkozásunk (az ingatlanközvetítő tevékenységhez megvan a bejegyzés, a határozat és a végzettség is). r
A kérdésem az lenne, hogyha nyitok egy irodát (ami utcafrontos üzlethelyiség, és teljesen máshol van), akkor elég, ha kifüggesztem a határozatot és a nyilvántartásba vételi igazolást, vagy muszáj telephelyet létesítenem? Van - e erre valamilyen szabály, hogy az ingatlanközvetítő irodának kell-e további engedély vagy bejelentési kötelezettség? Probléma-e hogy a székhely és az iroda (üzlethelyiség) máshol van???? A válasz előre is köszönöm!

Tisztelt Anna!

Az iroda működésével kapcsolatban nem szükséges telephelyet létesíteni, arra csak azért van szükség, hogy az iroda kapcsán felmerülő költségeket a cég "el tudja számolni", mint a vállalkozás érdekében felmerülő költségeket. Az természetesen nem probléma, hogy eltérő helyen van a székhely (központi ügyintézés helye) és a telephely, hiszen elképzelhető, hogy egy cég több telephellyel (fiókteleppel) működik. Amennyiben további kérdései merülnek fel, úgy kérem, hogy keressen, csakúgy, ha lát lehetőséget az Irodáink együttműködésére!


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: