• Andrea 40691 számú kérdése
  • 2011-09-19

Tisztelt Ügyvédnő/Úr!

Szeretnék segítséget kérni ingatlan ügyben.
Édesapám szeretné, hogy 10 millió körüli ingatlanja halála után csak az enyém legyen. Ebben a lakásban lakunk együtt. Van 1 édes testvérem, és 1 mostoha. Mostoha testvérem kb. 8-éve felé sem néz, az édes testvérem pedig folyamatosan csak kihasználja, amire most jött rá édesapám. Konkrétan Apu tudtával használta Apu vállalkozói igazolványát, betekintést semmilyen szinten nem engedett senkinek. Most Apu bankszámláját zárolták, 2 milliós adótartozás miatt, amiről 77-éves Édesapám úgy értesült, hogy nem tudott fizetni a lakossági kártyájával. Semmiről nem tudtunk, hogy öcsém mit csinál Apu vállalkozóijával. Szeretné gyorsan és a lehető legolcsóbban elintézni, hogy legalább a lakás megmaradjon nekem, és érinthetetlenné váljon testvéreimtől.
Mit javasol ez ügyben?
Milyen illetékeket, egyebeket kell fizetni örökösödés, ajándékozás, eltartási szerződés esetén? Melyik a "legolcsóbb", leggyorsabb megoldás?

Tisztelettel köszönöm: Andrea

Tisztelt Andrea!

Javasolnám, hogy egyeztessünk egy időpontot egy - köstelezettségvállalásoktól mentes - személyes egyeztetésre, de alapvetően a tartás és az öröklési szerződés jöhet szóba, mint a célnak megfelelő megoldás. A lebonyolításhoz egyébként is szükséges lesz az ügyvédi közreműködés. A fizetendő illeték az ingatlan forgalmi értéke után fizetendő, 4 mFt-ig 2, az azt meghaladó rész után 4 %.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: