• Tünde 40743 számú kérdése
  • 2011-09-25

Tisztelt Ügyvéd Úr / Asszony!

Köszönöm gyors válaszát, azonban megpróbálom pontosítani a tényállást, amit az ügyben megtudtam.

A Halásztelki Önkormányzat tájékoztatása szerint, a területrendezési szabályozásuk 2008 elötti.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzatnál azonban azt az információt kaptam, hogy 2009-ben született meg a területrendezési szabályozás, azonban az a terület, ahova a lakóparkot építették a Lakihegyi Adótorony beleegyezését is kérni kellett. Laikusként úgy gondolom, hogy talán az egészségkárosító hatása miatt. Azonban a terület rendezése, még mindíg nem tisztázott. Az építési osztályon az ügyintéző hölgy, illetve az irodavezető azt mondta, hogy aki megadta az építési engedélyt a lakóparkra már nem dolgozik ott. Ettől függetlenül azt gondolom, (melynek hangot is adtam) hogy nem az Önkormányzat épül egy emberre, hanem fordítva. Nem értem, hogy hogyan lehet egy GKSZ4 besorolású terület mellé kiadni építési engedélyt egy lakóparkra, még akkor is ha nem egy városhoz tartozik, hiszen csak egy kerítés választja el egymástól az ingatlanokat.

Talán tudtam szűkíteni a kört. Amennyiben igen, kérem segítsen mit tudnék tenni, érdemes volna-e ügyvédet fogadni, és ez milyen költséggel járna?
Illetve nem egyedül lakom a lakóparkban, az ügy precedens értékű lehet.

Előre is köszönöm, és várom szíves válaszát!

További szép napot kívánok,
Tünde

Tisztelt Tünde!

Nem tudok többet mondani, mint amit eddig írtam. Lehet, hogy indokolt lenne ügyvéddel megvizsgáltatni a helyzetet, a rendeletet és a körülményeket, de erre az esetre sem tudok biztos eredményt ígérni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: