• Imre 40908 számú kérdése
  • 2011-10-13

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretnék segítséget kérni az alábbi üggyel kapcsolatban:

Körülbelül 8 éve kezdődtek a problémák a szomszéd kert tulajdonosával. Mi megvettük a mellettünk lévő külön helyrajzi számmal rendelkező kertet.A két kert között egy szolgalmi út vezet a kertjükhöz,amit mi megvettünk mivel a 2 kertből 1,5m-1,5m adja a szolgalmi út szélességét.
A két kertet egybenyitottuk és az utca felől kaput szereltünk fel a vagyoni,- és testi védelmünk érdekében, amin ők akadály nélkül átjárhattak mivel nem volt kulccsal lezárva.
Azzal kezdődött a "vita", hogy Ők nem akarták az közút felől megközelíteni a kertjüket és ez által pert indítottak ellenünk.Mi ügyvédet fogadtunk a védelmünk érdekében.
A per folyamán kiderült, hogy 7 felől tudnak a kertjükhöz vezető útra ráfordulni ( amit egy útszakértő is megerősített) ,de mégis ragaszkodnak a mi kertünkön való átjáráshoz.
Számunkra még mindig érthetetlen, hogy ha mindenki nekünk adott igazat, akkor hogy nyerhették meg a pert?!A bíróság ítélete alapján pénzbüntetést szabtak ki ránk és hogy kötelesek vagyunk átengedni Őket a kertünkön.Amit mellesleg mi akkor még nem kifogásoltunk, de egy idő elteltével szóltunk nekik, hogy a kaput zárják be maguk után.Ezt Ők nem tették meg!
Kis idő elteltével,több új feljelentés jött ellenünk, amik nem fedték a valóságot és itt a bíróság is a mi javunkra döntött.Valamint a szomszédokat is ellenünk uszították.
Ezek évekig tartó pereskedéseket vontak magunk után.
A múlt évben kaptunk egy levelet a bíróságtól, hogy kötelesek vagyunk a bejárati kapunkat leszerelni és mi ennek eleget tettünk!Az év vége körül, rendőrökkel, végrehajtóval valamint karhatalommal jöttek hozzánk,azzal az a céllal, hogy a kaput levágják, ha nincs leszerelve. A kapu nem volt feltéve, a kertünkbe volt letámasztva. Ez nekik nem volt elég, bejöttek az udvarunkba és a kaput felvágták, amit Én nem tartok jogosnak, mivel ez a tulajdonom rongálása.Ezek után újabb pénz büntetést kaptunk, valamint mai napig is küldik ezeket a büntetéseket,pedig kapunk még mindig nincs.
Azóta is folyamatosan provokálnak minket, valamint mivel nincs lezárva a telek, folytonosak a lopások.Ezeket a rendőrségen mindig bejelentettük.
Kis elfogultságot érzek ezekkel problémákkal szemen, mivel Ők a rendőrségen dolgoznak.
A büntetések összege általában 50.000Ft -200.000Ft -ig terjedtek/terjednek.
Előre is köszönöm!

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által leírtakból nem derül ki számomra, hogy mi a kérdése. Ennek hiányában az alábbiakról tudom tájékoztatni:
Ön több peres valamint végrehajtói, rendőrségi eljárást is említ a kérdésében. Tájékoztatom, hogy ennyire előrehaladott jellegű ügyben csak az összes vonatkozó iratanyag és körülmény áttanulmányozása után lehetséges megfelelő jogi állásfoglalást adni.



Tisztelettel
dr.Rácsai Lajos ügyvéd
H-4025 Debrecen, Piac u. 1-3.
+36 52 432326
http://racsaidr.hu
racsai@racsaidr.hu

Közösségi oldal: