• Vanda 41112 számú kérdése
  • 2011-11-07

Kedves Ügyvéd Úr!

2011 április 1-én kötöttünk adásvételi előszerződést egy új építésű ingatlanra szeptember 1-i átadással, amire az adásvételi szerződés azóta sem lett aláírva, illetve a lakás sem készült el, többszöri dátummódosítással sem, közben az értékbecslés hatályát vesztette, a fő problémám, az hogy a lakás lízingelve lesz, ezért a bank lesz a tulajdonos, így nem tudunk olyan erővel fellépni, mint amilyennel más eseteben lehetséges lenne. Hogyan sürgethetnék meg ezt a dolgot, mert úgy érzem mindenhol visszaélnek a helyzetünkkel(mind a bank mind az építtető)! Ilyen esetben milyen eszközzel tudnánk kicsikarni végre a szerződés aláírását, mert az építtető mindent meg tesz annak érdekében, hogy ez minél később legyen.
Van valamilyen jog lehetőségünk ebben az esetben!

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Vanda

Tisztelt Vanda!

Kérdés, hogy ebben a helyzetben ez még érdekük-e egyáltalán? Ha már fizettek vételár-részletet, úgy természetesen más a helyzet, de ha még nem, akkor lehetséges, hogy hagyni kell az eladót abban, hogy új vevőt keressen... nem lesz egyszerű dolga.

Ha született bármilyen okirat az ügylet kapcsán, akkor annak ismeretében lehetne az Önök lehetőségeit pontosan felmérni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: