• Katalin 41146 számú kérdése
  • 2011-11-10

Szép jó napot!
Az lenne a gondom, hogy hiába írogatom több éve az önkormányzathoz a lakáskérelmeimet, állandó jelleggel elutasít a Bizottság. Pedig a helyzetünk az évek alatt egyre rosszabb lett.
Közüzemi tartozás van a lakáson, végrehajtás nem is egy ügy miatt. Mert drága szülőm a tudtom nélkül nem fizette be a számlákat, pedig nem munkanélküli és a hugom is dolgozik. Adtam pénzt havi szinten a rezsibe. Én mint családtag lakom benne 3 gyermekemmel és a férjemmel, továbbá anyukámmal és a testvéremmel. Tehát 7-en lakunk 52 m2-ben. Szeretnénk külön menni, de csak az önkormányzati bérlakásra tudok rámenni. Anyagiak miatt. De mint írtam elutasítanak, szűkös lakásállomány miatt, közben meg tudom, hogy van lakás, jó és felújítandó is. Ha beköltözöm az egyik leblombált lakásba, miattuk, mert nem adnak, akkor is én járok rosszul. Írtam, hogy a felújítási költségeket tudnánk állni, és így sem, több olyan lakás is van felújítandó, ami több éve üresen áll.
Kérdésem: A bíróságon megtámadhatom az elutasító határozatokat? Valami jogszabály sértésről írnak benne, de szerintem azzal nem állná meg a helyét a bíróságon. Továbbá mit tudok még tenni annak érdekében, hogy az önkormányzat ne utasítson el?

Tisztelt Katalin!

Sajnos ebben a kérdésben nem tudok segíteni, a helyi önkorm. lakásrendeletét kellene ismerni a lehetőségek érdekében, de úgy vélem, hogy nem tudja kikényszeríteni a lakáshoz jutását.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: