• Eszter 41171 számú kérdése
  • 2011-11-13

Tisztelt Ügyvéd Úr/Ügyvédnő,


több lakáseladóval tárgyalunk, lakáskeresők vagyunk és felmerült a kérdés: mi van akkor, ha szerződéskötés és foglaló kifizetése után, a megadott határidőre (pl. 2012. január 15.) az eladó nem költözik ki az ingatlanból?

Milyen megoldások vannak arra, hogy az ingatlan tulajdonjoga a miénk legyen, az ingatlant birtokba is vehessük a megadott időpontban, ha az eladó nem költözne ki?
Az azonnali, szerződéskötéssel egyidejű fizetést és birtokbavételt preferálnánk, ez a legtisztább, viszont több potenciális eladónál is feljött, hogy még nem tudnak költözni.

Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel,

Eszter

Tisztelt Eszter!

Ez a kérdés, ill. ennek a megoldása nem is elsősorban az Önök feladata, hanem az ügyvédjüké. Neki kell olyan konstrukciót javasolni és szerződésbe foglalni, amely elősegíti az eladók szerződésszerű teljesítését, vagy nem teljesítés esetére - mert ezt sajnos nem lehet kizárni - megfelelő szankciók biztosítsák az Önök jogait. Alapvetően azonban az utolsó vételár-részlet megfizetése lehetséges a birtokbaadással együtt, ez talán az eladó számára is megfelelő lehet.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: