• Linda3 41202 számú kérdése
  • 2011-11-16

Kedves Hölgyem/Uram!

Szeretnék egy olyan fontos kérdésemre választ kapni, hogy válóperben vagyok, gyermektartással kapcsolatos meghallgatásom volt tegnap, ahol a bírónő több iratot kért tőlem, amelyek közül az egyik arról szólt, hogy a férjem idén májusban egy olyan nyilatkozatot írt alá, amelyben lemond a közös ingatlanunkon lévő tulajdonjogáról, ezt két tanú hitelesítette, így a bírónő azt mondta, hogy ez teljesen hivatalos okirat. erre a férjem jogi képviselője azt válaszolta, hogy akkor azt megtámadják.

Az lenne a kérdésem, hogy ha a férjem ezt a papírt aláírta, tehát minden teljesen hivatalosan történt, akkor én eltudom-e adni az ingatlant az ő aláírása nélkül, illetve hogyan tudom őt töröltetni a tulajdoni lapról?

Várom tiszteletteljes válaszát:

Linda

Tisztelt Linda3!

Az okirat tartalma mellett a formai sajátosságait is ismerni kellene az okiratnak, azt követően lehetne választ adni. Az elmondottak alapján egyébként az okirat a földhivatali bejegyzésére nem alkalmas - ügyvédi ellenjegyzés hiányzik róla - de a perben felhasználható a tulajdonjog megszerzésére.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: