• kata 41267 számú kérdése
  • 2011-11-25

szenvedö 40316 számú kérdése Budapest 2011-08-08
Tisztelt Ügyvédnő,Ügyvédúr!

Édesanyám kiadta a lakását ,mikor bevonult egy Idös otthonba,hogy kiegészitse az ott fizetendö ápolási költségeket.Határozatlan idejű szerzösédés 2 honapos felmondási idövel.
Nem fizetés estetén azonnali felmodás.. a lakok egy hölgy (aki nem dolgozik),a nagymama és a hölgy kiskoru gyermeke..A szerzödéssel felmentek az önkormányzathoz,hogy bejelentkezzenek mivel másként az ovoda nem vette volna fel a gyermeket.Sajnos Édesanyám elhunyt.Én vagyok az örökös. A bérlök január ota nem fizették utalták át sem a lakbért és ugy tudom a rezsit sem rendesen fizetik.Engem nem akarnak az ingatlanba beengedni ,pedig elöre jeleztem ,mikor jövök.Felszolitottam öket irásban,költözzenek ki és rendezzék az elmaradásaikat.Sem fizetni sem kiköltözni nem akarnak ezt a hölgy telefonon közölte velem,aki ráadásul részegen hivogat,zaklat! Fenyegetö sms-eket is kapok én is és a volt élettársam is! miként ha kiteszem öket ,szét lesz verve a fejem és az ingatlanom is a férje és az ismeröseik által,akik igen "erös" kopasz emberek!El kell adnom az ingatlant amint az örökösödési eljárás lezárul,van is rá vevöm,de sajnos nem tudom ,hogyan tudok a lakoktol megszabadulni.?Nagyon kérem válaszoljanak mit kell tennem step by step... ,mert teljesen tanácstalan vagyok!Sajnos ez már 11honapja megy ! ez most azzal egészült ki ,hogy nevetségesen még Ö adott be birtokvédelmet,holott ö hivogat zaklat rejtett számrol,mi több fel akar jelenteni ,pedig egyszer sem hivtam,nem zaklattam,és a tulajdonom környékére sem mentem,mert külföldön tartozkodtam .Közben én lettem a hivatalos tulajdonos,de nem tudom mit tegyek,irtam a jegyzönek ,mindenkinek ,eddig még segitséget nem kaptam.Milyen országban élünk kérem????Nem igaz ,hogy valakit nem lehet kitenni egy lakásbol,ahol már 11 honapja nem fizeti sem a lakbért sem a reszit,és még ö fegyeget engem????Hol a jog ilyenkor????Elöre is köszönöm!Tisztelettel! E.G

Tisztelt kata!

Kiürítési pert kellene kezdemnyeznie, annak végén a jogerős ítélet alapján a végrehajtó majd kiteszi őket az utcára. Ezt a bérleti szerződés tartalma befolyásolhatja, de innen kezdve érdemes lenne jogi segítséget is igénybe vennie.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: