• Kata 41275 számú kérdése
  • 2011-11-25

Tisztelt Ügyvéd Úr/Asszony!

Kérem segítsenek az alábbi problémámban:
Önkormányzati bérlakásban(nem szociális) éltem 2004 óta, 5 év után a meghosszabbítás elmaradt, ezért a szerződésemet felmondta az önkormányzat. Kaptam levelet, hogy hagyjam el a lakást 8-15 napon belül. Kaptam haladékot március végéig. A költözés megtörtént, a kulcsokat átadtuk, kijöttek ellenőrizni, hogy megvan-e minden, rendben van-e lakás, átadható-e. Elvileg rendben találtak mindent, ami utólag közöltek esetleges díjelmaradást, azt rendeztük. Elköltöztünk. Azóta már más család lakik ott.
A mai nappal kaptunk egy levelet(egy másik bejelentett lakcímre)melyben közölték, hogy peres eljárással a lakáskiürítést elrendezték, a perköltségeket, egyéb bérköltségeket lrendezték nélkülünk, mert nem jelentünk meg, pedig értesítettek minket kétszer is, de mivel nem vettük át(a régi elhagyott lakáscímre írtak)ők úgy vették, hogy átvettük és lefolytatták az ügyet. Kérdésem hogy tényleg igy működik a jog, hogy megtehetik, hogy így lefolytassák nélkülünk, és megállapítsanak költségeket? Kérdem én, hogy honnan tudjam hogy ez folyik, ha már nem ott élek. Lérem segítsenek hogy mi tudok tenni!!!
Válaszukat köszönöm!Katalin

Tisztelt Kata!

Nem értem a történteket... szerintem alaptalanok a követelések Önnel szemben, de ismerni kellene az okiratokat a korrekt válaszhoz.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: