• Andy 41323 számú kérdése
  • 2011-11-29

Tisztelt Ügyvédnő ! Szeretnék tájékozódni jelen problémámról.Apukám 1 éve halt meg, és én egyedüli gyermeke vagyok. A lakásuk fele-fel arányban volt a mostani feleségével. A hagyatéki tárgyaláson megegyeztünk a feleségével, hogy engem kifizet 4 mill.ft-tal. De sajnos csak egymás között. Ezért én lemondtam az Ő javára mindenről. A közjegyzői okiratban az szerepel hogy( egyezség ) bővebben nincs beleírva hogy miben is egyeztünk meg. Most azt mondja a felesége hogy nem ad csak 3 mill.ft-ot , mert nem bír többet. Tudok valamit tenni hogy megkapjam a kialkudott jussomat??
Esetleg egy új hagyatéki eljárást kérhetek-e , és hogy megéri -e ez nekem??
A hagyatékból. lényegesen nagyobb összeg járna , ha belevettem volna az ingóság értékét is, de én jóhiszeműleg nem tettem , hisz leéltek együtt 40 évet.Nagyon kérem ha van valamire lehetőségem , kérem segítsen. Egyedül nevelem gyermekemet, albérletben lakom, és most lettem munkanélküli. Eőlre is köszönöm. Andy

Tisztelt Andy!

A hagyatéki eljárásról szóló törvény szerint a közjegyző végzésével jóváhagyott egyezség a bíróság által jóváhagyott egyezséggel azonos hatályú. A hagyatéki eljárásban hozot egyezséget jóváhagyó végzés fellebbezéssel támadható. A fellebbezést a végzést hozó közjegyzőnél kell előterjeszteni és a törvényszékhez kell címezni. Az egyezség megkötése körében Önt nyilvánvalóan megtévesztették. Célszerű adott esetben a volt feleséget hivatalos levélben megkeresni és felszólítani az egyezségük betartására.


Tisztelettel
Dr. Auth Veronika ügyvéd
3100 Salgótarján, Füleki út 115.
+36 32 789107
http://www.authiroda.hu
veronika.auth@authiroda.hu

Közösségi oldal: