• Teréz 41334 számú kérdése
  • 2011-11-30

Szép napot!
Azzal a kérdéssel fodulok Önhöz,lehet -e megoldŕs az én problémŕmra,és mi lenne az:
Az ex-férjemre tulajdonŕban van egy nagy lakŕs,amit ŕllitolag majd a két gyermekem fog
örökölni.Mŕr évek ota kisegitem anyagilag,hogy
fenn tudja tartani,de hŕrom éve ez mŕr rendszeressé vŕlt,gyakorlatilag idönként kifizetem az összegyült szŕmlŕkat,(sulyos összegek)ami egyre több teher mŕr.Azért is tettem,nehogy jelzŕlog legyen a vége.(ezzel fenyeget)ö csak kevés rokkant ny.dijat kap.az enyém is elfogy egyszer.
Néha volt albérlöje,de azok is csak loptak,nemhogy fizettek volna.Nem tudom volt-e értelme ennek a fizetgetésnek(mŕr nem fogom birni)és szeretném,ha a gyerekek tényleg örökölnének.Van kiut ebböl a kilŕtŕstalan helyzetböl?
Elöre is köszönöm vŕlaszŕt
Tisztelettel!

Tisztelt Teréz!

Az exférje tulajdonában álló ingatlant törvényes öröklés esetén (tehát ha nem végrendelkezett)elsődlegesen az ő gyermekei fogják örökölni.
Tehát amennyiben a volt férjének az Önök 2 közös gyermeke lesznek az egyetlen leszármazói úgy 1/2 - 1/2 arányban ők fogják örökölni az ingatlant.

Célszerű lenne egyrészt legalább kölcsönszerződés formájában rendezni az Ön által fizetett összegeket, hogy mindenképp papíron is nyoma legyen annak, milyen összegekkel tartozik Önnek a volt férje.

Másrészt a probléma talán legkedvezőbb megoldása az lenne, ha Ön meg tudná váltani a férje ingatlanát valamilyen módon (ez esetben akár beszámításra kerülnének az Ön által kifizetett összegek is), és így az ingatlan az Ön tulajdonába kerülne.

Tisztelettel
Dr. Jámbor Igor Roland ügyvéd
JÁMBOR & TÓTH Ügyvédi Iroda
3525 Miskolc, Patak u. 4. I/1.
+36 46 414 220
www.jamborestoth.hu
iroda@jamborestoth.hu

Közösségi oldal: