• Ica 41366 számú kérdése
  • 2011-12-02

Tisztelt Ügyvéd Úr/nő!

Az alábbi ügyben szeretném kérni segitségét ill. véleményét.

2006.augusztusában lányomék felvettek lo mFt hitelt lakásépitésre. Mivel a lányom GYesen volt a férje nevére szólt a hitelszerződés, leányom adóstárs én mint dologi adós szerepeltem a jelzáloghitelen.
Augusztustól novemberig minden anyagot már megvettek, hogy kora tavasszal tudják kezdeni az épitkezést. Ugyanez év december 2-án vejem azzal, hogy ő ezt idegileg nem tudja végigcsinálni, otthagyta feleségét, hathónapos és hároméves gyermekét. Válóper lett belőle, ahol a volt vejem nyilatkozatot tett, hogy mivel már nincs lehetőség visszalépni az épitkezéstől /mivel minden anyag megvolt/ vállalja, hogy 40 %-ban hajlandó fizetni a kölcsönt, ennek fejébe a legkevesebb gyermektartásdijat kérte a leányom. Jegyzőkönyvbe vállalta továbbá azt is, hogy lemond a lakásról és ezután semmiféle követelése nem lesz volt feleségével szemben. Ezidáig nem is volt gond, fizetett rendesen, mignem kaptunk a biróságtól egy idézést, hogy a volt vejem nem hajlandó tovább fizetni a részét csak akkor ha a lakás negyedrészét ráiratjuk. Tegnap volt a tárgyalás de ez csak meghallgatás volt, ahova a vejem ügyvédet is vitt magával, sajnos mi anyagi okok miatt nem tudtunk ügyvédet fogadni. Ott az ügyvédje azt állitotta, hogy elfogjuk vesziteni a pert mivel a volt vejem fizeti a 40 %-ot neki jogszerint jár valamennyi a lakásból. Ezt nem is vitattuk, csak azt, hogy Ő erről a jogáról lemondott hivatalosan, akkor visszavonhatja-e ezt a lemondását majdnem 5 év mulva. Hiszen ha ezt nem igéri meg akkor inkább eladtuk volna az anyagot még ráfizetéssel is és nem kezdtünk volna bele az épitkezésbe, hanem akkor amit tudtunk volna visszafizettük volna rögtön. A birónő tegnap nem mondott semmit, csak azt kérdezte a végén tőlünk, hogy mi nem gondoljuk-e ugy, hogy jogilag neki is járna a lakásból. Mondtuk, hogy nem mivel lemondott.
Annyi volt a válasza, hogy Ő most nem tudja mondani, hogy jogos vagy nem, csak a mi véleményünkre volt kiváncsi.
Kérdésem az lenne, hogy mivel jogilag biztosan járna neki valami ezt nem is kétlem, de visszavonhatja-e a lemondását, és mekkora esélye van neki, hogy megnyerje a pert.

Tisztelt Ica!

Az iratok ismerete nélkül nem tudok és nem szeretnék érdemi választ adni.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: