• Anetta 41380 számú kérdése
  • 2011-12-04

Tisztelt ügyvédnő

AZt szeretném megkérdezni, hogy ha egy ingatlan közös tulajdonának egy részét felakarják ajánlani karitatív szervezetnek, akkor a fel nem ajánlott rész sorsa mi lesz? illetve karitatív szervezet mihez kezd pl 2/3 tulajdonrésszel? Mivel az egy harmadában közös tulajdonrésszel rendelkezők laknak?
milyen lehetőség lenne arra, hogy esetleg más ingatlantulajdonrésszel kompenzálni lehessen, hogy minél nagyobb tulajdoni hányadot lehessen szerezni, és a fennmaradó rész megvásárlására van e részletfizetési lehetőség? anélkül, hogy más személyeké lenne a többi tulajdonrész
köszönöm

Tisztelt Anetta!

A saját tuulajdoni illetőségével ( hányadával mindenki maga szabadon rendelkezik. Amennyiben adás-vétel útján kívánják értékesíteni, akkor a többi tulajdonostársnak elővásálrási joga van. Ha úgy akarják elajándékozni akkor ez nem áll fenn. Meg kellene keersniük az átruháézó személyt és kérni, hogy hadd vegyék meg, ha meg tudnak állapodni, és ajánlja fel helyette a pénzt a karitatív szervezetnek. Ha ez nem megy beszéljen a karitatív szervezettel eladná-e Önöknek az ingatlan illetőséget. Ha léehetőségük van cserére is, akkor ezt is felajánlhatják mind amostani tulajdonosnak, mind a karitatív szervezetnek a tulajdonszerzését követően. A részletfizetési lehetőség is megállapodás kérdése, azaz az átruházó ha enged részletfizetést nanak nincs akadélya.


Tisztelettel
dr.Schvertfőgel Zsuzsanna ügyvéd
7626 Pécs, Király u. 85. I.em. 6.
+36 72 224227
http://www.schvertfogel.com
office@schvertfogel.com

Közösségi oldal: