• Erzsébet 41404 számú kérdése
  • 2011-12-06

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon idős nagybátyám felnőtt gyerekeivel él, neki csak haszonélvezeti joga van a házra (az egészre), pedig sok pénzzel beszállt annak idején a vételkor és még később is. Most a sok hitel miatt árverezés sőt kilakoltatás fenyegeti őket. Nagybátyám adóstárs. Neki is mennie kell, ha a fenyegető veszély bekövetkezik? Haszonélvezőként ő sem maradhat ott? Naivul képzeljük, hogy csak a tulajdonos változik majd meg, a haszonélvező maradhat ott?
Másik kérdésünk az, hogy azoknak a felnőtt gyerekeknek a mi (másik községben levő) házunkban van egy egynegyednyi tulajdonrészük. Veszély fenyegeti-e a mi házunkat (az egynegyed miatt) az árverezéskor? Az adósságuk több, mint amennyit a házuk ér.
Köszönöm majdani válaszát:
Erzsébet

Tisztelt Erzsébet!

A leírtak alapján nem lehet eldönteni, hogy neki mennie kelle- vagy sem, ezt az iratok teljeskörű ismeretében lehetne megválaszolni.

A bank a tartozásokat az adós egyéb vagyontárgyaira is kiterjesztheti, de ez az Önök részét nem veszélyezteti, vevőként megjelenhetnek az árverésen és viszonylag alacsony áron megszerezhetik a "hiányzó" tulajdoni hányadot, vagy új tulajdonostársuk lesz a gyerekek helyett.


Tisztelettel
dr.Nagy Zoltán ügyvéd és dr.Lados Melinda Szibilla ügyvéd
1068 Budapest, Városligeti fasor 24.
+36 1 352 7290
http://www.drnagy-ugyved.hu
info@innosec.hu

Közösségi oldal: